Ромите от Девня избягаха от болницата, не били облъчени

Преглеждат още 40 души, имали контакт с източника на радиация
Обновена: 11 сеп 2012 16:16 | 11 сеп 2012 16:16,
87
Ромите от Девня избягаха от болницата, не били облъчени
Ромите, откраднали уреда от "Полимери", са избягали от болницата. Снимка: Булфото

Няма облъчени от кражбата на радиоактивните уреди от девненския завод "Полимери", сочат резултатите от изследванията на ромите, които бяха приети в местната болница снощи.

Оказа се обаче, че часове след като са им били извършени необходимите прегледи, четирима от крадците са избягали от здравното заведение, призна шефът му д-р Красимир Денков.

По негови думи тази сутрин в леглото си бил само единият от тях, а от останалите нямало и следа.

Заради опасността от облъчване ще бъдат прегледани и изследвани около 40 души, които са имали контакт с източника на радиоактивно лъчение.

Още по темата


Докторът обясни още, че симптомите при облъчване се проявяват след три-четири дни, но от кражбата и разфасоването на плячката са минали около 10. Едва преди ден обаче от завода са установили липсата на уреда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
te po kasno shte si izmrat neobxodimo e vreme.
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
PRI GLASUVANE CIFRITE DA SE PI6AT S DUMI..
69
0
 
0
 
! Отговори
урааа преди 11 години
сега няма да ги лекуват и да ги хранят на наш гръб,най-добре е и да не ги съдят за кражба щото тогава в затвора на наш гръб ще ги хранят и поят
68
0
 
16
 
! Отговори
някой си преди 11 години
*** са тумор за държавата, раково образование. Това е е в цяла Източна Европа, скоро надявам се и в Западна. Мин. 3 милиарда плащаме годишно за тях, а тези пари можеха да отидат за нашите родители и деца. Пари, които ние сме изкарали - това е грабеж, аз не мога да бъда толерантен към *** и/или престъпници, каквито над 95% са ***. 3 години управлява Герб, ок магистрали и прочие, защо Тотю Младенов не спря извратената практика да се плодят заради социални облаги, той носи персоналн
67
0
 
8
 
! Отговори
У-у-у преди 11 години
Мръсни маймуниии.....САМО ОГЪН ЗА ТЯХ !!
66
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАТО ГЛЕДАМ КАК ПОЛИТИЦИТЕ РАЗВЪЖДАТ ***-СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ СПОКОЙНО МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ НЯКОЯ НАЦИСТКА ПАРТИЯ !
65
0
 
5
 
! Отговори
до74 преди 11 години
Алоо...,"грамотния"-ти грамотен полицай няма как да видиш,щото ТИ си неграмотен!!!
64
5
 
0
 
! Отговори
азз преди 11 години
това си е вече свръх нагло!що,ли ми се струва че,някой е подучил *** какво точно желязо да краднат!?а,*** неразбрали добре,мислили че,има нещо по-ценно са решили да разопаковат...сещате ли се,някой по-късно да направи нещо от рода на *** бомба,и да обвини българия в умишлено допуснат атентат срещу...:-))тия ако са се надишали с цезиев прах,няма къде да избягат!дори и да легнат да умират,пак ще ги наметят!:-))))незнам дали нащо мвр има техника за откриване на радиация....абе,ние грамотни полицай нямаме,аз се вкарвам в поредния епизод на "от мято престъплението"!всеки да си вземе гайгеров брояч, или подобен уред,и кога има *** около него,да проверява..хаха...има една програма за андроид,която мери радияция.незнам колко е вярна...при мен дава странни резултати!ама като нямам база за сравнение....
63
0
 
18
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Имали ли са здравни осигуровки тези *** и за чия сметка са изследвани?-Плащай народе!
62
0
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 11 години
И радиация не ги лови тези животни!
61
0
 
13
 
! Отговори
Разграден двор преди 11 години
Егати и държавката , извършена кражба на радиоактивни инструменти без никой хабер да няма. Там няма ли охрана , някой който да отговаря за превенцията на такива изделия и недопускането им сред обществото. Аман от некадърници, кражба преди десет дни а я установили вчера.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DRUGARI ***,koga za Boga ste se nauchite da pishete pravilno na Bulgarski ezik?Pishe se *** ,a ne rom!Rom e pitie za piene.A tova e smurdqsta tvar!
59
0
 
20
 
! Отговори
Бай Вълчо преди 11 години
До коментар 64:Искренно се надявам да няма облъчени ***, че ще започнат да се раждат с по 4 ръце и не можем да им насмогнем на кражбите. А и ще започнат да получават помощи за двама...
58
0
 
18
 
! Отговори
коко преди 11 години
Като минавах през Девня преди малко видях в тъмнината избягалите мангопитеци.Като огромни светулки са.
57
0
 
20
 
! Отговори
radew преди 11 години
Абе ,хора що не им се търси съдебна отговорност ами бягат от даже от болницата а са и неусигурени егати толерантността от наша страна към тия крадци ами даже да пуснем есемеси да им помогнем .
56
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЖАЛКО ЧЕ НЯМА ОБЛЪЧЕНИ ***!
55
0
 
11
 
! Отговори
пх ггн преди 11 години
ето това е държавата на ***-България и на крадците и мутрите......
54
0
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До ГражданинТези са крали от Банев. Не мога да му влезна в положението. Той е разсипник и скръндза. Обзалагам се, че е спестявал от пари за охрана. А *** крадци ги пускат, защото не ги искат и в затвора вече.
53
0
 
26
 
! Отговори
!?!?! преди 11 години
При всяка подобна статия, все в някой коментар, ще ги нарекат "***".Оказва се, че сравнението е съвсем точно! На *** радиацията не им действа, или по-точно - действа им благотворно!А по въпроса - колко лесно се крадат радиоактивни материали, колегата 60 е напълно прав! :(И как така ще избягат!? Нали са арестувани, па макар и в болница!Ще ги чакат да демонтират реактора на АЕЦ-а ли?
52
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След атентата в Бургас и втора кражба на радиоактивни материали за две седмици, не ви ли минава мисълта, че стига да поискат терористите, съвсем спокойно могат да направят удар и с "***" бомба...