Спецакция "Жълтите" разби столична наркогрупа

Иззети са хероин, кокаин и амфетамин
Обновена: 23 авг 2012 16:23 | 23 авг 2012 16:23,
29
Спецакция "Жълтите" разби столична наркогрупа
Иззети са голямо количество наркотици. Снимка: архив Булфото

Полицията е разбила организирана престъпна група за разпространение на наркотици при спецоперация “Жълтите“, съобщиха от МВР.

Акцията е реализирана след няколкомесечно разследване и под наблюдението на  Специализираната прокуратура.

Антимафиотите са установили, че основният играч в схемата е 29-годишен мъж с прякор Голди. За прякото снабдяване на дилърите с наркотици отговарял криминално проявен 31-годишен мъж, а самото разпространение било поверено на 33-годишна жена, на връстника й Лайзата  и на двама 26-годишни мъже – Косата и Пинко.

Справка в полицейския регистър сочи, че лидерът и четирима от участниците в групата са криминално проявени и регистрирани за притежание и разпространение на наркотици.

Разследващите стигнали и до адреса на депото – жилище в ж.к. „Западен парк“ и вчера била планирана и операцията по задържането им.

В момент на покупко-продажба на наркотични вещества в ж.к. „Люлин”, заедно с двама клиенти, са заловени 33-годишната жена, Пинкото и 35-годишен криминално проявен, регистриран за притежание и разпространение на наркотични вещества, който също бил привлечен в дилърската схема.

Минути по-късно са задържани организаторът и останалите членове на групата. Последвали претърсвания в жилищата им, където са намерени и иззети хероин и кокаин, както и прибори за разфасоването им. В депото антимафиотите попаднали на голямо количество хероин (четири топки прахообразно вещество) и топка с бяло прахообразно вещество, дало реакция на амфетамин при наркотеста.

Продължава работата по документиране на цялостната престъпна дейност на участниците в организираната престъпна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
7
 
! Отговори
Pimp C преди 11 години
Ква група бе,тва е дилър и неговите лъвчета хехех
4
6
 
29
 
! Отговори
*-* преди 11 години
Охооооо, някой е пропуснал да си плати абонамента на куките...Ако тука някой си мисли, че полицията не знае кой продава и разпространява е в дълбока заблуда...Е, разбира се отвереме навреме трябва да има по някоя акцийка с покъртително име за замазване очите на блеещото стадо.Пресен пример: в люлин наркотици се продават като домати на пазара - никой от никой не се крие, а куките седят отстрани и пазят "контингента"Вервайте балъци......
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голди е бивш председател на НФК на Левски Подуяне!Що ли не се учудвам!?
2
4
 
8
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Браво бе, разплакахте ги другарите!
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Роднините на задържаните бързо да ходят при Бойко! Невинни са момчетата!