Пет столични училища бяха заплашени с бомба

Някои от гимназиите преустановиха учебния процес
Обновена: 19 ное 2012 15:08 | 19 ное 2012 15:00,
16
Пет столични училища бяха заплашени с бомба
Снимка: архив, Булфото

Пет сигнала за бомба са подадени в столични училища от сутринта, съобщиха от СДВР. 

Сигнали за взривни устройства са подадени в Английската и Френската езикови гимназии. Сигналът във Френската езикова гимназия е подаден в 10.55 часа. Учебните занятия не са преустановени.

По-рано през деня бяха подадени сигнали за бомби в още три столични училища. В 9.05 часа е подаден сигнал за поставено взривно устройство в Национална Професионална гимназия по прецизна техника и оптика – „М. В . Ломоносов”. В 9.10 часа е подаден сигнал за бомба в Софийската математическа гимназия.

В 9.40 часа е подаден сигнал за взривно устройство и в 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“. 31 СУЧЕМ е проверено и взривно устройство не е открито.  Учебните занятия обаче са отменени, показва съобщение на сайта на училището.

Софийската математическа гимназия и Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика също остават затворени за 24 часа. Проверката продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: бомбастолични училища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълни глупости са това, че 'Ломоносов' е затворен за 24 часа! Цял ден си учихме. А когато попиташ някой учител защо сме на училище, отговора беше 'за да не отучваме в събота'
13
4
 
4
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Хмм, а дали тези заплахи за "бомби" не са заради наближаването на класните и оформянето на срочните оценки?
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 11В Бг ,...не се смята за терор !?
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...Има едно изречение :"Слаба държавност",за да се качат и малките разбойници ,на главата на държавата !
10
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 11 години
Това не е ли ТЕРОР????
9
4
 
9
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
не е полицията, която решава дали ще се затвори едно училище, другаркоа директора на училището
8
4
 
17
 
! Отговори
ори преди 11 години
Ха ха ха...5,селяците нямат навик да изпълняват забрани,нито имат чувство за хумор и бързат да натиснат минуса за да се докажат :)) За това и виц има-На една пейка имало надпис "Пази се от боята"и номалните хора я подминавали,но все се намирал по някой селянин който пробвал с пръста дали цапа и после се бършел в листата на дърветата :)))
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо училищата не са затворени?!При сигнал за бомба задължително училището се затваря за 24 часа ,така гласи законът,как смеете да си играете с живота на децата,господа полицаи?!Да пази Господ от такива неща,но сигнал за бомба в 5 елитни училища за един ден не е за пренебрегване!
6
3
 
28
 
! Отговори
родител преди 11 години
Директорите, които не разпускат учениците при сигнал за бомба, могат да бъдат съдени от родителите, че застрашават живота на децата. Един път да има бомма и да гръмне, после на погребението Цецо какво ще говори?
5
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сложил съм бомба на (-)...а сте го натиснали и ...Предупредени сте!
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, да. Почна сезонът на контлоните. :-))
3
2
 
31
 
! Отговори
И ние сме били деца преди 11 години
Я, проверете веднага какви контролни са били планирани и веднага ще ви стане ясно, кой се е обадил! На времето и ние така затворихме едно училище заради контролно по химия. Просто една съученичка помолила приятел да се обади. Е, отложихме контролното с 1 седмица. :-))
2
7
 
37
 
! Отговори
ДОТИ преди 11 години
Абе какви бомби в училищата? Никой няма интерес да слага бомба в едно училище, а ако има намерение да го взривява няма да се обади да предупреждава. Просто някой/някоя днес е трябвало да има контролно и понеже не е учил през уикенда, а е вилнял из кръчмите е решил да саботира мероприятието. И като го/я заловят ще се оправдае с "беше ми скучно и реших да се пошегувам". Аман вече!
1
1
 
23
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Героично !!! Първо бомби,после Калинки