Баретата пронизан от 4 куршума, все още дирят оръжието

Оперират Златомир Иванов в "Пирогов"
Обновена: 29 яну 2013 13:17 | 29 яну 2013 10:57,
436

Снимка: Булфото

Оръжието, с което е извършено покушението над Златко Баретата, все още не е намерено и няма данни за маршрута, по който се  оттеглил нападателят. Това заяви пред журналисти зам-шефът на СДВР Ивайло Спиридонов, който дойде пред Съдебната палата в София.

Златко Баретата е откаран с четири огнестрелни рани в „Пирогов“, обясни той.

Баретата в момента е в операционната в „Пирогов“ и го оперират, съобщиха на извънреден брифинг от лечебното заведение. Той е докаран с няколко огнестрелни рани на крайниците и корема. Баретата е постъпил в болницата в съзнание.

Гардът на Баретата Атанас Станков, който също беше прострелян, също е  „Пирогов“ с рана на крака. Той е в съзнание, без опасност за живота и няма сериозни поражения.

Засилено е полицейското присъствие пред „Пирогов“, пред входовете има и частна охрана.

Стрелбата е започнала, докато Баретата се е качвал по стълбите на  Съдебната палата.

Още по темата

Екипи на полицията разпитват живущите в сградата отсреща и други свидетели на случката, за да разберат накъде е избягал нападателят. 

Спиридонов потвърди, че огънят е открит от сградата отсреща, която веднага след стрелбата е била запалена. Малко след 11. 30 часа пожарната приключи с гасенето и се очаква екипи на полицията да направят оглед на мястото.

Полицията разшири отцепения участък около мястото на стрелбата. Трамваите в района също са спрени.

Сградата, от която е открита стрелбата по Златко Баретата, има 5 входа и заден двор, разказа Здравка Бучкова, която работи в района.

Жената обясни, че сградата има и заден двор и коридорите й са „лабиринт“. По думите й най-вероятно на последния етаж, откъдето е открита стрелбата, живеят клошари, но допълни, че не е съвсем сигурна.

Междувременно Софийският апелативен съд отложи делото срещу Златомир Иванов и други обвиняеми за 12 февруари 2013 г.след стрелбата срещу него тази сутрин пред Съдебната палата.

На 13 февруари миналата година Златомир Иванов беше осъден на първа инстанция на осем години затвор за това, че е създал и ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици, известна като „Фирмата”.

Магистратите обаче го оправдаха по обвинението за поръчителство на убийството на Румен Стефанов-Алф на 23 септември 2007 г. в Перник.
 

Информацията е актуализирана към 11.40 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още по темата: оръжиеЗлатко Баретата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
5
 
29
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Всеки ден се стрелят аверчетата на ТикватаТемата се отклонява от уволнението на министъра на образованието и шефа на БАН,заради корупция;както и уволнението на Семерджиев ,поради невежество,което ще ни срува 17 000 евро на ден!!!!Тиквата досега се правеше на ударен,няма никакъв отговор,нали той лично раздава парите в тази държава??!
235
1
 
13
 
! Отговори
Гогарога преди 11 години
Не винаги е здравословно Темида да те остави да се разхождаш.
234
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
получавам разстройство от вас вече :D Полiтизирахте всичко като в селска кръчма :D
233
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цв.Цв. ако беше в опозиция днес щеше да иска оставки !!! Но днес той е управляващ и не му стиска да си подаде оставката !!!
232
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбойниците си имат държава. Що полиция пред Пирогов.
231
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Сериалът " Пишман нападател " продължава. Кой ли ще е главният герой в следващия епизод? Въпросът поставяме на министъра на вътрешните работи - за домашно.
230
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Показен разстрел в центъра на столицата,пред съда !!!Грабежи на инкасови автомобили ! Нападението на Ахмед Доган!Атентата в Бургас!Показен разстрел на измислен бизнесмен в центъра на Варна докато шофира !На среща :Цецо вСАЩБоко при Обама дъ прибира Цецо,че много се застояБоко критикува лидерите на Евр.десница,че искали много париБоко СпиБоко вози ТигретатаБоко реже лентиБоко вика : Не,Не,НеБоко каза: И обама рече,че ще гласува за мен
229
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май Цв.Цв. трябваше да си отиде преди просветния мнистър!
228
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко, не са свършили работата. Абе у нас дори и килърите са някакви втора ръка ***.
227
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полотизирахте въпроса като в селска кръчма :D
226
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МОМЕНТЪТ Е ДОБРЕ ПОДБРАН.....ПРЕДИ СРЕЩАТА В ШЕРЪТОН
225
6
 
16
 
! Отговори
ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ! преди 11 години
СТАНИШЕВ ЯСНО СИ ГО КАЗА: Този, който не иска да си тръгне с мир, ще си тръгне по друг начин.ТОВА ЛИ Е НАЧИНА , ДРУГАРИ?
224
0
 
0
 
! Отговори
до 292 преди 11 години
В чужбина е на заседание.
223
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още един пишман стрелец,Аман!
222
0
 
6
 
! Отговори
Питко-Любопитко преди 11 години
От ДПС дали отново ще искат международно разследване.
221
1
 
7
 
! Отговори
Барак Хюсеин преди 11 години
Братът на Самир и ортак на сина на Аню Ангелов купили военно летищеБратът се казва Салар. Още през 1998 г. той регистрира фирмата "Селим Ко" ООД в съдружие с Владимир Петров Ненчев. По същото време Ненчев е съдружник с Пламен Ангелов, син на настоящия военен министър Аню Ангелов, във фирмата "Централно-европейска финансова компания". Ангелов е управител на компанията и до момента, но през 2000 г. собствеността е прехвърлена на "Владимир Дистилърс Къмпани", която пък е американска офшорка
220
0
 
15
 
! Отговори
ВИОЛЕТА преди 11 години
ХАЙДЕ НА БАС, ЧЕ НИТО ОРЪЖИЕТО ЩЕ НАМЕРЯТ, НИТО СТРЕЛЕЦА ЩЕ ХВАНАТ. ОСВЕН АКО САМ НЕ СЕ ПРЕДАДЕ.
219
0
 
4
 
! Отговори
Бибитко преди 11 години
Къде е Джиджи? Искам да го цункам!
218
1
 
9
 
! Отговори
Барак Хюсеин преди 11 години
След като Бойко Борисов става кмет на София, за бизнеса на иракчанина като имотен и строителен предприемач настъпва период на възход. Той печели милиони с фирмите си "Строй Комерс 2004" и "Билдко", бенефициенти на скандални заменки срещу обезщетения, направени от Софийска община.
217
1
 
7
 
! Отговори
Барак Хюсеин преди 11 години
През март и август 1998 г. Самир Франсис регистрира две фирми със Златомир Иванов Иванов - Златко Баретата: "Бинго Нова", което се намира в подлеза на Централна гара и "З.Е.С.", в която Ибрахим е управител. З.Е.С. в момента е със запорирано имущество заради делото срещу Баретата, който беше осъден на първа инстанция на 8 години затвор.