Потвърдено: Русеви са родителите на Мария

ДНК-анализът разкри мистерията около произхода й
109
Потвърдено: Русеви са родителите на Мария
Малката Мария. Снимка: Reuters

Сашка и Атанас Русеви са биологичните родители на малката Мария, открита в ромски катун в Гърция.
Това е установил направеният ДНК-анализ, съобщи пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Образувано е досъдебно производство за това, че през 2009 г. Русева е дала съгласие за продажбата на Мария в чужбина. Майката обаче отрича това и казва, че е оставила детето си да бъде отгледано от хората, при които работела в Гърция тогава.

Още по темата

По-рано Милена Дянкова, държавен експерт от Агенцията за закрила на детето, обяви, че ако има неоспорими доказателства, че малката Мария е българско дете, държавата ще направи всичко необходимо да се свърже с гръцките власти, за да я върне у нас.

Вчера стана ясно, че най-вероятно биологичните родители на Мария са Атанас и Сашка Русеви от гр. Николаево, Старозагорско.

Братът на бащата разкри детайли по изоставянето на „русия ангел”. Мария се родила в Гърция, докато двамата й родители брали маслини и портокали. Те я оставили, тъй като не могли да извадят нужните документи, за да се върнат обратно с нея.

Откриването на момичето предизвика силен международен отзвук и търсенето на корените й продължи близо седмица. Властите в Гърция поискаха помощ и от Интерпол, за да установят произхода на малката Мария.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: МВРСветлозар Лазаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
12
 
! Отговори
СТИГА!! преди 10 години
СТИГА СТЕ РОВИЛИ НЕВИЖДАТЕ ЛИ КЪДЕ ЩЕ ЖИВЕЕ АКО СЕ ВЪРНЕ В ГЪРЦИЯ ПОНЕ ЖИВЕЕ ПО ДОБРЕ - ЖУРНАЛИСТИТЕ СЕ НАДПРЕВАРВАТ КОЙ ПО ГОЛЯМА И *** ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ ДАДЕ АЗ ИСКАМ ДА ГИ ПИТАМ ЩЕ ПОМОГНЕТЕ ЛИ НА ТЕЗИ БЕДНИ РОДИТЕЛИ С 10 ДЕЦА СТАНАХТЕ ДОСАДНИ ВСИЧКИ ЖУРНАЛИСТИ ВАЖНО БИЛО ДА СЕ ДОКАЖЕ А НЕ Е ЛИ ВАЖНА МИЗЕРИЯТА В КОЯТО ЩЕ ДОКАРАТЕ МАРИЯ
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
наистина, как така скорострелно излезе тоз ДНК анализ?
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Izobshto ne mi se viarva tova dete sus sini ochi i rusa kosa da e biologichno dete na ***. Osven ako bashtata ne e niakoi skandinavski tursit, minal prez Gurcia i prez maika mu, durtata ciganka dokato posledata brala portokali...
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
робиииии...
29
6
 
21
 
! Отговори
Rosen преди 10 години
Някой ако ми обясни как за няма и 2 дена се придвижи цялата процедура по запитване, обмяна на ДНК проби (все пак пробите на "Мария" са в Гърция) И НАЙ_ВАЖНОТО - ИЗСЛЕДВАНЕ на ДНК ПРОФИЛА и ОБЯВЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ, ще му се поклоня доземи. Дотук виждам само замазване на очите, да не говорим, че не може от чернокос и *** да се пръкне изведнъж блед и рус. Тука цялата теория на еволюцията и генетиката изведнъж бива отречена, разбираш ли....
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво се чудите? Не видяхте ли в репортажа, че единия брат на детето е албинос? Само че наистина не е добре да връщат момиченцето в нашия катун.От това което показаха по телевизията, детето е било гледано в добри условия.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бас ловя, че са го подали в Гърция, ако искайте ми вярвайте. Ромите в България имат мания да крадат и също да продават децата си в Гърция. Поне в това са силни.
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това дете не е ли много хубаво, за да е ***?
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЪРЦИТЕ НЯМА ДА ВЪРНАТ ДЕТЕТО НА "БЪЛГАРСКАТА *** И МИЗЕРНА ДЕИСТВИТЕЛНОСТ"! ТОВА СЪОБЩИ Г-Н КОНСТАДИНОС ЯНОПУЛОС ДИРЕКТОР НА ГРЪЦКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ "УСМИВКАТА НА ДЕТЕТО" КОЯТО СЕ ГРИЖИ ПЪЛНОЦЕННО ЗА ДЕТЕНЦЕТО И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ПО-НАТАТЪЩНОТО МУ РАЗВИТИЕ!
24
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"КАКВАТО НИ Е РОДИНАТА ТАКИВА СА И ***"! А КАТО ПЪТУВАТЕ ЗА ГЪРЦИЯ ВИ СЪВЕТВАМ ДА СЕ ПРАВИТЕ НА НЕМЦИ ЗАЩОТО ДУМАТА "БЪЛГАРИН" В ГЪРЦИЯ ЗНАЧИ "***". А ЗА ПОДВЪРДЕНИЕ НА МОЙТЕ ДУМИ, КАТО ТРЪГНЕТЕ ОТ СОЛУНСКАТА ГАРА ДО ПЛОЩАД АРИСТОТЕЛУС ЩЕ ЧУЕТЕ САМО НАШЕНСКА РЕЧ...."ПАРИЧКИ БАТЕ"
23
1
 
25
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Не знам на кого това дете му изглежда добре гледано и чисто - явно имаме различни критерии.
22
11
 
5
 
! Отговори
Славянин преди 10 години
Как ще кажат че това бяло дете е българче? Ами българите къде къде са по-***....даже някой и доста черни!Особено които са ариици (запазили азитските си черти)
21
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И мен не ме срам, че съм българин, но ме е срам, че много *** има в България, които паразитират на наш гръб.Много е хубаво в Гърция и искам да призова всички *** да се изнасят натам, защото там ще са сред свои -и по мързел , по цвят и по големи претенции си приличат с гърците.Да се обединят и да си живуркат щастливо, а ние все ще се оправим някак си
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Луди ли сте, това дете е от Скандинавия, вижте му цветовете и формата на лицето.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е как няма да получава гъцкото семейство, като това са парите на германския пенсионер. Ама ще ядете сопата и вие, *** на европа сте.
18
4
 
9
 
! Отговори
СВЯТА ИСТИНА! преди 10 години
Гръцката преса пише че детенцето в гръцката катуна е живяло при условия като на "Хотел Хилтън" в сравнение с българската катуна! Искрено и откровено дълбоко се срамувам.....до къде сме я докарали нашата родина! Работя в гърция 10 годинии и съм минала през гръцката катуна на град фарсала, нищо общо с нашата мизерия....хубави къщи, чисто, бяло и подредено и пред всяка къща по една кола, а при нас е ужасно и потресаващо, то за това никога не е имало гръцки *** да обикаля европа за препитание!
17
15
 
9
 
! Отговори
точно така! преди 10 години
Един ден, един грък ми вика следното: "за беломорието сте мечтали нещастници а не мога дори на съня си да си представия солун с ***, ку*ви и отвратителни *** панелки колиби, защото само за това сте способни, където стъпи български крак има мизерия, рухналост, изостаналост, простотия, ку*ви и ***!
16
8
 
34
 
! Отговори
Мен не ме е срам преди 10 години
Аз съм българин - може да ми ядете дедовия, ако не ви харесва. Срамувайте се - ревете, плачете и мизерствайте, аз съм по-бял, по-сит и по-умен от всички гърци които комплексират вас (не знам какви сте, за българи не вярвам да сте). И стига сте си чесали езиците на наша сметка - оставете българите на мира. Който го е срам от произхода си, да си стои в калта от която е изпълзял. Поздрави на всички и хубави събота и неделя ;)
15
9
 
12
 
! Отговори
ПРОСТИЯ преди 10 години
" НЕ СМЕ НАРОД А *** " ОЧЕВИДНО Е ЧЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ КАТО НАРОД В СЛЕДВАЩИТЕ ОТ 30 ДО 50 ГОДИНИ.
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е какво излезе сега, че и русите българи са ***.