Несъобразената скорост виновна за двете жертви край гара Яна

Задържан е 45-годишният шофьор на румънския камион
Обновена: 20 авг 2013 18:41 | 20 авг 2013 16:20, Веселина Йорданова
66
Несъобразената скорост виновна за двете жертви край гара Яна
Тежкият инцидент отне два човешки живота. Снимка: БулФото

Несъобразена скорост е причината за катастрофата на стария път на магистрала „Хемус“, при която вчера загинаха двама души, а други петима пострадаха.

Според събраните до момента данни на разследващите инцидентът е станал заради несъобразена с пътната обстановка скорост на тежкотоварния автомобил с румънска регистрация. В столичната полиция е задържан водачът на цистерната - 45-годишен румънски гражданин.

Още по темата
По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 343, ал.4  от НК  - за причинени по непредпазливост смърт или телесна повреда на едно или повече лица. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

След вчерашния тежък пътен инцидент, който осуети тържественото откриване на новия участък на автомагистралата, политически опоненти и институции влязоха в дебат закъсняло ли е пускането на движението по новоизградения път.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който настоя още миналата седмица това да стане, поиска оставката на регионалния министър Десислава Терзиева.

Тя на свой ред призова да не се трупат дивиденти от трагедии и беше категорична, че временната организация на движение не би могла да има връзка с тежкия инцидент.

По думите на шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров вчерашният ден е бил първата възможна дата за предаването на участъка. Така той също отхвърли упреците на ГЕРБ за „закъснялото” откриване на магистралния участък.

По данни на МВР тежката катастрофа стана на 3-ия км на АМ "Хемус", в района на гара Яна, посока София, между ТИР, цистерна, лекотоварен автомобил "Ивеко", бус и три леки автомобила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
13
 
18
 
! Отговори
До Yegresnatsemnelov преди 10 години
Ако ТИР се вреже в спряла колона само три мепесета ли ще пострадат, бе герберунгел ***?Знаеш какво представлява 5 км задръстване в три колони ( две ленти и аварийна)?Това е Цариградско шосе от Орлов мост до Окръжна болница! Такова задръстане е имало само когато Бойко Борисов беше кмет и ремонтираше Цариградско на вълнички!Ти си още по-долен *** от Бойко Борисов!
35
4
 
27
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
Разбира се, това че тирът е връхлетял с несъобразена скорост върху опашката от задръстването изобщо няма връзка със самото задръстване...На Папазов явно му издърпаха ушите и до вечерта вече говореше точно обратното на това, което казваше, като беше на местопроизшествието. Е, насред помляните коли пред стотина свидетиле беше трудно да твърди, че не е имало задръстване. Вечерта пред медиите - друга работа
34
3
 
25
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
До ББ е долен ***!На пет километра, ама дотам е стигала колоната на задръстването.Сега се пита, на тебе кой ти плаща да сееш дезинформации?
33
2
 
25
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
Разбира се, че е несъобразена скоростта на румънеца, щом е пристигнал преди откриването ...
32
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румънският шофьор щял да стане почетен член на ГЕРБ и да получи правна помощ от партията на Тиквуняка! Борисов и румънецът имат нещо много общо - те са българоубийци!
31
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TOVA OPREDELENIE KOMUNISTI4ESKO TURENO I V PRAVILNIK I V ZAKONODATELSTVO IZGORQHA SUMA TI VODA4I NA NQKOI DAJE I PARCALITE PO ZATVORITE . TOLKOVA E UDOBNO ZA SADIITE KOMUNISTI4ESKI NA KOITO HI4 NE IM SE MISLI , A UDOBNO E 4E VINAGI S EDNO TAKOVA TALKUVANIE NA TOVA PONQTIE NA6IA 4OVEK VINAGI MOJE DA BADE OPRAVDAN , A TOZI KOITO NEMA ZAKRILA NA PARTIATA MAIKA SMA4KAN . A DARJAVNIA TARTEI NIKOGA NE E VINOVEN I IDEALEN NA4IN ZA DA STIMULIRAME POLICAITE S RU6VETI
30
8
 
26
 
! Отговори
ББ е долен пидал! преди 10 години
Катасрофата е на пътен възел Елешница. Това е на цели 5 километра от пътен възел Яна!Но Бойко Борисов е платил на няколко журналисти да повтарят през 5 мин, че е станало на Яна!
29
0
 
36
 
! Отговори
И. Иванов преди 10 години
Аман от тази несъобразена скорост! Сега ще си измиете ръцете с румънеца и ще ви е чиста съвеста нали?! А това, че маркировката е безобразна и някой гъ* е откраднал парите, предвидени за нея не е проблем!
28
11
 
34
 
! Отговори
И какво излезе преди 10 години
Сега Борисов ще се извини ли на министърката и на българския народ за грозната манипулация .Но не, той няма възпитание и сетива за такава постъпка.
27
4
 
28
 
! Отговори
И.К. преди 10 години
Не е вярно,виновен е Иван Костов...
26
4
 
30
 
! Отговори
wrxguy преди 10 години
"че временната организация на движение не би могла да има връзка с тежкия инцидент."Това е супер нагъл коментар. Нека да я закарат тази дама и да види. Няма нищо, никакви знаци освен тези непосредствено до стеснението. Аз бих уволнил тази коспожа само за това нейно изречение. Това за мен е супернаглост, и опит за замасване на отговорноста. Двапати минавам по този участъм през последните 2 седмици, колите спираха в последия момен. Пълен абсурд.
25
2
 
14
 
! Отговори
eeha преди 10 години
До 26 до Eehaти наред ли си?
24
0
 
39
 
! Отговори
wrxguy преди 10 години
Не правете политика от тази трагедия. Отварянето на новата отсечка няма нищо общо в случая, а тъпите репортери по телевизията само за това говорят. Какво като се е забавила? Това да не би да освобождава контролните органи да си свършат работата и да сигнализират тапата?Изхода на Ябланица е ОК, там на 2км има знак "Край на магистралата", след което следва прогресивно намаляване на скоростта. Каде беше тази сигнализация на гара Яна? Каде?На 20т цистерна и тряба почти 1км да спре при 100км
23
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Навсякъде в Западна Европа като се появят 2-3 коли от балканите и инцидента е ГАРАНТИРАН.А тук където е пълно само с такава *** УЖАСА е НЕСКОНЧАЕМ!
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
иван костов е виновен.
21
3
 
25
 
! Отговори
до Eeha преди 10 години
*** и провери. защо коментирашнещо с което не си запозната. Апропо колко оставки имаше след наводненията в бисер и взрива на петолъчката, нали си много бойна, айде коментирай
20
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Несъобразената скорост виновна за двете жертви край гара Яна"Аааааа,НЕ!Тиквата каза: "Станишев е виновен."........ и се изпърдя ЗВУЧНО.
19
4
 
35
 
! Отговори
eeha преди 10 години
а табелите колко метра преди мястото на стеснението са сложени? като скоростта е висока, би трябвало поне 2-3 км преди това да се сложат обозначения, а не буквално на завоя преди Яна!
18
12
 
24
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Щом има жертви, трябва да има оставки и съд!
17
0
 
36
 
! Отговори
Оня преди 10 години
Защо са писали цял закон за движението по пътищата като в 99% от случките се позовават на чл 20-несъобразена скорост, ако ще и на страни да си карал, пак нещо не си съобразил...Проблема в случая е съвсем друг, милиони отиват за родната полиция, но я няма където трябва,а се крие по хранилките, сигурно не знаят,че има задръствания, че има ненормалници ,за които няма закони...Ся дали с отварянето на отсечката е щяло да се избегне това нещастие друг въпрос,но .....жалко за невинните жертви