Българите от изгорялата в Германия къща – извън опасност

Сред пострадалите има и 11-годишно дете
21 окт 2015 10:05,
9
Българите от изгорялата в Германия къща – извън опасност
Снимка: Bulgaria On Air

Животът на българите, които пострадаха след пожар в къща в Германия, е извън опасност. Това каза консулът на България във Франкфурт на Майн Стефан Димитров пред bTV.

По думите му пет от българските граждани са пострадали по-сериозно. Димитров коментира, че ще поиска повече информация за здравословното им състояние, но е "въпрос на добра воля" дали ще я получи, тъй като законите в Германия "пазят лекарската тайна".

Още по темата

"В резултат на опита си да се спасят от пожара те са получили травми , счупвания и наранявания. Четирима от тях се намират в клиниката на Касел. Другите се обслужват амбулантно", каза той.

Той допълни, че сред пострадалите има дете, което е на 11 години, но както и на другите българи животът му е извън опасност.

"Информацията, която получихме е, че разследването ще приключи в рамките на днешния ден. До приключването на разследването не можем да получим конкретна информация. До момента нямаме възможност да се свържем и с ранените", каза Димитров.

"Ще направя опит да се свържа с клиниката в Касел. Концентрирали сме се върху информацията, която касае българските граждани", добави той.

Огънят пламна в понеделник вечер в 200-годишна къща, в която са регистрирани 48 души. Живущите са били предимно българи и поляци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA BIAHA IZGORIALI VSICKI.
5
2
 
0
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
48 registrirani i possibly 48 neregistrirani e 1 kyshta??? Tazi kyshta ili e zamyka na Guldenburg ili dqdowata rykawichka :O
4
2
 
2
 
! Отговори
asi преди 8 години
ALO UCHENITENESE PISHE Франкфурт на МайнASE PISHE Франкфурт AM Майн
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роми от Добруджанските села
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2.Това е за да си делят хората наема бе ч'н ! Тъмните ти братя - г"кОт Мексико , които идват да работят в Америка , си наемат 1 апартамент 7-8 човека . Иначе никой не може да плаща сам високите наеми !
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са нашите проситуиращи сънародници от тъмното братство. В Германия е пълно вече с група от тези хора, които наемат къща или апартамент и живеят по 15-20 човека вътре. Някой хора просто не си променят навиците, не зависимо дали са в България или в Германия. В Германия специално се подпалиха вече десетки къщи по този начин. Или са българи, или румънци от тяхното тъмно братство.