Прокуратурата разследва жестоко убийство на куче

Пловдивчанин посякъл домашното животно, защото лаело по неговото
Обновена: 20 фев 2015 20:45 | 20 фев 2015 20:44,
262
Прокуратурата разследва жестоко убийство на куче
Собствениците на кучето. Снимка: Dnes.bg

Прокуратурата започва спешна проверка на зверско убийство на куче в Пловдив.

Истинската касапница се разигра в пловдивския район Северен. Мъж посече с брадва домашно куче.  Причината за проявената жестокост към животното извършителят обяснил с това, че то лаело и се хвърлило върху неговия домашен любимец.  Въпреки усилията на ветеринарният екип, животното издъхнало.

Посеченето куче Нера е порода дого аржентино. Собствениците й Златка и Владимир се грижат за нея от 4 години. Нера била първото куче на двойката и двамата били изключително привързани към нея. Кървавият инцидент станал вчера около 9 часа сутринта, когато Злати е разхождала любимеца си в градинката зад блока, в който живеят.

„Собственикът отскочи до колата си, извади брадвата. Кучетата вече бяха разтървани, след което той ми посече кучето. Опитах се да го защитя, но ми каза да се махам, защото и мен ще посече”, разказа пред Dnes.bg Златка Андреева.

Мъжът и жената още са в шок от случилото се. Те са категоричени, че Нера никога не е нападала човек или друго куче.

„Не искам никой да е на моето място - да си види приятелката да тича заекваща към вкъщи, гледа като платно и след нея да се влачи полуживо животно с огромна рана на гърба и да му тече кръвта като фонтан. ”, споделя Владимир Халачев – приятелят на Златка.

Двамата са подали сигнала до прокуратурата.

„Грешки стават, всичко става, но варварщината да я оставим в Средновековието. В 21 век сме, нека не издаваме присъди без съд, особено, ако са смъртни.”, казва още Халачев.

Извършителят на престъплението се укрива, а съседите са в шок от случилото се.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: пловдивкучеубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
2
 
3
 
! Отговори
мен преди 9 години
Лошото е, че този изверг се нахвърля и върху деца, само защото като ритат топката, тя отскача и удря тъпия му джип! Потресена съм.... и аз имам куче страх ме е да го разхождамм. Човекът лесно може да се открие-всеки ден води и взема дъщеря си от училище, иначе наистина се е покрил. А да не говорим неговото куче като го пусне от колата как бяга като лудо и лае по децата, а е голямо колкото догито. Моите съболезнования на стопаните, знам какво е да изгубиш любимеца си по особено жесток начин.
178
5
 
2
 
! Отговори
roko преди 9 години
Какви глупости пишете за тази порода......Имах подобен звяр ,прескочи оградата и нахапа съседа,добре,че се отърва само с 12 шева,наложи се да го приспя.
177
4
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
До ХНай-малоумния коментар, който съм чел в този форум. Какви 70-80 кг достигат тези кучета? Ти луд ли си ? Максимумът за мъжките е до 36-45 кг, женските също. Поинтересувайте се от въпроса преди да почнете да пишете глупости по форуми и прочие. А и какъв е този ***/извратеняк/комплексар/убиец/'мафиот', който да има брадва в колата си? В каква държава живеем? Утре и заради една лаеща болонка някой ще ни застреля...Аман от 'играчи' и тарикати. Дано убиецът на кучето си го получи!
176
5
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Умрете зли хора.!Кажете имената на убиеца убиеца!парче по парче ша го одера убиеца
175
9
 
10
 
! Отговори
Х преди 9 години
Ако бях на мястото на журналиста Илиян Велков първият ми въпрос щеше да бъде -"Защо си мислите ,че само вие имате право да нарушавате закона?"Дога аржентино на 4 гадини достига до 70-80 кг. Ако беше нападнало дете?Всяко нарушение на закона води да друго-понякога по тежко.Ако кучето беше с наморник и с повод както е по закон това нямаше да се случи.
174
8
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Ако стопанката на това куче, се беше погрижила да е озаптено, с намордник и да не се сбива с другите кучета, това нямаше да се случи.Но собствениците на кучета почти никога не се замислят предварително за тези неща.Знаете ли, че Дого аржентино се ползва за лов, за да залавя само диви прасета- проверете в Ютуб. И това кученце било мило и кротко?!
173
6
 
16
 
! Отговори
Адриана преди 9 години
Наистина ли е нормално да носиш брадва в колата си?? Изобщо нормално ли е да посегнеш на чужд живот, било то на животно или на човек? И ако това кучето е било агресивно,защо съседите не са се оплаквали, и защо ако този човек се смята за прав, се е скрил като мишка? Не мога да повярвам,че половината от коментарите защитават този човек, а самият той не излиза да се защити???
172
2
 
8
 
! Отговори
mihaela- x factor преди 9 години
kato gledam nqkoi komentari mi stava tolkova gadno kak moje da ima tolkova bezmilostni hora .....
171
13
 
10
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Прокуратурата на РБ няма друга работа! Тя успя да се справи със всичките "нежни" убийства на живи човеци, сега хукна да управя кучешките! Утре ще коля белия петел по найжесток начин чакам прокуратурата!!
170
10
 
19
 
! Отговори
Хуя мора хуя нант преди 9 години
Наистина е абсолютно безотговорно и безумно дразнещо когато 99% от собствениците на кучета ги пускат навън без каишка и намордник да уриниращ и дефекират по площадки, градинки, детски пясъчници и тротоари! Не оправдавам заклалия кучето изобщо, но съвсем ясно разбирам защо го е направил. Трябва общинска полиция да налага големи глоби за това!
169
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото повикало такова се обадило... Нищо лошо няма в това, че обичат животните, но защо не са прибрали някое от приют тогава ами са взели дого в панелката? И как така ще го разкарват без намордник и каишка? Аз ако размахвам зареден пистолет пред блока с обяснението, ама аз съм толкова кротък човек, никога не стрелям по хора.. Дали на тях ще им е приятно?!Нямаме закони и това е. Държавата е оставена на съвестта на ей такива индивиди като на снимката... Да сеят ужас с бойното си куче...
168
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алоо,ужасената и отварената! Тоя с брадвата също е имал куче,значи обича животните, нали?Истината е че станахте прекалено много любимците, и вече сами не можете да се търпите! панимайш?Ха сега си погали мръсното куче в апартамента за успокоение.хахаха
167
16
 
11
 
! Отговори
AZ преди 9 години
Как така ще го разследва прокуратурата? А колко кучета нараниха и убиха хора? Тогава взеха ли се мерки, разследване проведе ли някой тогава? Пълно безумие! Май е по-добре да си животно в тая държава, отколкото човек?????????? Отвратен съм!
166
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отвратена съм от коментарите!Колко хора мразят животните,а искат да са добри с хората!Убиецът е убиец-дали към животно или човек той убива!
165
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужасена съм колко хора мразят животните!НЕ може да си жесток с животно,а да си добър с хората.Убиецът е просто убиец!
164
12
 
6
 
! Отговори
фолклор преди 9 години
Като гледам мацката - около 30 те, симпатяга, а ми гледа тия телета в апартамент. Да си ражда едни бебета и да не се занимава с глупости, пича с белия шушлек ако има нещо против - да го сменя...Онзи с брадвата - да си го карат по технология, ще научи много неща, които не е знаел! Мда..
163
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужасена съм колко хора мразят животните!А искаме да сме по-добри към хората!НЕ МОЖЕ човек,който е жесток с животно да е добър с хората!
162
12
 
10
 
! Отговори
МАЙКАТАСИТРАКА преди 9 години
Колко народ избиха за 25г !!! Те - КУЧЕТА !!! *** държава !
161
7
 
19
 
! Отговори
Таня преди 9 години
Едрото куче било изведено от стопанката си Златка Андреева, която разхождала Нера без намордник или повод. Младата жена написала до прокуратурата, че въпреки габаритите си Нера била изключително кротко и дружелюбно създание. Ако това е вярно - собствениците на кучето имат също вина!!! Аман от дружелюбни. Сигурно не се сдъвква и за първи път!Ако поне малко си обичате животните ще ги пазите. В този случай това не е така.
160
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA , COVEKA S BRADVATA E POSTAPIL GESTOKO I CHTE SI PONESE NAKAZANIETO. NO, NEKA SOBSTVENICKATA OTGOVORI ZACHTO POSTOIANO RAZHOGDACE KUCETO SI BEZ NAMORNIK I KAICHKA I NIE TREBVACHE DA SI PAZIM DECATA. ZNAE LU ZAKONA , CE TAKIVA KUCETA TREBVA DA SA S NAMORNIK...