Закопчаха Рижко, мамил възрастни хора от години

Причаквал жертвите пред банки, облечен като техен служител
2 ное 2012 21:56,
42
Закопчаха Рижко, мамил възрастни хора от години
Снимка: Bulphoto

Полицията задържа един от най-големите измамници в страната, съобщи Дарик.

41-годишният Николай Гицов, известен с прякорите Кайчо и Рижко (заради червения цвят на косата му), в продължение на години причаквал възрастни хора пред клоновете на банки, облечен като банков служител, и ги обирал.

Гицов вече е бил осъждан и е бил в затвора от 2007 до 2010 г. за измами. След като излязъл от затвора, бил неуловим за полицията. Адресната му регистрация е в столичния квартал „Младост", но обикалял квартири на приятели и роднини. Преди ареста за последно е бил засечен в столичния квартал Люлин.

През лятото той основно действал по морето, обясни в началникт на V Районно управление към СДВР комисар Николай Василев.

Рижко имал проработени схеми за възрастните хора, посочии Василев. „Отива при тях, представя се за служител на банката. В единия от случаите е, че са белязани пари, не би трябвало да му се дават на възрастния човек и трябва да ги смени. Заедно с жертвата отиват в първия вход, който е предварително огледан, влизат в него, взима парите, без да употребява насилие, хората му имат доверие, защото го виждат, че е по риза, с бадж, и след като получи парите, излиза през задния вход. След като не се появява 10-15 минути, възрастният човек вече се сеща, че е бил измамен".

Гицов е действал на територията на цялата страна, точни комисарят. Основно лятото по морето, а през останалото време на територията на София. Занимавал се е с измами от двадесетина години", добави комисар Василев.

Той препоръча на възрастните хора да бъдат особено внимателни, когато теглят пари от банка: „Всяка сделка с парични средства извън банковата институция просто е нерегламентирана и предполага измама".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: арестизмамиРижко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
CIGANINA OT BG LAND преди 11 години
AYDE BE KAJETE TAM NYAMA6ELI KAMERI TES TAM SLUJITELITE SLEPILI SA NE VIJDAT LI TAM KOI RABOTI I KOI NE .T.N. A TOYA NA6IA GEROI *** LI E ILI BALGAR4E HEHEHEHEHEHEHEHEHEH
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vlast sadii oligarxia prestapnici raka za raka plashta naroda koito gi izbira da go doiat i manipylirat .mesto da nameri dryg nachin da se otarve ot oktopoda .
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Олигархията винаги е в комбина с престъпниците в общото им дело срещу народа.
32
1
 
4
 
! Отговори
българка преди 11 години
АЗ ПИТАМ КАК РИЖКО е знаел кой излиза с пълни джобове от БАНКАТА,схемата е замислена с ЧОВЕК от банката май,и като има камери и ОХРАНА как никой не видя с години.ВСИЧКИ са готови за ПАРИ !!!!
31
0
 
4
 
! Отговори
STOYAN преди 11 години
A NA6IA RIJKO *** LI E ILI BALGARIN HAHAHAHAHA
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срещу каква ли сума ще го пуснат на свобода съдиите?...
29
0
 
10
 
! Отговори
imid преди 11 години
Упавляващи мафиоти не препоръчвайте на възрастните хора да бъдат предпазливи ами го закопчейте тоя и подобните му и да построят АЕЦ Белене без заплащане, за да видят как се изкарват пари!!
28
0
 
2
 
! Отговори
xaxaxa преди 11 години
41 god. Jivee v lulin te go tursat v mladost bravooooo
27
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива екземпляри като този да се пращат да работят на Белене.
26
0
 
28
 
! Отговори
читател преди 11 години
Много бързо са го хванали, за някакви си 2г., светкавици...
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
....за 24 часа !Само в Бг!
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Daite mu snimka da go znaqt !
23
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трудово-изправителни лагери,тънки,но здрави синджири на краката и здраво бачкане:павета,облицовъчи плочи,дялани камъни,добив на скални материали и т.н.Който иска да го направи,той го знае.И това не за 5-6 месеца или година,а пред вид лекият режим,минимум 3 години ,че и повече.ЗДРАВО БАЧКАНЕ,ХРАНА И НИКАКВИ ОТПУСКИ ПОНЕ ПЪРВИТЕ 18 МЕСЕЦА.
22
0
 
16
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
Щом може да ги излъже да си дадат парите, значи ще ги излъже и да пуснат правилната бюлетина. Сигурно така се е оказал навън. Тоя направо си е за активист.
21
0
 
27
 
! Отговори
Въжето преди 11 години
В средновековието са действали много по хуманно - бесели са измамниците веднага. Не вярвам някой да очаква този да се "поправи" в затвора.
20
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 11 години
Журналистите да се събудят първо и тогава да пишат ,умръзна ми да чета статии само с грешки,написани от наркомани,с писането си изкарват хляба,би трябвало да се замислят шефовете им,а колкото до това ,че някои коментатори правят грешка не е толкова фатално между тях има и неграмотни ,но те не са на работа и никой не им плаща.В случая тази статия е пълна с грешки.СРАМ ЗА ЖУРНАЛИСТИТЕ
19
0
 
14
 
! Отговори
anitta преди 11 години
Сега да му пукнат *** от бой
18
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По една ТВ казаха, че рецидивиста Рижко е бил осъден на 11 г. затвор, а е излежал само 3. Помилван ли е и как се е оказал навън?
17
3
 
1
 
! Отговори
Даката преди 11 години
До ЖоКакво точно не разбра?
16
3
 
21
 
! Отговори
Жо преди 11 години
ЦИТАТ". В единия от случаите е, че са белязани пари, не би трябвало да му се дават на възрастния човек и трябва да ги смени."МОЛЯ, някой средно грамотен журналист от ДНЕС.БГ, да ми преведе на български език горното изречение! Предварително благодаря!