Акция "бакър" из Европа, 37 ареста в България

Разследващите са открили 37 тона крадена мед в Италия
Обновена: 31 май 2013 20:40 | 31 май 2013 20:39,
31
Акция "бакър" из Европа, 37 ареста в България
Снимка: Булфото

Десетки арести са извършени при голяма полицейска операция срещу крадци на метали в 17 еропейски страни. 37 души са задържани в България, съобщи европейската полицейска организация Европол, цитирана от Франс прес.

При акцията - полицаи от 17 европейски страни претърсили в понеделник и вторник депа за метални отпадъци, строителни обекти и райони около шосета и железопътни линии.

Не се уточнява колко са общо арестите, но е известно, че в България те са 37.

Открити са 37 тона крадена мед в Италия, от които 10 тона на стойност 50 000 евро на сметище, каза говорител на Европол.

"Има много организирани престъпни групи, замесени в кражби на метали в големи размери", заяви директорът на Европол Роб Уейнрайт.

"Сега тези групи и прекупвачите на метали знаят, че този тип презгранична престъпност се приема много сериозно", добави той.

"Тези престъпления засягат силно транспорта, комуникациите и електрическите мрежи, предивиквайки тежки повреди. Поправката и отстраняването на щетие често надвишава  стойността на откраднатия метал", посочи Уейнрайт.

От няколко години в европейските страни зачестиха кражбите на метали и цените излетяха нагоре, особено на медта в железопътни кабели. Крадците често прехвърлят плячката си през няколко граници, преди да я продадат като метални отпадъци, добавя АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БАЧКАТОРкажи къде са подвизаваш,лично ша дойда да та гръмна
4
4
 
24
 
! Отговори
поли преди 10 години
Виновни са законотворци, министри,...Трябва да са сурови наказанията за обирджии! В стари времена са ги трепали, но нали сме хуманисти, редно е да сме хуманни! За изнасилване: завързвате изнасилвача гол на стол и една секси муцка с ръкавица му намазва онуй там с...захарен сироп и валериан! Пускате 10 котки при него - повече няма да мечтае за изнасилване...За обирджиите го удряте по тиквата, с каквото е крал, масата на 10-степен. Ако е крал жп-релса... Абе в тоя ЕС има хиляди депутати, измислете!
3
3
 
17
 
! Отговори
кхи преди 10 години
не само у нас се краде,и европа си призна че краде крайно време беше,не сме ние най-черните
2
2
 
57
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Застрелвайте крадците на място бе, какъв ви е проблема? Извратената хуманност е по-лоша от всички пороци взети заедно.
1
9
 
32
 
! Отговори
Nestorov преди 10 години
От няколко години в европейските страни зачестиха кражбите на метали и цените излетяха нагоре,Ами някой да ви е карал да ни приемате в европейския съюз ??