Последно видели Сертов с "Опел", може да го дирят с хеликоптер

Ексшефът на ДАНС изтеглил пари край НДК, след това следите му се губят
Обновена: 10 дек 2014 15:29 | 10 дек 2014 11:06,
76
Последно видели Сертов с "Опел", може да го дирят с хеликоптер
Светлозар Лазаров Снимка: БТА

За последно бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, който изчезна, е засечен с автомобил "Опел Астра" – светлосив металик, модел 2009 година, с регистрационен номер СА 2987 РМ, съобщи началникът на СДВР Младен Маринов на брифинг. Сертов е изтеглил пари в района на НДК и след това следите на обявения за издирване ексначалник на ДАНС се губят.

Още по темата
Сертов е изтеглил сума пари, която не е необичайно висока за начина на живот, който е водил.

Този факт може да ни помогне да установим движение на издирвания в определен диапазон от време, разясни Маринов, който не пожела да уточни колко точно пари е изтеглил ексшефът на ДАНС.

Все пак от брифинга стана ясно, че в подобен размер Сертов е теглил два пъти месечно.

Полицията обмисля възможността, при подходящи метеорологични условия, да търси Сертов с хеликоптер в Южна България, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той допълни, че до предположенията полицията е стигнала след разговори с близки на Сертов, които казали, че той ходел в този край на страната.

Нямаме данни Петко Сертов да е имал финансови проблеми, посочи Лазаров.

Когато напуснал дома си в петък, Сертов не е взел дрехи със себе си. Носел само всички лични документи, в това число и международния си паспорт. Затова полицията проверява всички гранични пунктове, но досега няма данни Сертов да е регистриран да влиза в съседна на България страна. Няма данни той да е носел лично оръжие, няма и данни да е бил болен. От МВР нямат информация също за извършено престъпление срещу Сертов. Съпругата му Сертов обяснила пред органите на реда, че не му се случва за първи път да си остави мобилните телефони вкъщи.

Разследващите проверяват и възможността Сертов да си е купил самолетен билет. Един от навиците му обаче бил да шофира сред природата.

Петко Сертов е имал навика да пътува в труднодостъпни местности, за да се разтовари от стреса – работи се и по версия за ПТП, коментира заместник-главният секретар на МВР Георги Костов.

Не изключваме варианта да е напуснал страната, без ние да имаме данни за това, допълни той. Съществува вероятност издирваният да се нуждае от помощ.

Колата на Сертов за последно е засечена в центъра на София, но от полицията не разполагат с категорични факти в каква посока е поел. Продължава работата по установяване и изземане на видеозаписи от общински и частни камери в района.

От МВР призоваха всички граждани, които имат информация за местонахождението на автомобила, да я предоставят чрез системата на телефон 112 към СДВР. 

Сертов беше обявен за национално издирване в събота на обяд, след като съпругата му подала сигнал. От вчера вече го търси и Интерпол.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
18
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
къф е тоя брифинг беее. тия милиционерчета да ходят да се обесят, глей:"Сертов е изтеглил сума пари, която не е необичайно висока за начина на живот, който е водил."малко по-надолу:"Все пак от брифинга стана ясно, че в подобен размер Сертов е теглил два пъти месечно."т.е. 2 * 8,000 лв на месец - всеки месец е теглил по 16,000 лв !!! от личната си сметка?алоооооо. милиционерчетата, явно не можете да смятате. ето сметнах ви го, как ще коментирате това?
20
1
 
18
 
! Отговори
GFR преди 9 години
ВАЖНОТО Е ЧЕ НЕМА ИЗЧЕЗНАЛ ДЕПУТАТ !ОНИ НЕ ОДАТ ПО УЛИЦИТЕ А СТЕ ВИДЕЛИ ДЕПУТАТ НА УЛИЦАТА ?
19
0
 
12
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
що не може да изчезне по същия начин Дебилиян Пеевски, Владо Зидаря (Лютиф Местан) или Сергейчото.
18
2
 
12
 
! Отговори
GFR преди 9 години
ПАРДИ БАЦЕ ШЕФ ИЗШЕЗВА !ПРЪЪЦ НЕМА 4 МИЛЯРДА !ФОКУСИ !
17
1
 
8
 
! Отговори
СС преди 9 години
ПИШИ ГО БЕГАЛ
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ima veroqtnost da see zakliochil v nqkoi hotel, s hubava kompanionka, tq da mu tancuva s jartieri a toi da i zakacha stolevki!
15
1
 
21
 
! Отговори
Чукча читател преди 9 години
Обаче в.24 часа изби рибата със заглавие:"Търсят Сертов по деретата".Спомням си друго тяхно заглавие:"Рейс уби 5 в дере".Те също са царе на скици и коментари след някое показно убииство,което ставаше най-вече когато Борисов беше главен секретар.Бойко винаги пристигаше на местопрестъплението минути след случката с ТВ екип.Обясняваше кой е убития,кой евентуално може да го е убил и най-вече кой ще наследи престъпният му бизнес.Сега обаче мълчи.За тефтерчето,за iT спеца, ключовия свидетел и Сертов.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Izcheznal e edin obiknoen grazhdanin!!! Nisto chudno ne e stanalo. Che e bil shef na novosazdadena kutza struktura prez 2009 - tne oznachava nisot. Sled tova sie obiknoven grazhdanin kato nas s vas... Da ne govorim che e rabotil ohrana v chastna mutrenska energiina firma. Ako e znael nesto ot vremeto 2008-2009 to otdavna go e kazal i predal tam kadeto triabva (informatzia s 6 godishna davnost). taka che niama nisto obsto tova che e bil shef
13
3
 
7
 
! Отговори
GFR преди 9 години
Един от навиците му обаче бил да шофира сред природата. !ОДЛИЧНО !ЗАШОФИРАЛСЕ И ЗАБРИЛ ДА ДИША !
12
1
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Да не е паднал в южен поток?
11
1
 
7
 
! Отговори
GFR преди 9 години
До АловХЕЛИКОПТЕРО Е КУГАРО НА БАЦЕ !ТУРИЛЕ СА МУ ФИЛТЕРИ !
10
2
 
13
 
! Отговори
do 7 преди 9 години
А кой ще плаща въздуха, който дишаш, а? Кой ще ми плаща нервите, които изразходвам, като ти чета *** коментари. Кой щял да плаща. Нали за това има държава, нали за това плащаш данъци, нали за това има институции с бюджети. Ти знаеш ли как функционира изобщо една държава. Кой щял да плаща за някакъв си хеликоптер. Тези разходи са трохи! Отивай в Африка, като не искаш да плащаш за такива "глупости" като хеликоптери. Ниендерталец!
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последни извънредни новини.Сертов с джобни обичайни 8.000 лева играе покер с Бисеров .
8
2
 
9
 
! Отговори
GFR преди 9 години
До ХА ТОЯ СЕРТОФ ШО ОДИ С ТОЛКО ИНФОРМАЦИЯ ЖИВ ?
7
15
 
8
 
! Отговори
Алов преди 9 години
И кой ще плаща за хеликоптера? Тоя *** да го търсят на пролет като се размирише.Само Боко и Цвъко са му видяли сметката.
6
4
 
19
 
! Отговори
Папагал преди 9 години
Ами така е като не сложихте Д.П. за шеф на Данс. Сега щеше да е изчезнал той.Само питахте като папагали "кой, кой"....
5
3
 
15
 
! Отговори
GFR преди 9 години
ШЕФ НА ДАНСА ИЗЧЕЗВА !4 МИЛЯРДА ИЗЧЕЗВАТ !МИШО БИРАТА А НЕЕ МАИКАЛ ЖЕКСАН ?
4
4
 
30
 
! Отговори
Х преди 9 години
Не ги е грижа за Сертов ,а ги е грижа, че знае много и да не се разприказва.Той и затова е отвлечен.
3
4
 
21
 
! Отговори
GFR преди 9 години
БОРИСОФ ЗНАЕ ТЕХНИКИ И ФАТКИ НА ЦРУ !
2
1
 
18
 
! Отговори
ivan преди 9 години
SAMO SI PREDSTAVETE SHTO ZA DARZHAVA SME ......... VSE EDNO V AMERIKA DA IZCHEZNE SHEFA NA TS.R.U ILI FBR ZHALKA ISTORIA