Полицията разкри домашна лаборатория за марихуана

Задържан е 38-годишен мъж от София
20
Полицията разкри домашна лаборатория за марихуана
Снимка: Булфото, архив

Столични полицаи разбиха домашна лаборатория за отглеждане на марихуана, съобщава МВР.

Това е станало след провеждането на специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението и производството на наркотични вещества на територията на Първо РУП.

При спецакцията е задържан 38-годишен мъж от София, криминално проявен и осъждан за разпространение на наркотици. При претърсване в дома му в кв. "Редута" били намерени и иззети две полиетиленови пликчета, в едното от които имало тревиста маса, а в другото - прахообразно вещество.

В хода на работата по случая е изяснено, че бащата на задържания е собственик на вила в село Вакарел. При последвалите там процесуално-следствени действия е открита стая, обособена като оранжерия - изолирана и оборудвана за отглеждане на марихуана. Намерени са насадени растения в различна фаза на растеж.

Първоначално арестуваният мъж е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материалите в Софийската градска прокуратура на мъжа е повдигнато обвинение. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В превод:Мъж беше заловен с дрога. Тревистата маса е 0,6гр (хванали са младеж с малко трева)Спец частите разбиха нарколаборатория (намерили са 2 растения и лампа в нечии дом)Наркоман/Обвиняемия/Лицето с инициали ... (младеж/мъж, който пуши трева)Митничарите видели, че шофьора е неспокоен ... (при поддаден сигнал)Противодействие на разпространението и производството на наркотични вещества (обикаляне по парковете и преджобване на всеки, който има съмнителен вид)
14
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В София масово се гледа марихуана в домашни условия а полицията дреме.Трябва да започне мачкане на целия криминален контингент.Трябва ни нов премиер.По-алчен и злобен от Борисов.Да мачка наред и живо и умряло.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз имам лаборатория за цветя ! Вкъщи имам един трилистник, кръстил съм го гошо, поливам го редовно, и му чофкам пръста ... :D
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Лаборатория за марихуана" ахахаххахахаххахахаххахахахахахахахахахахахахаххахахахахаха
11
1
 
3
 
! Отговори
vitomokoL преди 9 години
До МилиционерA ti kakva zaplata vzimash i kakvo vurshish za da q spechelish ?Syvestta chista li ti e i lesno li zaspivash vecher ?
10
2
 
7
 
! Отговори
vitomokoL преди 9 години
Koito iska da vqrva,koito ne iska - da ne vqrva,no 2012g. na 23ti Dec v parkinga na Mall Serdica nameriha fas ot cigara marihuana na 2 metra ot kolata ni..sled 20min ugovorki koi shte kaje,che trevata e negova doidoha (bez da preuvelichavam ni nai malko) 4ri policeiski koli i s obsht broi uniformeni 16 vkliuchitelno 3mata,koito ni napraviha proverkata !!! Eto tam otivat usiliqta na policiqta,koqto vprochem ne e svurshila nishto polezno za obshtestvoto..za tova Smyrt,smyrt i pak smyrt !
9
10
 
4
 
! Отговори
Милиционер преди 10 години
Бой ви Трябва Бой.... Удри по тиквата да ви дойде акъл....
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми не иска човека,да дава пари на дилъри.ЛЕГАЛИЗАЦИЯ.
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А тия с домашните лаборатории за ракия не е ли същото???
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А каква е разликата ако отглеждаха домати? Пак ли ще е лаборатория? Обяснете за простолюдието.
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Журналистите понякога се цапат гащите, докато се пънат, да са интересни. От кога на оранжериите им викат лаборатории? Доматите на пазара сигурно вече са лабораторни...
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За легализация!
3
0
 
33
 
! Отговори
Astarot преди 10 години
Хахахаха! Ако се намери милиционер да обясни, как точно изглежда една ЛАБОРАТОРИЯ за трева...Или само гледат да си придават тежест, щото за толкова години, дали са разбили и една лаборатория за амфети или кока, и те не знаят. Ама там нали не се пипа, щото "наши хора"...
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До като по света тече процеса за узаконяване на употребата, нашата родна полиция разкрива , че и в България марихуаната се пуши, съответно произвежда и търгува. Разликата е че няма акциз и ДДС и държавни субсидии като при тютюна...Ако същата енергия се влагаше в разкритието на производството на каптагон и други хепчета, ако половината усилия се влагаха за пресичане на търговията с белите прахове, България щеше да е друга държава
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лаборатория или оранжерия?!