Задържаха каварненец за измами за 1 млн. долара по искане на САЩ

Нашенецът е обвиняем и за отвличане на дете и сексуално посегателство
Обновена: 18 ное 2012 18:25 | 18 ное 2012 18:24,
34
Задържаха каварненец за измами за 1 млн. долара по искане на САЩ
Снимка: Bulphoto

Окръжният съд в Добрич наложи на 43-годишния Галин Ф. от Каварна временна мярка "задържане под стража" за 60 дни, съобщи пресцентърът на съдебната институция.

Мярката е наложена по искане на американския филиал на Интерпол и съдебните власти на САЩ. Каварненецът е издирван въз основа на заповеди за арест, издадени от окръжния съд в американския щат Илинойс за осъществяване на наказателно преследване.

Срещу Галин Ф. са повдигнати обвинения за 6 банкови измами, извършени в Илинойс. През периода юли 2005 г. - март 2006 г. той е причинил щети на стойност 950 000 щатски долара на американски институции, отпуснали му заеми за два вида собственост.

Той. е обвиняем и за сексуална злоупотреба и отвличане на дете през 2005 г., също в Илинойс, информират от Окръжния съд в Добрич.

В документите за временно задържане на съдебните власти на САЩ е декларирано намерението им да направят официално искане за екстрадиране на българския гражданин. То е допустимо по силата на договор за екстрадиция между правителството на Република България и САЩ, което е в сила от 2009 г. , посочват от съдебната институция.

Галин Ф. е открит и задържан в полицейското управление в Каварна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каварненецът не е ли Бългрин?
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е много е ***!
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С толкова пари бас държа че ще се окаже не излечимо болен и невменяем
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още един бай *** кандидат за пандиза!
1
10
 
42
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Това е само проба до колко нашите магистрати са станали американски пионки. Сега ако мине после ще може да мине и по закона за кражба на интелектуална собственост а там както знаем претенциите са за милиарди. Да ни е честито ще лежим присъди в Американски частни затвори за каквото им кефне на Американците.