Два тира смачкаха микробус край Килифарево

Един е загинал, уточнява се дали има втора жертва
40
Два тира смачкаха микробус край Килифарево
Микробусът е силно смачкан. Снимка: БулФото

Един човек загина при тежка катастрофа край Килифарево, проверява се дали има втора жертва, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-Велико Търново Мариана Христова, цитирана от „Фокус“.

Пътният инцидент е станал около 16.00 часа днес между два тира и микробус. Турски тежкотоварен автомобил се движил в посока от Гурково към Велико Търново.

След него пътувал микробусът, а след това тир с пловдивска регистрация. Турският тир спрял внезапно, след него спрял и микробусът, но следващият тежкотоварен автомобил не успял да спре навреме и ударил микробуса, който се врязъл в предния ТИР.

Микробусът е силно смачкан и по тази причина не е ясно има ли още загинали.

Участъкът в района на катастрофата е затворен за движение. Леките моторни превозни средства се пренасочват през прохода „Шипка“, а товарните МПС изчакват на паркинг до разчистване на пътя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
8
 
! Отговори
ТИРАДЖИЯ преди 11 години
ТУРСКИТЕ ТИРОВЕ КАРАТ ПЛЪТНО ЗАД НЯКОЙ ЗА ДА НЕ МОЖЕ КАТАДЖИЯ ДА ГО СПРЕ И ОДЕРЕ МИНИМУМ 500 ЕВРО
28
1
 
0
 
! Отговори
ИВО преди 11 години
До НЕДЯЛКО......................БРАВО ЗА ОТГОВОРА
27
1
 
1
 
! Отговори
ivo преди 11 години
До Жо..................БРАВО............И АЗ ТАКА КАРАМ.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
.Често пъти дават десен мигач,че може да ги изпреварваш,на път с ограничена видимост.Но в действителност, точно тогава насреща идва кола.----------------- Така е, това съм го играл. Няма как да греши, защото той седи на високо и има много добра видимост и въпреки това те подвежда. Особено ако види, че бързаш и припираш зад него. Веднъж ми се случи на едно нощно каране до Варна и оттогава се пазя.
25
3
 
4
 
! Отговори
??? преди 11 години
До Мен КАТО НЕ ЗНАЕШ КАК Е СТАНАЛО СПЕСТИ СИ ТЪПИЯ КОМЕНТАР!!!! ТИРА ТУРСКИЯ СПИРА ВНЕЗАПНО БУСА СЕ УДРЯ В НЕГО И Е БИЛ БЕЗ СВЕТЛИНИ ВТОРИЯ ТИР Е КАРАЛ ПРИ СКОРОСТ РАЗРЕШЕНА 60КМ. СЪС 55 КМ/Ч НАТОВАРЕН И ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ Е НЯМАЛ НИКАКВИ СВЕТЛИНИ НИТО ГАБАРИТИ НИТО НА СПИРАЧКИТЕ КАК СЕ СПИРА КАТО СИ ТАРИКАТ!!!!!!!!
24
8
 
5
 
! Отговори
камионджия преди 11 години
Българските тираджии, са най-добрите /безгрешни, перфектни/ няма, като тях на света, не са като турските /***/ шофьори на камиони. Жалко за жертвите и за колегата от Пловдив/ско.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано по скоро се пусне д мост 2! Тировете в района на в.търново и русе ще ни погубят!
22
5
 
15
 
! Отговори
prosto shofer преди 11 години
Истина е, че шофьорите на ТИР-ове в момента са едни от най-безмозъчните същества на пътя. Не може да караш камион с маса над 10 тона и да се цопнеш за стоиш на метър зад багажника на някой. Случвало ми се е не веднъж. Пример спускане на беленския баир посока Русе - Бяла. Стоянка патрулка с радар, която почти винаги е там. Всички знаят и си спазват 90, ТИР-а се цопнал зад мен на такова разстояние, че си виждам стоповете как се отразяват в предницата му. Безмозъчни същества.
21
0
 
26
 
! Отговори
Жо преди 11 години
ВИНАГИ СПАЗВАЙТЕ ДИСТАНЦИЯ, която да ви позволи да спрете, ако колата пред вас спре внезапно.Това ще ви спести половината от проблемите на пътя.Когато карам и видя, че някой се е "залепил" зад мен, така че не му виждам фаровете, просто отпускам газта и увеличавам дистанцията между мен и предната кола. Така пазя себе си и *** зад мен- ако се наложи да спра, ще мога да го направя плавно, а не рязко. За мен никога не е било проблем това, че някой ще ме изпревари. Пускам го да върви, щом бърза.
20
0
 
2
 
! Отговори
drat tir преди 11 години
ochevadno e koi e vinoven.vodacha na skanijata spal li e kakvo e tehnicheskoto sastojanie na kamiona .vav bg dal GOSPOD takiva shofiori i neka se nanizvat vav darjavnite korteji sas depytati
19
1
 
2
 
! Отговори
до 13 Мен преди 11 години
Интересно,как още си жив! При тези действия които описваш това си е цяло чудо!
18
2
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
мнооого си *** ,ей от такива големи водачи като тебе стават катастрофите.стават и с тирове катастрофи ама 3-4 на месец.а с *** като с теб по 10 на ден.и като си от 25 години шофьор имаш изминати 10000км щото нямаш пари за бензин.*** недей да плюеш по хората дето с туй си хранят семействата.във всички професии има некадърници.
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонименa decata ti
16
1
 
2
 
! Отговори
vulgarin преди 11 години
До Такаako e bulgarin na den po 50
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Така Не е за нормален път,защото карат като бесни.
14
0
 
21
 
! Отговори
Филип 31 преди 11 години
Бог да пази всички хора, ужасна трагедия...Може би ще прозвучи старомодно, но татко винаги ми е казвал никога да не карам между два тира или ако попадна в подобна обстановка незабавно да предприема мерки и да се измъкна от там, винаги когато шофирам си мисля за тези важни съвети!... Бог да ги прости, дано повече не се случват такива неща!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Водача на втория тир го оправдавам единствено ако наистина не са работели стоповете на буса пред него, както той каза че било по новините - нямало светнали стопве, нямало аварийни светлини за спряла кола. Така че човека може да е бил на достатъчна дистанция. На мен ми се е случвало при ниска видимост или на "гърбица" да спират неочаквано коли пред мен, и стоповете им да не работят и на късмет да не ги направя комби.....
12
2
 
17
 
! Отговори
Така преди 11 години
Когато видя ТИР на път имам чувство че виждам ХАЛА. Това чудовище не е за нормален път.
11
3
 
21
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Не че го защитавам, но какво е виновен в случая първия тир, както и шофьора на буса ? И двамата са успели да спрат. Виновния е втория тир, който е смачкал буса - неправилно е преценил дистанцията, нужна за да спре.. зависи от теглото на товара и главно от шофьора. Ако ми се натиска някой зад колата - пускам му ляв мигач, намалявам и отбивам встрани ако не е достатъчно за да мине. За мен не е важно, че ще пристигна 15 минути по-рано. Жалко за загиналите.
10
2
 
29
 
! Отговори
НЕДЯЛКО преди 11 години
Абе вие за спазване на дистанция чували ли сте ??? Какво е виновен турския тираджия ??? Какво е виновен водача на буса(ако ще и той да е ***) Нека си представим следната ситуация.. Пред турския тир изкача от някаде дете ??? Да на главен път е, но всичко се случва...защо не се взима впредвид, че водача на буса успява да спре на време, което значи той е спазвал нужната дистанция ?? Водача на втория тир ако ще и абориген да е явно е от ония тарикати които се залепят за задниците ни !...