Пак побой над лекар в Перник

Ром поискал от медика "да съживи жена му"
24 дек 2014 13:41, Александър Попов
230
Пак побой над лекар в Перник
Снимка: Булфото, архив

Лекар от Центъра за спешна медицинска помощ в Перник е пострадал след като му бил нанесен побой, съобщиха от лечебното заведение, цитирани от БТА.
 
Линейката с д-р Иво Велев пътувала в понеделник срещу вторник за адрес, когато била пренасочена към квартал "Хумни дол". Екипът се озовал на мястото минута след сигнала, но пациентката била починала. Тогава съпругът й, от ромски произход, започнал да бие лекаря, като крещял, че "докторът трябва да съживи" жена му.

На мястото на произшествието пристигнала полиция, след като сигналът за бития медик бил подаден на тел. 112. Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Юлия Такова съобщи, че е подала докладни за случая до МВР и до Министерството на здравеопазването.

Преди няколко дни за 24 часа с полицейска заповед в Пернишката болница бе задържан пиян младеж, който се опитал да удари медицинска сестра и се нахвърлил върху дежурния лекар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
43
 
! Отговори
турчин преди 9 години
По бързата процедура 5 год. затвор. Уволнява се началник РПУ, последно предупреждение на съдии и прокурори, разследващите се накзват за забавяне при изясняване на случая.
34
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бертрамНищо расистко няма. Всеки в тази държава има права точно толкова, колкото има и задължения. Не трябва да забравяме нито едното нито другото.
33
0
 
48
 
! Отговори
бертрам преди 9 години
проблемът идва точно от това, че държавата третира ромите като редовни граждани. Не съм расист, но е крайно време някой да удари по масата и да каже ТАКА НЕ МОЖЕ.какво расистко има в посочените от мен точки.....
32
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТДа върнем гетата тогава? Да вдигнем стени около тях и да ги оставим да се избиват вътре. направо да им направим държава в държавата и да си се оправят....... Не ги оправдавам за постъпките им, но да слагаме всички под общ знаменател не е коректно....
31
0
 
21
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 47С други думи искам да ти кажа, че трудно ще набиеш лекар ако си *** сред българи съседи. В *** квартали е лесно.
30
0
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 49 Леко да разграничаваме нещата- едно е да си кажеш адреса в мангалският квартал , друго си е да кажеш, че на еди коя си улица има блъснат човек. Написах го и иронично-лекарят се обръща към гражданина с "***". Лекарят също трябва да провери от *** квартал ли идва обаждането или извън него. Виж, ако *** е пострадал извън такъв квартал- може и да намаже от спешната медицинска помощ.
29
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До bertramТова е невъзможно. Първо - не можеш да делиш хората - здравно осигурени и неосигурени...това не е незаконно - НЕМОРАЛНО е. Сигурен съм, че си чувал за Дядо Добри в София, мислиш ли, че е здравно осигурен? Той не заслужава ли линейка?!А за парамедиците - да, трябва да има парамедици а не лекари в линейките както е по цял свят. Има разлика от Първа Долекарска Помощ и Спешно отделение....Но не тярбва и тях да ги делиш на етноси....
28
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТАтакисте, много високопарно говориш. Айде сега да си представим следното: теб те блъска кола на пешеходна пътека и непознат звъни на 112: "Ало, 112? Тука блъснаха човек. - ЕГН-то на човека? - Е па не знам, в безсъзнание е. - Обадете се като дойде в съзнание и ви каже дали е здравно осигурен..." - нелепо е да предлагаш такива крути мерки, без да извършваш дейността мисъл....полезна е, пробвай...
27
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само това ни трябва,да ни напълнят с оръжие и да започнем да се избиваме, както става в САЩ! Проблема е в държавата, а не стари бабички да стрелят тума ***!Просто защото ще й вземат пистолета ,и ще й счупят главата с него!
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ALOO;HELSINSKITE PEDALI!!!!Varvi li drogata svini.Neshto da kajete otpadaci dolni.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
isliamska darjava.......
24
0
 
31
 
! Отговори
rokoboko преди 9 години
Престъпноста няма цвят?Имааа, имаа, и миризма имаа.!
23
0
 
17
 
! Отговори
мaмa им преди 9 години
Смегмaтa нa Бългaрия = цигaниБОЙ
22
2
 
18
 
! Отговори
Едно ченге преди 9 години
Няма полицейска служба в света, която да гарантира сигурността на всички и навсякъде, това е физически невъзможно. За това не вярвайте на политците, които ви говорят как ще вземат мерки, как ще пратят полицаи по селата и други подобни. Пазим границата, пазим големите градове, разследваме, абе истината е, че много по сериозни полицейски сили от нас не са се справили, камо ли ние, още повече и с това келяво законодателство. Истината е, че на първо място всеки трябва да се пази сам и то с патлак.
21
5
 
34
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Решението е лесно: Викаш линейка, но трябва да си здравноосигурен.Иначе като искаш бърза помощ викни си някое такси да те закара в най-близката клиника.Дежурният на телефона вдига и* бърза да си казва адреса, а дежурният го прекъсва и пита любезно: я кажи ЕГН-то на нуждаещият се от линейка. * го казва и дежурният:Охоо, лицето не е здравноосигурено?!Няма право на линейка!...и затваря.
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лекарите да почнат най-сетне да си носят спрейове и електрошокове.
19
1
 
36
 
! Отговори
Едно ченге преди 9 години
Трябва значително да се разшири обхвата на т.нар. "неизбежна отбрана" (чл.12 от НК) и да се либерализира закона за притежание и носене на оръжие, иначе няма начин да се справим с битовата престъпност, а тя в момента е жестока и ще става още по зле. Престъпника трябва да е наясно, че опита ли се да изнасили мацката в 04:00 ч. посред нощ има всички шансове да получи куршум в корема, а мадамата орден за гражданска доблест. Ако това не стане, ще си останем овце за стригане, клане
18
5
 
23
 
! Отговори
Нищо ново преди 9 години
Крайно време е да приватизират цялото здравеопазване, че да приемат само тези които си плащат...
17
2
 
46
 
! Отговори
читател преди 9 години
До кога ще плащаме социални и медицинска помощи за да ни бият, насилват, убиват и крадат?До кога ще подзволяваме да ни тероризират?
16
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сбъркана ни е държавата,сбъркано ни е управлението,сбъркано ни е всичко!Никой не може да застави и да принуди друг,да извърши нещо,дори и да изпълни служебните си задължения,когато съществува опасност или се застрашава здравето и живота му!