Автокрадецът от Facebook, издирван и в Европа

Срещу Ярослав Димитров има заповеди за арест от Словения и Италия
Обновена: 27 авг 2015 11:07 | 20 авг 2015 08:22, Петя Славова
20
Автокрадецът от Facebook, издирван и в Европа
Снимка: Facebook

Мъжът Ярослав Димитров, заснет от охранителните камери да краде два автомобила е човек с богато криминално минало, става ясно от изявлението на вътрешния министър Бъчварова.

През лятото на 2007 година столичните полицаи разбиват организирана престъпна група, занимаваща се с автокражби. За лидер на групата разследващите посочват 28 -годишен мъж с прякор “Бакалина”, съобщава БНТ. Сред задържаните тогава е и Ярослав, по известен с прякора си Яро. Тогава е на 23 години. При обиските на адресите на задържаните, полицаите намерили печат на КАТ, документи на автомобили, регистрационна табела, както и множество сим карти. Намират и две коли с пренабити номера.

През март тази година Ярослав Димитров отново напомни за себе си. След зрелищна гонка с полицаите той беше задържан в района на Аерогара София отново с луксозен автомобил. По ирония на съдбата той също бил откраднат от кв. “Манастирски ливади”. Тогава в опита си да избяга мъжът дори блъснал патрулката, която го преследвала.

При разследването става ясно, че Яро е укривал три мотоциклета, откраднати отново от подземен гараж на жилищен блок в кв. ,,Манастирски ливади” година по-рано. Освен автокражби в досието на 32-годишния мъж фигурират още грабежи и икономически престъпления. Според източници на “По света и у нас” той има и влязла в сила присъда за източване на дебитни карти.

Още по темата

Срещу Ярослав Димитров има общо три европейски заповеди за арест- една от Словения и две от Италия. Мярката за неотклонение “домашен арест” е гледана още през март от Софийския градски съд. Оттам обясниха, че тя е предварителна и е по една от европейските заповеди за арест в Италия. На 27 май състав на Софийски градски съд е разрешил екстрадицията на Ярослав, но отлага изпълнението заради висящите разследвания у нас.

Тогава, според информацията от съда, е взета марка “задържане под стража”, но тя следвало да се изпълни от момента на приключване на наказателните производства, водени в България. Според съда, прокуратурата е трябвало да прецени и да отправи искане до съответния съд за мярката по тези висящи дела – дали да е домашен арест или задържане под стража.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да пробва в Техеран. Повече няма да краде, гаранция.
11
2
 
23
 
! Отговори
Джамбазин преди 8 години
Скоро и във вашия подземен гараж ! Треперете ж.к. Манастирски ливади! Че тоя няма опандизване. хехе Да се смея ли.... да плача ли.. или просто да се успокоя, че карам стара френска *** и я паркирам пред блока на улицата.
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един екшън да направят в негово име...момчето е огън явно в това което върши. хааххаххах
9
1
 
46
 
! Отговори
Мъка преди 8 години
Хахахахах, извършил 540935 кражби, хванат март 2015 след гонка с полицията... Хайде сега някой да обясни какво прави тоя на свобода...? СМЯХ
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали живеем в мобилен свят, с много технологии..ай намерете го
7
4
 
3
 
! Отговори
КуРти преди 8 години
До nobiКато той лично ще даде пример и първи ще тръгне натам.
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
търсели го били по света, а крадецът си живурка в най-безопасното място на Земята за крадци и бандити, което те си изградиха под чадъра на първата ръководна сила, авангарда на... . Тук никой не го търси.
5
1
 
21
 
! Отговори
nobi преди 8 години
бате бойко разпореди всички престъпници да ходят в затвора, споко
4
2
 
43
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Да го пращат в Италия че тук присъда няма да получи.
3
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато правосъдната система преценя и оценя правата на престъпниците- те си вилнеят на спокойствие.Правото пак е на страната на престъпниците, а не на жертвите.
2
29
 
6
 
! Отговори
Толераст преди 8 години
Всичко е законно и правово, вие какво искате да го заколят като яре насред улицата както правят в Иран?
1
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA ARESTUVAT TEZI,KOITO SA GO POKRIVALI .TOVA SA HORA OT PROKURATURATA I POLIZIATA.