Гранатометите от атентата срещу Петров - намерени

Какво и как се е случило предстои да се изясни
Обновена: 30 окт 2015 13:53 | 30 окт 2015 08:55,
97
Гранатометите от атентата срещу Петров - намерени
Снимка: архив Bulphoto

Продължава разследването на атентата срещу Алексей Петров. Вчера минути преди девет автомобилът на бившия съветник в ДАНС беше обстрелван с гранатомет от двама души в столичния квартал "Кръстова вада" и по чудо жертви и ранени няма.

Още по темата

Колата на Петров е със седемстепенна бронировка, която е една от най-здравите. Първият извършител е трябвало да пробие автомобила, а вторият – да изстреля снаряд, който да попадне в самата кола през направената дупка. Първият обаче пропуска целта си, а снарядът, изстрелян от него, се забива в близката сграда. Вторият успява да уцели автомобила, но щетите по него са само външни.

Снарядите не са се взривили, защото не са били на достатъчно разстояние. Намерени са и двата гранатомета, с които е извършено нападението, съобщава Нова телевизия.

Червеният Опел "Астра", с който се смята, че са избягали извършителите, е бил с регистрационни номера 3860, които вероятно са крадени.

Самият Петров заяви, че не е заплашван и най-вероятно е бил обстрелван по погрешка. По бившата барета беше стреляно два пъти с гранатомет, а нападателите избягаха с червен автомобил.

Въпреки че се е намирал в колата си, Алексей Петров не е пострадал, тъй като гранатите са се взривили след падането си на земята, а не при удара в бронираната кола на Петров. Стрелците все още се издирват.
 

Това е втори неуспешен атентат срещу Алексей Петров. Първият бе на 15 август 2002 г. Петров е подсъдим по мегаделото "Октопод", което през февруари започна отначало.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/crime/2015/10/29/broniran-mercedes-spasil-kojata-na-aleksei-petrov.281345
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 23То да не мислиш че пък в казармата се запознаваш с характеристиките на РПГ-то? Или че ти дават да стреляш с такова оръжие?
21
0
 
5
 
! Отговори
Томбльонк преди 8 години
Какво им е притрябвало да го гърмят с базука като могат да му теглят шикалката тихомълком в тъмна доба
20
1
 
3
 
! Отговори
ko40 von selo преди 8 години
50 sm stomana!!! 50 mm, ne 50sm. Tikvi, mikvi. Ako ne e komunizam, ste e mutri.
19
1
 
14
 
! Отговори
G преди 8 години
За това трябва да има казарма.Тия не са знаели нищо за оръжието.Всеки бежанец у нас е много по подготвен за подобна ситуация.
18
0
 
24
 
! Отговори
дедо Васо преди 8 години
Егати глупостите! Килърите са били пълни ***,кой стреля с гранатомет от затворена кола,освен ако е пикап,та вътре няма да оцелее никой-не се допуска такава стрелба,после взривателят се взвежда на безопасно разстояние от 2,5м до 15м,значи на тази дистанция няма да има взривяване.Ще стреляш в дупката на предишния разрив-щуротий и Чък Норис него прави това.
17
2
 
17
 
! Отговори
gerbist-evroatlantis преди 8 години
Мерцедеса е бил със седемстепенна защита, затова не са успели с РПГ-то, защото мерцедеса е бил по-брониран и от руски танк. РПГ-то може да пробие броня на танк, но не може да се справи с мерцедес с такава защита, затова е добре да поръчаме такива мерцедеси за армията ни и да бракуваме танковете си.
16
0
 
14
 
! Отговори
до килърите преди 8 години
Като знаете, че сте некадърни що не се обадихте на братята сърби да ви пратят някой професионалист в занаята, бе скръндзи?
15
5
 
4
 
! Отговори
a преди 8 години
Между другото, преди повече от 2 г. Е. Сугарев е изпратил Открито писмо до цацата, президента , председателя на парламента и няколко чуждустранни посланици , в което официално е подал сигнал за извършени 5 / пет / престъпления от лицето Сергейчо Сталинишев, вкл. и за източването на ' Кремиковци ' през 2005 - 2009 г. с 700 МИЛИОНА лв с участието на Трактора и Дъмбовците , които Цветанов беше вкарал в ареста , когато беше вътрешен министър в кабинета ' Борисов 1 '.Защо цацата още не е повдигнал сериозно обвинение на лицето Сергейчо Сталинишев за извършените от него престъпления - източването н
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИЛИ ДЖУРНАЛЯТА НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ИМ КАЗВАТ ЕКСПЕРТИТЕ ИЛИ ЕКСПЕРТИТЕ СА ГОЛЕМИ ЕКСПЕРТИ. ЕДИНИЯ ДА НАПРАВИ ДУПКА А ДРУГИЯТ ДА ВЛЕЗНЕ ПРЕЗ ДУПКАТА???!!! ХА ХА ХА ХА. Е ОТ ТАЗИ ПО ГОЛЯМА ПО СМЕШКА НЕ БЯХ ЧУВАЛ. ПРЕЗ 1977 ГОДИНА КОГАТО БЯХ В КАЗАРМАТА С ТАКЪВ ГРАНАТОМЕД ПРОБИХ МИШЕНА НА ТАНК С БРОНЯ ДЕБЕЛА 20 СМ. ВСИЧКО МИ Е ЯСНО САМО ЕДНО НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ! НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ САМО ОЛИГО.РЕНИ ЛИ СА ОСТАНАЛИ???!???!
13
1
 
7
 
! Отговори
a преди 8 години
За пореден път ще припомня един факт и по - интересното е защо цацарурата продължава да се прави на глуха и сляпа по този въпрос :През 2010 г. / след акцията 'Октопод' / Волен Сидеров от трибуната на парламента / тогава беше шеф на комисията за контрол над ДАНС / каза, че Трактора е СВЪРЗАН С ОТВЛИЧАНИЯТА НА 13 - 14 - ГОДИШНИ МОМИЧЕНЦА .Защо цацаратурата, Сергейчо и сие мълчат за този факт ?
12
0
 
8
 
! Отговори
a преди 8 години
Сергейчо Дмитриевич е ортак с Алексей Петров - Трактора , който пък беше организатор на прословутата среща на басейна " Спартак " , където се договаряха братя Галеви , от една страна, и Златомир Иванов - Баретата и Камен Пенков , от друга страна ...На 8 юли т. г. делото " Октопод " , където главен подсъдим е Трактора , отново влезе в съда .Знаковите акции на бившия вътрешен министър Цветанов са " Октопод " , " Наглите " и " Килърите " . От " наглите " и " килърите " вече има лица с ефективни присъди , като е твърде вероятно Петър Стоянов - Сумиста да получи доживотна присъда .Логиката
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на гранатометите.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 7Туй нещо си има специфика на възпламеняване. РЕазстоянието е било малко за да се взриви. Това не ти е патрон. Ама и онези *** дето са искали да го убиват са толкова ***, че да не го знаят това.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ахахаха да пробиел дупка... боже какви *** пишат сайтове
8
1
 
13
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Всичко е пълен :) Отвличат вниманието от нещо друго :)
7
0
 
10
 
! Отговори
оръжеен експерт преди 8 години
как действат тия дмек с фитил ли се палят или са от по модерните с кремъчен механизъм
6
0
 
22
 
! Отговори
КОКО преди 8 години
Защо дават на такива лайци да пишат статии незнам - стажанти ли са селяни това да не Нинтендо GAME BOY да целиш по дупките.
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И килърите ни даже вече не стават за *** за зеле. А през 90-те какви наемни убийци имахме. Ехххх, носталгийо!
4
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските гранатомети- като руските самонасочващи се ракети!Едните се забиват в нужника, а другите падат в друга държава!
3
0
 
36
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Пълни глупости, един да пробие дупка, друг да стреля в нея. Ако беше стреляно както и с каквото трябва е достатъчен един снаряд и всичко вътре в колата щеше да е на суши, без значение каква и е бронировката.