Убиваш пешеходец и получавaш 2 г., но условно

Шофьорът карал със 100 км/ч, а сега ще слезе от колата за едни 2 г.
Обновена: 9 юни 2015 21:40 | 9 юни 2015 21:40,
37
Убиваш пешеходец и получавaш 2 г., но условно
Снимка: архив, Булфото

Окръжният съд в Плевен издаде условна присъда за пътно произшествие със загинал пешеходец.

Подсъдимият Н.М. получи наказание две години "лишаване от свобода" с отлагане на изпълнението три години, съобщи пресцентърът на съда.

Подсъдимият е признат за виновен, че на 9 ноември 2013 г., около 17.45 ч., на първокласния път Бяла-Ботевград, близо до село Опанец, при управление на лек автомобил, е нарушил правилата за движение.

Той карал с висока скорост /96-100 км/ч./, при което по непредпазливост причинил смъртта на пешеходец на пътното платно.

Подсъдимият е лишен от съда от правото да управлява МПС две години.

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния съд във Велико Търново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Юрист преди 8 години
не става ясно от статията колко е резрешената скросотна пътя /дали не е 90/, има ли съпричиняване от страна на пешеходеца /къде е пресичал и как, в какво състояние/.Тия неща имат значение за размера на наказанието. Правото не е до колене. Четете ги тияя мотиви към присъдите моля. Другото е несериозно.
25
1
 
3
 
! Отговори
grigor преди 8 години
2 години условно за 6-10 км превишаване на скоростта??? Та това не се наказва дори и с фиш! Излиза че ако беше карал с 90, всичко щеше да е наред, да ама пешеходеца пак нямаше да е жив и то по своя собствена вина, а не на шофьора!
24
2
 
1
 
! Отговори
ФХ преди 8 години
А пешеходците не е ли необходимо да внимават, все пак? Много от тях се хвърлят по колите, разчитайки, че шофьорът ги е видял и ще спре. Ами ако не ги е видял?? Как едно тяло - 60 кг се хвърля да се бори с 3 тонна желязна машина, която не е в покой?
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До онбашиятаСледвайки логиката ти, сгазеният на пътя извън града при ницидент с фатален край трябва да е по-малко умрял от жертвата на същия тип произшествие в града?
22
1
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
хм, на първокласен път да караш със 100 е силно казано превишена скорост, не съм бил там, не знам какво е станало, но със сигурност не е толкова виновен колкото ония дето убиват пешеходци в града.
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво значи ''движел се с висока скорост 96-100 '' при ограничение 90 ? И какъв е тоя път Бяла-Ботевград? Някой май не си е свършил работата.
20
3
 
68
 
! Отговори
тенденциозно заглави преди 8 години
Става дума за катастрофа на първокласния главен път София - Русе, при ограничение 90 км/ч, този се е движил като за глоба 10 лв - едно от най-малките нарушения на пътя възможни - превишена скорост на извънградско до 10 км/ч. И удря пиян пешеходец, който в нарушение на правилата е на платното. В случая дори и условната му е много. Да ви имам и тенденциозните заглавия, честно.
19
4
 
38
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Днес БГ .... като незнаете обстоятелствата около инцидента не вменявайте вина на шофьора..... Това е пример ,че без вина човек става виновен .... Станалото станало но както има виновни шофьори така има и виновни пешеходци ....
18
14
 
8
 
! Отговори
без срам преди 8 години
БРАВО!!!Това е ***!!!!!.....
17
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е днешна България.
16
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ви кажа честно, ако мой близък пострада от такъв "шофьор" бих се радвал да му дадат условна присъда. Сещайте се какво имам предвид.
15
1
 
8
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
#17 - "...а съм сигурен че всеки има по някоя пикантна история."Ето една от мен: някакъв *** си кара с около 80 по аварийната на Хемус, докато ... пуска хвърчило. На задната седалка беше детето му. Естествено, при тази скорост хвърчилото не летеше, а се влачеше по асфалта. Задмнинахме го втрещени. След няколко минути той на свой ред ни задмина (естествено, по аварийната :D, беше прибрал хвърчилото)
14
9
 
30
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Айде стига сте плюли шофьора карал е с 6 10 километра в час над ограничението Което си е минутка невнимание ако беше карал с толкоз под разрешеното какво ? медал ли да му дадат !!! Тоя пешеходец какво търси на платното надвечер без светлоотразителна жилетка??!!! Стига сте говорили първосигнално все шофьорите ви виновни!!! Ами да за бранят автомобилите тогава а?
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На магистрали и първокласни пътища трябва да се кара с фаровескорост 50 км/ча на пътя имат право са си гонят ромчета, пенсионерите да си правят моабет,да обменят рецепти за манджи,а майките да си говорят по телефона и да разхождат детски колички.Тогава няма да има инциденти
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвсем скоро очаквам и някой колоездач да го отнесе на магистралата.Шофиране в аварийната лента, спиране за изпикаване, колоездене, това е нещо нормално което може да се види по българските магистрали, а съм сигурен че всеки има по някоя пикантна история.
11
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ограничението по принцип е 90 км/ч (ако не е имало ограничителен знак), т.е. шофьорът се е движил с 6-10 км/ч над ограничението. Ноември месец, 17:45 вече е тъмно, насрещният трафик заслепява (защото в България почти никой не си прави реглаж на фаровете, а ги насочва високо, както на него му е удобно). Комбинирайте го с традиционно тъмните облекла в зимния сезон. Да, ако беше карал с 60 км/ч може би нямаше да се случи -но пък всички щяха да го изпреварват, което нямаше да направи пътя по-сигурен
10
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много по-добре се чуствам когато не чета и не гледам новини препоръчвам го горещо!
9
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 6 Разликата е, че ромската незаконна къща е 20 квадрата. А на батката всяка от полузаконните такива е минимум 200, такива са му и бизнесите и всичко. И докато всеки плюе и ненавижда ромите, то батките виреят и даже на някои се възхищаваме. А като сгазят лука - рома е този който търка нара, занданите са пълни с тях, но батки няма. Батките бацален на адвокати.
8
11
 
29
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Абе не, че нещо, но ударът е бил на ПЪРВОКЛАСЕН МЕЖДУГРАДСКИ път, където принципно не трябва да има пешеходци.Не може всеки тази държава да прави каквото си иска и да ходи където му е кеф.Малшанс за пешеходеца и още по-малшанс за шофьора.
7
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарят Ставийски колко получи ве другари?Помните ли след този безобразен случай и условната му присъда КОЛКО БЪЛГАРИ БЯХА УБИТИ В КАСАПНИЦАТА на пътя?А? Помните ли?И алената жътва продължава!