Задържаха трима за палеж на сградата на ЕВН в Пловдив

Единият в ареста е телевизионен оператор
Обновена: 11 мар 2013 16:44 | 11 мар 2013 16:44,
105
Задържаха трима за палеж на сградата на ЕВН в Пловдив
Снимка: YouTube

Трима души са в ареста заради палежа на сградата на австрийската компания ЕВН в Пловдив. Това съобщи на брифинг директорът на полицията в Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

Две от лицата са извършили палежа, а трети е снимал. Зад камерата е телевизионният оператор на свободна практика Георги Сарай.  

„При качването на клипа в интернет са използвани значителни технически умения, като за проследяването на IP адреса на потребителя е използвана помощта на специалните служби на Русия и САЩ, за да се открие сървърът”, коментира Тодор Чонов. 

Още по темата
Георги е задържан при опит за палеж на друг клиентски център на ЕВН, докато се е готвил да снима втори клип. Подпалвачите са избягали, но по-късно са заловени. 

По думите на Чонов най-вероятно те са част от по-голяма група извършила редица посегателства срещу ЕВН-България от началото на протестите. Това са рязане на гуми и счупени  стъкла на автомобили, запалването на двете коли пред централния  офис на ЕРП-то, уточни той.

В дома на Георги са намерени множество  доказателства, които го свързват с тази дейност, добави Чонов и посочи, че имат основание на смятат, че той е водещият в  подготовката, намирането на изпълнители и извършването на действията, както и качването на записите в интернет. До момента в полицията са сигурни, че и палежът на КЕЦ-а на бул. "Шести септември" е дело на тази група.

Съдът ще гледа мерките за неотклонение на 30-годишния Георги и 24-годишния Николай. Третият задържан е освободен под парична гаранция от 500 лева. Единият от арестуваните – Николай, е фен на футболен клуб "Ботев Пловдив" и е арестуван по време на хулиганските прояви на мача Левски-Ботев Пловдив в събота.

В дома на единия от задържаните е открита и марихуана. Наказанието за това престъпление е от 1 до 8 години затвор.

"От доказателствата става ясно още, че от 25 февруари до 8 март лицата са употребявали марихуана и алкохол и е ясно, че не биха извършили подобно нещо по патриотични подбуди, каза окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: палежЕВН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
3
 
! Отговори
smart_deal преди 11 години
а бе вие какви новини пишете и четете ??? тука кой какво запалил... това е патриотизъм и хората са излезли да покажат и защитят интересите си .. пълен цирк..
79
2
 
4
 
! Отговори
ха-ха преди 11 години
И днес бг не казват цялата истина, но разбираемо е. Важното е да се разграничим, другари.
78
4
 
14
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Браво МВР! Велики сте! На еничарите, които са ги издали и хванали им пожелавам десеторни сметки за ток и вечна мизерия в клоаката, наречена България!А че момчетата са прости, прости са - но само те дръзнаха да направят нещо смислено! Айде, Цацаров, чакаме дела срещу ***, Георги Гергов, Ковачев, Прокопиев... Нещо никакви ви няма там, герои с хладни умове игорещи сърца!
77
4
 
7
 
! Отговори
XXL преди 11 години
Тези пичове ще останат в историята като патриоти и будители ве"й кретении...Пускайте ги и награда им дайте !!!
76
2
 
5
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Тоя не е ли чувал за Vidalia... Качвал е с открито ИП...
75
3
 
14
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Пускайте хората бе *** ! Значи за посегателство срещу ЕВН от 1 до 8 год , а за посегателството на ЕВН върху българският народ колко ще им дадете бе мамка ви и корумпирана съдийска и полицейска ? Кои са тези от тази *** компания, че на чужда за тях територия изнудват и вършат посегателства върху народът на тази държава ?
74
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уплашиха се всички гадове дето крадоха 23 години и забогатяха на гърба на българският народ, уплашиха се че след EVN могат да пламнат и техните палати и веднага се задействаха!!! И разбира се тези които заловиха за извършители са криминално проявени и наркомани задължително!! Живеем в гнусна милиционерска държава!!! Заслужават да ги подпалим всичките ,барабар с районните управления!!!
73
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А защо ни не хващат ***, дето всяка ве4ер ни тормозят,крадат. Окрадоха ни и оградите дори.Продават наркотици, незаконни цигари, проститутките са плъзнали ве4е и под носовете ни и не ми се говори пове4е! Тях защо не хванат!
72
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За пореден път се убеждавам, че родната полиция е един репресивен апарат, чиято единствена функция е да пази богатите и властимащи...те така са обучавани, те това могат...те действат по сигнал от господаря...никога по съвест..нямам думи
71
5
 
5
 
! Отговори
nedjlko.grozev преди 11 години
Интересува ме само едно - кои са подстрекаторите и дали целта на "занятието" не е да се сплашат чуждите енергоразпределители,за да си продадат акциите на едни варненски юнаци,за да притежават мажоритарния пакет?!
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще ви кажа, 4е Николаи със сигурност не е наркоман, така, 4е хаиде да не коментирате без да знаете, 4е виждам отвратителни коментари
69
3
 
11
 
! Отговори
freeoldmen преди 11 години
"От доказателствата става ясно още, че от 25 февруари до 8 март лицата са употребявали марихуана и алкохол и е ясно, че не биха извършили подобно нещо по патриотични подбуди, каза окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов." Що за идиотско изказване!? И то от прокурор!
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
преди да коментирате каквото и да е трябва да сте напълно наясно! Не познавате мом4етата, а вземате за 4иста монета тоя какво казал или оня!
67
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ ПАЛЕЖ С ПЕСЕНТА НА ПЕТКО ВОЙВОДА Е НАЙ СМЕЛАТА ПОСТЪПКА КОЯТО СЪМ ВИЖДАЛ В БЪЛГАРИЯ И МИ НАПЪЛНИ ДУШАТА!БРАВО...МОМЧЕТА,КОЙТО Е СРЕЩУ ВАС Е *** И ПРЕДАТЕЛ!ПАРЛАМЕНТА ДА БЯХТЕ ЗАПАЛИЛИ НЕ ЕВН
66
3
 
19
 
! Отговори
до 79 преди 11 години
Ти явно освен имигрант, не си и българин...
65
19
 
7
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Като им хвърлят един бой в районното и като ги държат 24 часа прави, без да спят и на запалени лампи и прожектори, всичко ще си изпеят - и другарчетата им ще изловят!!!А нека палят после! А нека хвърлят камъни после! А нека се правят на герои!
64
15
 
8
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
А така, а така!!! Най-после нека полицията оправдае заплатите си! Стига са ни тероризирали разни футболни хулигани и ***!!!Най-добре да пуснат пясъчните котки в действие да видим тогава ще палят ли!
63
7
 
4
 
! Отговори
до 69 преди 11 години
А агент Болен Сидеров къде го забрави? :) Или за "нашите" ще си затваряте очите...типично по комунистическо-нацистки... ***!
62
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако, продължава така, ще ви питам след немного дълго време, как ще арестувате цял един народ....
61
2
 
12
 
! Отговори
До 64 преди 11 години
Пожелавам ти следващия път сметката за ток да ти дойде умножена по 8 за да започнеш да мислиш в по-широк мащаб...