Познатата схема работи - жена даде 3000 лв на телефонни измамници

Жертвата се подала на първоначалния шок
12 окт 2012 14:26, Петя Славова
10
Познатата схема работи - жена даде 3000 лв на телефонни измамници
Снимка: архив, Булфото

Поредният случай на телефонна измама е регистриран в град Кермен. Жертвата е възрастна жена, която се е подлъгала от познатата схема "катастрофа с убито дете", съобщиха от пресцентъра на МВР в Сливен.

Мним следовател се е обадил на 73-годишната жена и е успял да я убеди, че внучката й е катастрофирала, като е убила дете. Разговорът продължил с жена, която се е представила за внучката на измамената, й е обяснила, че се намира в болница със счупен крак.

 "Следователят" поискал пари, за да избави от затвор внучката, като предупредил жената да не казва на никого за случая.

Възрастната жена се подвела и предала 3000 лева на неизвестен мъж. По-късно тя обяснила на полицаите, че е чувала за подобни измами, но се е поддала на първоначалния шок от стресиращото обаждане.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
X преди 11 години
До ГУРБЕТЧИЯКакви са тези глупости, които си написал ти нормален ли си бе?!?! На колко си години?
8
1
 
2
 
! Отговори
до 7,гурбетчия преди 11 години
БРАВО КОКОШ!Знаеш кой съм и въпреки чете ругая често ,в СЛУЧАЯ ти доказа че си умен и прозорлив БЪЛГАРИН,знам те кой си,знам и че не си в Швабско,а работиш тук,почти в Центъра на София...За тукашното писмо-ЕВАЛЛА!
7
5
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Аз много-много не вярвам на такива новини !!! От къде има тая баба 3000 лв. спестени ,при положение ,че пенсията й едва стига да искара месеца ?! Или журналистите си измислят новини ,или наистина ако има такава жалба в полицията ,това е хитър ход на бабата за да не й искат внуците пари !!! "Абе имах бабе ,но нали знаеш ,че ме излъгаха и си дадох всичките спестявания"!!! Дори и възрастните слушат новини и са се наслушали за подобни измами ! Просто нещо не се връзва ,има нещо гнило !!
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честно казано в случай,че ми звънне някой по този въпрос не мога и 50 лева да дам. Много интересно за пенсионерите това масово не е проблем.
5
2
 
12
 
! Отговори
Бабичка преди 11 години
Ми тя внучката ни можи влиза в затвора. Тя е много добро момиче, нищо че е блъснала дете. Ще бутнем рушвет и ще ни я пуснат
4
1
 
11
 
! Отговори
от къде преди 11 години
Вадят толкова пари тези пенсионери,те ,ако са изкукали децата им не са ли им обяснили за измамите ???
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки ден по един два подобни случая На всички стана ясно че така се перат пари за бурки и фереджета Само уж компетентните органи не разбират или вземат процент и не хаят
2
0
 
9
 
! Отговори
Следовател преди 11 години
Да я глобят 3 бона за даване на рушвет.
1
0
 
13
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Тая бабичка сигурно много се възмущава от корупцията, но щедро раздава подкупи, за да може престъпниците и убийците да са на свобода.