Столични полицаи иззеха 175 кг контрабанден тютюн

Акцията е проведена по сигнал от гранични полицаи
2 май 2014 14:45, Елка Василева
6
Столични полицаи иззеха 175 кг контрабанден тютюн
Снимка: архив, Булфото

Столични полицаи иззеха 175 килограма контрабанден тютюн, съобщи пресцентърът на МВР.

Акцията е осъществена след подаден сигнал от гранични полицаи. На магистрала "Хемус", в района на пътния възел "Яна", автопатрул на сектора "Охрана на главни пътища и автомагистрали"- СДВР, спрял за проверка лек автомобил "Фолксваген Пасат" със софийска регистрация. Колата била управлявана от К. Н. /55 г./, от София, който има криминални регистрации в полицията за шофиране след употреба на алкохол.

В автомобила пътували и А. Д. /50 г./, от София - криминално регистриран за наркотици, и 28-годишната Д. К. от с. Нова махала, област Пазарджик.

При проверка в колата полицаите открили голямо количество нарязан тютюн без акцизен бандерол. Последвало претърсване на адрес в столичния кв. "Драгалевци", откъдето служителите на реда иззели още тютюн, машина за рязане на тютюн, електронна везна и други принадлежности, свързани с обработка на тютюн.

Тримата били задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура на тримата са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. Задържането на двамата мъже е било удължена за 72 часа, а на Д. К. била наложена мярка за неотклонение "парична гаранция".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: контрабанден тютюн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЩОМ НЕ СА ПЛАТИЛИ НА мвр ЗНАЧИ Е КОНТРАБАНДА.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И кво му е контрабандното,че нещо не вдявам?Отишли са до някое село,купили са тютюн по 10 лв,после го нарязват и продават по 20!Вярно,това не са цигари от Малайзия и Сингапур през цецовите канали,дето ги продават на хората по 3 лв и си пълнят партийните каси!
2
1
 
5
 
! Отговори
Мирослав 33 преди 10 години
*** .В ,Модерно преградие пак яка търговия с цигари ,ефекта нулев.Просто мафията си е мафия па на когото трябва и никой не ги закача.На кой плащат?Не се знае но не ги закачат за милиони левове се върти търговия и слепите в София знаят къде се търгуват цигари и други неща .Който е искал д аги хване е щял да го направи ама никой май не иска д а се спре тази търговия !Чат пат правят по някоя акция да замажат на хората очите ,ама ние не сме *** хващате някой *** с един стек
1
1
 
7
 
! Отговори
Мирослав 33 преди 10 години
иззели тютюн,а на Женския пазар ежедневно се продават цигари всеки който е минавал знае къде се крит цигарите ,по колите който са паркирани там и съседните къщи който се обитават от клошари и ***.В Дружба 1 до Фантастико *** ежедневно продават цигари наркотици пак Полицията нищо.Даже съм виждал как патрулките стоят чат пат там и ги гледат как върви търговията и ефекта нулев!В Люлин на пазара пак същото ,ежедневно се продават цигари и други неща пак никой......