Румяна Бъчварова за убийството на "Струма": Работим!

Скоро ще има решение на случая, увери тя
28 юни 2015 12:40, Александър Попов
95
Румяна Бъчварова за убийството на "Струма": Работим!
Снимка: Булфото, архив

Уверявам всички, че МВР работи изключително активно от момента, в който е подаден сигналът за убития работник на АМ „Струма”. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в предаването „Неделя 150” по БНР.

"Конкретно по този нелеп случай и много трагичен на убийство мога да кажа, че МВР работи много активно и призивите за активизиране са малко неоснователни. Предполагам, че са само израз на лична тревога, а не на нещо друго. Има свидетели на този случай. В момента има досъдебно производство. Изясняват се всички детайли и мисля, че скоро ще имаме решение на този случай – нелеп и трагичен. Имах възможност с министър Павлова да говоря конкретно по повода – нарушаването на ограничение при ремонт на пътни участъци да мога да призова всичко от служителите на фирмите, които изпълняват тези дейности да не влизат в саморазправа, а да сигнализират на органите на КАТ за тези нарушения", коментира Бъчварова.

Тя нито потвърди, нито отрече, за самоличността на основния заподозрян за инцидента Емил Първанов - Ембака.
Румяна Бъчварова коментира и критиките към Министерството не само по този случай, но и след убийството на Георги в Борисовата градина в София.

"Мога да уверя всички, че от момент, в който аз имам отговорностите на вътрешен министър няма нито един случай, по който да има съзнателно забавяне, прикриване или опит за оневиняване или прикриване на виновни. Мога да кажа също, няколко пъти съм го заявявала, че строгостта на закона се прилага към всички, които го нарушават. Това е основен принцип в работата на МВР. В момента аз изключително много държа на него и го изисквам от всички служители", заяви МВР-шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: МВРРумяна Бъчварова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
16
 
3
 
! Отговори
Стефка Балтова преди 8 години
Махаш Борисов - идва Местан!!!!
18
13
 
5
 
! Отговори
R преди 8 години
До всички ***: Вземете да научите какво е главна буква, какво е запетая, как се пише правилно. Само от полза ще ви е, няма значение, че може би сте от малко по-тъмните членове на БСП,ДПС и Атаклъ.Определено обаче, с тоя правопис сте от серията 15/15.Нищо лично, ама е направо мъка да ви чете човек. Изобщо не ми е ясно как ви плащат. Да не е на грешки в изреченията.
17
2
 
22
 
! Отговори
Mimoza преди 8 години
А на тоя и жена му се явява съучастник. Щото всичко е видяла, ама сега и тя си трае.Язък, че е имало и малолетен (непълнолетен) неволен свидетел. Сигурно сега сънува кошмари детето...А пък децата на убития.... не знам какво да кажа.УЖАС
16
2
 
19
 
! Отговори
Асен преди 8 години
Абе тая спусната обаче още успява да се държи като министър на вътрешните работи. Май и е време вече
15
4
 
16
 
! Отговори
Мерджана преди 8 години
Въобще не бих се изненадал, ако има замесено някое милиционерско чадо, или отроче на някой от Боковата шайка в тая гнусотия и мафиотското МВР протака и опорочава разследването.
14
4
 
20
 
! Отговори
честит преди 8 години
Кво работиш ***... Като изключим ***, ти си втората по нелепост карикатура на политик и човек-не-на-мястото си. Дори и Бойко да те е натиснал за тоя пост, защо прие ? Защо прие да бъдеш изтривалка на наср...ния *** на Борисов, той да командва МВР и службите, а ти да опираш пешкира? Нали женките рИвете все за еманципация, защо тогава именно търсите и се съгласявате с ролите на послушници ? Ти, Менда, Цецка и Пенда сте пейзаж на карикатурите в политиката. И *** до вас. че и той с пола.
13
2
 
9
 
! Отговори
Mimoza преди 8 години
Абе що е толкова трудно за четене написаното????? Министърката ли не може да говори или журналистите не могат да пишат?Ужас
12
1
 
24
 
! Отговори
гербсп преди 8 години
В Булгaристaн зa дa оцелееш трябвa дa си тих кaто мишкa и нaведен кaто негъркa нa пaмучнa плaнтaция!Товa е по унизително и от соцa, дaже несрaвнимо!
11
24
 
4
 
! Отговори
Мима Рижата преди 8 години
Най- добрият министър на МВР, който България някога е имала. Браво Бойко, нека *** ***, змията преди ***, най- много хапе! Само кураж, народът е с теб във всяко нещо!
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами убиецът на Георги е член на БСП, а Ембака е атакист.Докато не се избесят и осъдят до живот партиите БСП и АТАКА ще е така!
9
2
 
14
 
! Отговори
user преди 8 години
Каква е тази?! Какво е работила?
8
1
 
26
 
! Отговори
Цирк "Ушев" преди 8 години
Кво работите??? На 2 юни убиха Георги с нож убиеца къде е????Тоя ембака му пуснете един куршум в тумбака и да мре пустиняка.... Нищо не става от ООД "Бостан".... Тотална щета сте.... Фоставка...
7
2
 
17
 
! Отговори
пистолет носи ли тая преди 8 години
бачварова освен по айпи по форумите другаде не може да засече и един, то не беше клане в борисовата бой с павета на магистралата ай оставка и да идва някой фитнес бадка да бие наред
6
1
 
22
 
! Отговори
aтaкисть преди 8 години
Кaкво имa дa рaботите мa, кaсиерко?Умишлено убийство с особенa жестокост, шофирaл с женa си и дете си, демек aдеквaтен!Товa в лошa Гърция първо, че никогa не и се случило, зaщото нямaт мутри, и второ до седмицa ще е в зaтворa зa 70години!!
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работите вие... Друг е въпросът какво този прави на свобода изобщо, ама както и да е. Ще видим колко работите, както каза един човек по-надолу в коментарите, колкото работите и за убийството в Борисовата...
4
4
 
28
 
! Отговори
ужaс преди 8 години
Толковa много убийствa, всеки ден нaмирaт по един двa трупa в горa, в кaнaфкa, в дере, в мaзе, обесени, рaзчленени не си спомням дa е имaло дори при Костовския плaзмодии!
3
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работите...както за убийството в Борисовата градина...
2
4
 
26
 
! Отговори
Човек преди 8 години
Решението е едно Бъчве... оставка и на село... *** проста.
1
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това убийство е поредното извършено от организираните банди на Орешарски, които и имаха и имат за цел да сплашват и тероризират нормалните хора в България.Арест и съд за Орешарски!