Такси се вряза в спирка на градски транспорт

12 души са ранени, дете и двама възрастни са с опасност за живота
Обновена: 10 юли 2013 23:12 | 10 юли 2013 21:26, Камелия Цветанова
153

Снимка: Булфото

Тежък пътен инцидент с пострадали стана тази вечер на бул. “Цариградско шосе“ в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 20.30 часа таксиметров автомобил, движещ се в посока центъра, е спукал гума, отклонил се е от пътното платно и се е врязал в спирка на градския транспорт, която се намира пред  "The Mall".

12 души са пострадали, няма жертви, съобщиха от МВР.

Двама възрастни и дете на 6 години, са с опасност за живота.

Детето е в реанимация в болницата „Света Анна”, то е интубирано. Майка му също е с опасност за живота, в клинична смърт и също е настанена в "Света Анна". 

Останалите пострадали са с различни фрактури по тялото.

Две жени и един мъж са били приети в "Пирогов".

Във ВМА е приета жена със счупен таз.

В ИСУЛ са настанени двама души с черепно-мозъчна травма и човек със силно нервно разстройство.  

Водачът на таксиметровия автомобил е задържан в столичната полиция. Работата по изясняване на причините за инцидента продължава.

По свидетелски показания на спирката е имало поне 20 души.

Информацията е актуална към 22, 40 ч.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
50
 
! Отговори
666 преди 10 години
Е това е да си чакаш ти автобуса на спирката и изведнъж да ти врахлети някой *** с кола и да прегази всички.Нямам думи просто.
68
5
 
49
 
! Отговори
TS преди 10 години
Сайтааа, защо скатавате и изчаквате удобно, за да напишете пълната информация?! Този таксиджия е пил и е правил гонка с друга кола. Тоя си е направо масов убиец. Трябват линчове в България, за да потръгнат нещата. И не - не е дивашко. Идете кажете на французите, че са диваци - в един момент от историята им гилотината не се е разглобявала, понеже е работела нон-стоп. Затова са си добре хората, а тук по спирките ще ни трепят умишлено.
67
3
 
19
 
! Отговори
До 72 преди 10 години
И ти си прав друже. Затова или на Цариградско да се намали скоростта до 50 км и на всеки 100 метра патрулка, или да се преместят спирките на автобусите в локалните улички, а до платното, където е бул лентата да се сложат мантинели като на магистрала. Това е. Дано някоя "умна" глава в столична община се сето за това. Не е толкова трудно или трябва още хора да пострадат. На Плиска е същата простотия. Там преди време един пак изпогази сума ти народ на спирката към Младост.
66
0
 
23
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Тц,тц,тц.Да го трепеш му е малко.
65
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
проблема не е в скоростта, във всеки нормален град има скоростни булеварди(ограничение около 80), но там нямат място спирки, пешеходни пътеки, хора, тротоари, павилиончета за вестници и цигари.докато хората чакат на 5 метра от прелитащите коли е все тая дали е 80 или 40 ограничението.
64
4
 
57
 
! Отговори
ivan преди 10 години
пълни глупости са това за спуканата гума - очевидците казаха, че въпросния шофьор-убиец е карал с над 100км в бус лентата и е изгубил контрол над колата.... просто толкова много *** има по нашите пътища- толкова пъти съм раздавал шамари на такива ***, но явно никога няма да свършат желаещите да им спукаш главата от бой! само бой по кратуната за такива псевдо състезатели - дето си мислят, че могат да се състезават по улиците за чужда сметка!
63
1
 
36
 
! Отговори
до българин преди 10 години
В 8.20 няма интернет ***, които да протестират пред мола на Цариградско, освен това той е и доста далеч от Орлов мост. Просто бакшишите изперкват. Преди 2 седмици на Цариградко преди 4-км един бакшиш се беше врязал в една улична лампа. Беше починал, а освен това е имал и клиенти - ранени зле до колкото знам. Просто някои шофьори решават, че Цариградско е магистрала и карат със 150 км. Това е. Лоша работа.
62
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е като *** и пульо карат таксита, тези бакшиши си мислят че имат сини лампи. И тези корумпирани от ДАИ трябва да ги обесят до един и минимум С категоря и 6 точки за губене. Само тогава ще има спокойствие.
61
3
 
38
 
! Отговори
Таксиджия=Боклук преди 10 години
Само в *** няма изискване за гумите и техническото състояние на автомобила, масово се минава преглед при 'наши хора' в точно определени сервизи и масово се кара с регенерати и 8 годишни гуми трета употреба. Отделно че таксиджиите карат със 120 на Цариградско, все пак са господари на нощта.. Една от основните причини да си купя първия автомобил преди 10 години бяха именно такситата, няма такива *** !!
60
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sluchaya stana pred ochite mi... biahme v mall'a , beshe kato koshmar . Taksito vleze minimum s 120... allah da im pomogne.na malkoto detence da mu dava sila , ina vsichkite postradali
59
1
 
46
 
! Отговори
NAT преди 10 години
Сега очаквам с цялата им наглост, която е безгранична, бакшишите да излезнат на протест да блокират парламента и да искат повече сигурност, и разбира се цените на таксиметорвите услуги да скочат!
58
35
 
7
 
! Отговори
българин преди 10 години
Като гледам снимката, виновните ми се струва, че са ***, които вървят по платното за автомобили. На тяхната съвест /ако имат такава/, ще тежат последствията от инцидента!
57
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В София файтонджиите са огромни к*етени, подобаващо като за града.
56
1
 
38
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Света Богородица да закриля пострадалите! Дай, Боже, да стане чудо, и да се възстановят, че и шофьорът да не страда!
55
13
 
8
 
! Отговори
onzi преди 10 години
Piqn chorbar
54
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
95% от бакшишите са *** и алкохолици-МАМКА ИМ
53
1
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Аман от *** коментари в този сайт братче.Веднага се правят някакви изводи за който въобще си нямат някой напредстава как стоят нещата с дадено нещо и най-вече като тази ситуация която е станала.Таксито в случая е виновно и то много, но не се знае дали не е било засечено от някой лумпел които си мисли че е цар на пътя и ще се извява с бясна скорост по Цариградско както обикновенно.Ето до какво води това да пострадат невинни хора в случая и недай си боже и смъртен случай да има!
52
2
 
1
 
! Отговори
олигарски преди 10 години
по коя телевизия са го дали тоя
51
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе шофирайте БАВНО майка му стара, не се ли научихме след толкова смъртни случаи и нещастия
50
4
 
29
 
! Отговори
тиква преди 10 години
кой к*етен нареди преди години да се увеличи допустимата скорост по цариградско, което и без това цялото е на вълнички.Кой к*етен позволи по магистралите също да се вдигне скоростта все едно имаме идеално гледки магистрали...Докато има скоростни простаци ще има и жертви.Всеки ден сме във война ....