Делото за убийството на Женя от Варна тръгва на 1 февруари

Момичето бе убито по особено жесток начин на 27 септември 2012 г.
Обновена: 4 яну 2013 21:04 | 4 яну 2013 19:45,
31
Делото за убийството на Женя от Варна тръгва на 1 февруари
Светла Тодорова Снимка: архив, Булфото

Делото за убийството на 21-годишната Женя Тодорова от Варна, която бе жестоко убита на 27 септември миналата година, започва на 1 февруари. Това съобщиха от пресцентъра на Варненския окръжен съд.

Делото е насрочено по общия ред и са призовани всичките 12 свидетели и 11 вещи лица, изготвили различните експертизи в хода на предварителното производство.

21-годишният Петър, който е физическият извършител на убийството, и 38-годишната Светла - леля на убитото момиче, подбудител и помагач за престъплението, са в ареста от 29 септември миналата година.

Близо 30 страници е обвинителният акт, който описва последователно събитията и фактите, довели до трагичния 27 септември 2012 година, когато по изключително жесток и особено мъчителен за жертвата начин е убита Женя.

Още по темата

Според обвинителния акт зверското посегателство е обмислено и планирано от Светла Тодорова, която таила в себе си дълбока омраза и ненавист към семейството на брат си, с които делили къща, завещана им от родителите. Според показания на свидетели племенницата й я дразнила дори с това, че живее.

Подсъдимата Тодорова се надявала, че след като Женя "изчезне", ще умрат родителите й и "всичко ще остане за мен". Светла умело манипулирала приятеля на дъщеря си - Петър, който бил наркозависим и безпаричен.

Убийството било "спазарено" за 2000 лева, а Петър дал съгласието си да го извърши. В обвинителния акт са описани всички действия на двамата подсъдими, включително и указанията, които Светла е дала на Петър при подготовката му за убийството на Женя.

Според обвинението с особена жестокост Петър е пробождал момичето и дори след като ножа се счупил, той продължил да нанася удари и да я пробожда в нанесените рани с химикали.

Часове след трагичната гибел на Женя експерти преброили 77 прободно-порезни и порезни рани в лицето, шията, в тила, в гърдите, по гърба и ръцете.

Ден след трагедията Петър и Светла са задържани, като от самото начало младият мъж призна всички факти и обстоятелства, довели до зверското престъпление.

В настоящия момент и двамата подсъдими имат служебни защитници. В разпореждането за образуване на наказателното дело съдът е указал и на родителите на Женя, че могат да направят искане да се конституират като частни обвинители и граждански ищци в процеса. Те имат право поотделно да предявят граждански иск срещу подсъдимите за причинените им неимуществени вреди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Хъмн преди 11 години
Абе - като не са *** и имената си ги казват журналягите, дават си поробна информация. Като са роми винаги е пълна мистерия и недомлъвки. И от хелзинския комитет мълчат. Ако бяха *** до сега да са съдили държавата за нехуманно отношение към задържаните....
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Abe tazi da ne e Svetla deto ima 3 sergii v gradinkata pod kozirkata?Svetla ot Galata?prilicha na neq. Mugut i Goro e bozman po korabite.Mnogo prilicha .
25
0
 
5
 
! Отговори
an. преди 11 години
bulgarska al4nost ,da zatrie deteto edinstveno na rodniq si brat ,ujas na ujasite smart bes pravo na objalvane.za imot da sasipe hubavoto momi4e ,tq zaslujava kol v gaza da i izlezne prez nosa,gadnqrka 4udovi4ta ,lakomiq golema za imot .na ti imot sega dano nikoga da ne vijda svoite deca.nqmam pove4e dumi ujasno e.
24
0
 
8
 
! Отговори
Читател преди 11 години
А, лелята като гледам,вече се готви за делото. Има много страдаща и разкаяна физиономия. Ще го отнесе само момчето май!
23
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
daitemiq as wte q opravq tova grozno ky4e te vav sliven wteq naredat 4akat q moite priqtelki nese qdosvaite wte proklinq denq v koito e obila momi4eto takiva obiiki mn gi obi4am
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съжалявам даже полицаите, че са обречени да преживяват всичко това. Ами жените на снимката, които водят убийцата, са нечии майки, съпруги, дъщери, грижат се за семейства, никакви пари не могат да ги овъзмездят за такава потресна близост с престъпниците и престъплението.
21
0
 
17
 
! Отговори
Вн преди 11 години
Мисля, че само момчето (убиеца) ще го отнесе, а лелята ще се измъкне! Какви *** са тия не е истина!
20
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам смъртно наказание!Крумови закони!
19
0
 
32
 
! Отговори
Петков преди 11 години
Както казва вицепрезидентката трябва да бъдем хуманни и да дадем втори шанс на лелята и на гаджето на убитото момиче. Е, то ще гние в гроба, но тия може и да се поправят. Защо ли не поемем инициатива за референдум за връщане на смъртната присъда? Сега тия убийци ще ги издържаме до живот в затвора. Ако ги осъдят до живот де. Щото нашите съдии проявяват учудваща хуманност понякога. Интересно от какво е предизвикана тази хуманност.
18
3
 
3
 
! Отговори
от 20 преди 11 години
Всъщност греша, Правителството (Министерският съвет) има касателство с правната система, толкова, до колкото трябва да спазва и изпълнява законите приети от Парламента. Правителството не може да влияе на законопроектите и законите, нито като колективен орган да се грижи за реда.
17
1
 
6
 
! Отговори
до Наско преди 11 години
Защо намесваш правителство, политика и правна система в едно. Защо мислиш, че нямаме правна система? Имаме, при това в много отношения доста добра. Перфекта няма никъде. Правителството няма никакво касателство с правната система. Не правната система пази от престъпници, правоохранителните органи имат това задължение. Това, че даден закон не се спазва не е проблем на закона, а на този, който не го спазва и на този, който следи за спазването му. Когаго законът не се спазва не значи, че закон няма.
16
0
 
12
 
! Отговори
krum преди 11 години
Smyrt i za dvamata
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви са тези изверги? Боже, боже! Аз живота си давам са брат ми и родителите ми! Как ще убиеш кръвта си за 10 тухли??? Изверги! Всичко под "доживотен затвор" им е малко!
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо, абсолютно нищо друго, освен доживотна присъда без право на замяна, може да бъде адекватна в случая. Става въпрос от реалния заказателен кодекс. Иначе категорично смъртна приъда заслужават. Причинена по същия начин, по който е умряло момичето.
13
8
 
9
 
! Отговори
jon преди 11 години
et ti blgarka maikoooooooooo maikoooooooooo s koia raka da se prekrstia dolni blgari al4ni
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей много простотия има по нашите земи.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sega si4ki si imat domove....edni gi hraniat drugi nemat nuzda i te taka...
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AMA NEDEITE TA TQ E BALGARKA gordeitese
9
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никакви доживотни присъди,аз съм за СМЪРТНИТЕ присъди!Само ги хрантутим в затворите!Това са изверги и никога няма да се оправят!
8
0
 
34
 
! Отговори
Наско преди 11 години
Аз имам същия вуйчо... заради него не си ползвам етажа от къщата, а живея на квартира. За съжаление полицията и прокуратурата не обръщат внимание на подаваните жалби... и чакат да стане най-страшното преди да се намесят... :(Не знам какво правителство трябва да дойде на власт за да се оправи правната система? Пълно е с луди и всякакви престъпници, които си вилнеят безнаказано на свобода..Дано скоро да се организираме и да си направим частно електронно правителство и да оказваме повече влияние!