МВР имало напредък по сигналите за бомби

Търговците искат спешни мерки срещу телефонните заплахи
Обновена: 17 дек 2012 16:52 | 17 дек 2012 16:51,
23
МВР имало напредък по сигналите за бомби
Бомбените заплахи станаха всекидневни. Снимка: Булфото

Има напредък по разследването на фалшивите сигнали за бомби и има задържани ученици, които са отправяли телефонни заплахи, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов.

През последния месец бомбени заплахи почти всекидневно евакуират обществени сгради. Най-чести жертви на заплахите са моловете, сградите на съдилищата и училищата.

Според вътрешния министър родителите могат много да помогнат да се преустанови тенденцията с фалшивите заплахи. Според Цветанов семейната среда е много важна при възпитанието на едно дете.

Той изрази надежда, че всеки един родител, когато разговаря с детето си, има приятелски отношения, за да може детето да сподели това, което е преживяло и видяло през деня.

Днес сигнал за бомба спря работата на Районния съд във Варна за няколко часа, предаде БТА. По обяд сградата бе затворена заради сигнал за поставено взривно устройство, а служителите изведени навън.

От пресслужбата на съда уточняват, че помещенията са проверени от специализираните служби и бомба не е открита. Преди това сигнали за взривни устройства бяха подавани за съдебните палати в града.

Междувременно от Българската Ритейл Асоциация, представляваща търговците на дребно, изпратиха отворено писмо до министър-председателя и министъра на вътрешните работи, в което призовават да се вземат спешни мерки срещу постоянните сигнали за бомби.

Според Асоциацията въпросните сигнали всяват психоза сред хората и влияят много зле на продажбите на търговците в моловете. Според тях “новата мода“ неминуемо ще доведе до фалити и закриване на работни места.

Те призовават да се прецени дали е необходимо при всяка бомбена заплаха да се спира работата на търговските центрове за 24 часа.

От асоциацията се позовават на интервю на директора на СДВР, в което той призовава „заплашените“ от бомба търговски центрове „да не се поддават на паника и да не затварят за 24 часа, а да отварят веднага след като проверката от страна на органите на реда бъде завършена.

Търговците искат още да се анализират всички досегашни сигнали за бомби, да се променят подзаконовите актове и да се спре евакуирането на клиенти, докато тече проверка за взривно устройство.

"Припомняме, че броят на заетите в сферата на търговията на дребно я прави сектор, осигуряващ най-много работни места и постъпления в бюджета. Припомняме, че търговците винаги са били пионерите, двигателите на прогреса, но и на стабилността, с която Вие в публичните си изявления често се гордеете", завършват писмото си БРА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
6
 
! Отговори
МВР шеф преди 11 години
Имаме напредък по разследването на телефонните сигнали за бомби в МОЛ - ове, училища и съдебни палати из страната: извършителите са двама / трима / четирима или повече ..., баждали са се от уличен телефон / стационарен домашен телефон / мобилен телефон или радиостанция, трябват ни още пари за срс - та, защото точно тези не успяхме да ги регистрираме, но знаем, че са малолетни, непълнолетни или пълнолетни. Май са българи, защото сигналите са подадени на чист български език и т.н. и т.н. Имаме нап
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя съвсем издрънка!
14
1
 
5
 
! Отговори
БАТЮ преди 11 години
"Според вътрешния министър родителите могат много да помогнат да се преус Според Цветанов семейната среда е много важна при възпитанието на едно дете.Той изрази надежда, че всеки един родител, когато разговаря с детето си, има приятелски отношения, за да може детето да сподели това, което е преживяло и видяло през деня.""късно е либе за китка..."!!!!50 години "развит социализъм"+Чалга-културата на "прехода" дирижиран от соц. остатъци видяха сметката на България така,както турското робство не
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боли ме кожения микрофон за скапаните молове , пазарувам си у кварталното магазинче и затова няма да тръгна да пълня гъшите на някакви чужденци дошли в България да лъжат хората с всякакви скъпи и прескъпи *** и ментета
12
3
 
7
 
! Отговори
Ботев преди 11 години
Да обесят публично няколко такива *** и терорът ще спре. Трябва да се върне смъртното наказание.
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всекидневно по селата *** грабят и убиват и изнасилват български пенсионери ,ама ушавите начело с тъпия им министър с апартаментите се тревожат не за живота и здравето на възрастните хора ,ами се разтревожили за оборота на некакви чужди предимно еврейски молове дето са си яки перачници на мръсни пари и ви пробутват за луди кинти всекакви ненужни ***
10
2
 
7
 
! Отговори
Haahhaaha преди 11 години
Сега се сетиха за семейната среда. Абе господа полухора, когато затваряхте училища и правихте чалга дискотеки от университети не ви беше важна семейната среда. Като давахте по 200 лв. заплати на учители с по 30 години трудов стаж, не ви беше важно образованието? Заради 5-те километра магистрала до Бургас, израсна поредното необразовано чалга поколение, бедна ви е фантазията тези хора като станат в активна възраст!!!
9
2
 
6
 
! Отговори
СЪВЕТ преди 11 години
Ще има напредък, когато осъдите тия дето подават фалшивите тревоги- учиници, заинтелесовани от отлагания на дела и т.н. Изкарйте ги на студа да ринат сняг и да метат на студа през молове и обществени сгради и площади облечени в светлоотразителни жилетки с надпис на гърдите и гърба - "ОСЪДЕН ЗАРАДИ ТЕРОР" ..
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да се справи с проблема Цветанов ще поиска още един милиард за бюджета на МВР, и ще подслуша нови 100 000 човека.
7
4
 
8
 
! Отговори
... преди 11 години
тези от тази асоциация как не ги е срам. За 3 дни никой няма да фалира, особено сега декември месец. Уйкенда едва можеше да се разминеш, всеки беше тръгнал на коледен шопинг - Сердика и The Mall бяха препълнени с хора, за каква психоза, фалити и уволнения говорят. А другата глупост - да не се евакуирала сградата докато се прави проверка за бомба. А какво ако наистина има бомба и тя гръмне? Те ли ще поемат вината и ще висят в затвора. Аман от гладни тарикати...
6
1
 
8
 
! Отговори
17 преди 11 години
трудно е да се разкрие атентат,който самите евреи са си скалъпили,вмомента се изисква от България да натопи затова някои от известните групоривки противници на Израел,което пак от своя страна ще ни въвлече в редица други глупости.ДАНО ДА НЕ ГО ПРАВЯТ,че тогава наистина може да има атентат ..
5
3
 
13
 
! Отговори
как вървят апартамен преди 11 години
Цецо, как вървят апартаментите на пазара?
4
2
 
15
 
! Отговори
торбата с лъжите преди 11 години
След невероятния успех с разкриването на атентатора от Бургас, с разкриването на френските туристи, любители на силни усещания и долетели с парашути от Румъния, Цецо отново отвори торбата с лъжите: ние сме били хванали лошите момчета, подавали сигнали за бомби?!
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1що не си навреш отворен чадър отзад?
2
2
 
14
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Веднага да се приеме закон- 1000лв. глоба и 3 месеца затвор ,а за малолетни -метене и чистене пред общината по 4 часа дневно ,и подпис в полицията всеки ден!!!
1
4
 
22
 
! Отговори
Лисан преди 11 години
МВР направи профил на предполагаемите бомбаджии: те имат глава, 2 ръце, 2 крака и 32 зъба. Предполага се, че са на възраст между 10 и 90 години. Работата по случаите продължава.