Съдът оправда Бисеров, невинен по всички обвинения

Нямало доказателства, че швейцарските сметки са негови
Обновена: 1 дек 2015 12:00 | 1 дек 2015 11:53,
197
Съдът оправда Бисеров, невинен по всички обвинения
Снимка: Булфото, ахрив

Софийският градски съд оправда Христо Бисеров по всички обвинения срещу него, съобщи Нова ТВ.

Той е признат за невинен за неплатени данъци в особено големи размери, за недекларирани сделки с валутни ценности, както и за недекларираните сметки в Швейцария, в които има над 700 000 лева.

В понеделник прокуратурата поиска 4 години затвор при първоначален лек режим, като мотивира наказанието, освен с невнесените над 18 000 лева данъци, и с факта, че Бисеров е с юридическо образование, заемал е важни политически постове в държавата и много добре е съзнавал какво прави.

От защитата пледираха, че няма доказателство, че сметките в Швейцария и преводите към тях са били именно на Христо Бисеров.

Прокурор Стойчо Тарев обаче заяви, че ще протестира оправдаването на Бисеров. Той бе оневинен от тричленен съдебен състав с председател Снежина Колева.

Тарев съобщи, че Швейцария не е дала информация за банкови сметки на Бисеров, тъй като при тях такива данъчни престъпления няма. Прокурорът обясни още, че повече няма да вика други свидетели.

От счетоводната експертиза стана ясно, че швейцарските власти са отказали да дадат информация за транзакциите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
25
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Надминахме Италия от онова време ! Сметнете за да няма нито един атентат по политик ......за какво иде реч :) Уж разбиха каналите им , възпряха мафията ала бала :) а няма ни 1 отмъщение ! Как да има като то цялата мафия е горе !
69
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извинете за въпроса, но не съм много наясно. Днес да не е 1- ви април?
68
2
 
16
 
! Отговори
цветан преди 8 години
съдя да си в днешно време... колко ли пари са взели тия *** да го оневинят тоя престъпник.Никога няма да сме добре докато се решава всичко с пари в тая продажна държава
67
3
 
33
 
! Отговори
избирател преди 8 години
НЯКОЙ ПРАВИЛНО КАЗА,ЧЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА МАФИЯ Е СЪДЕБНАТА ВЛАСТ!КЪДЕ Е ЦАЦАРАТУРАТА?
66
2
 
26
 
! Отговори
Joko преди 8 години
Съдът оправда.... Ха, Ха, Ха.... Някой да е очаквал нещо друго ! ? ! ?
65
2
 
11
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Електората се засипва с медиина пушилка за осъждане на някой политик! Започват бурни ръкопляскания докато не ни отрезвят, че същите тези политици създават законите по които евентуално ще получат обвинение за престъпление! И тогава лъсва факта, че в тези закони има хиляди вратички през които да се измъкнат чисти като момина сълза!
64
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не,направо съм изненадан...:)))),всъщност както се пее в една хубава песен.."е няма такава държава"
63
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един престъпник (Цацаров) дава негодни доказателства на друг престъпник (съдията), за да оправдае трети престъпник (Бисеров). Това е нашето "птавосъдие".
62
2
 
17
 
! Отговори
живко преди 8 години
ама ние и не сме си мечтали да го осъдите.разбира се че не е виновен както не е виновен и цветан цветанов цветан василев и останалите престъпници.смешни политици и смешни прокурори и съдии и после се сърдят че румъния е по напред от нас и вкарва в затвора
61
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МуахахахахаМачкай тая бугарска ***!
60
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво тогава прокуратурата обвинява ,като на другия ден се оказва ,че няма нищо?
59
4
 
17
 
! Отговори
До 62 GOD преди 8 години
Малко се образовай бе ! Народа сега защо не вдигне скандал заради тоя престъпник че е оправдан ? Защо не вдигнаха знамената и срещу Ц.Ц. дето е осъден , а управлява държавата ? Защото народа е толкова облъчен и изпростял че това може да го направи ако Сидеров пръдне на публично място ! За това няма как да се оправи България ! Защото едните докато крадат МИЛИАРДИ .....народа лае по Сидеров защо пушил пура а 10 $.....панимайш ?
58
2
 
19
 
! Отговори
Адвокатот преди 8 години
Абе що нема прокурори като Румънските ?! Ама и да има ,немаме толкоз затвори ,че да ни поемат всички политици ,щото нема един читав .И да сменим девиза на парламента : Нещо от типа "Корупцията прави силата " ,или "правото е на страната на Богатия "или най добре :"За кокошка няма прошка ,за милиони нема закони "
57
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ, ТОВА ВЕЧЕ Е ПОДИГРАВКА С НАРОДА, ТЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ. ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ, КАТО ОВЦЕ СМЕ, ОВЦЕ.
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимендо 56те още сутринта казаха, че обвинението е някакво тъпо ...за непопълване на някакви формуляри такива работи.....е прокуратурата е ударила едно рамо.....Бисеров сега трябва да почерпи
55
2
 
25
 
! Отговори
:) преди 8 години
За какво изобщо ни е онази лоена топка Главния? Повръща ми се вече...
54
3
 
6
 
! Отговори
Loyko преди 8 години
Sega Bulgaria da mu izplati obeshtetenie i da go varne kato Predsedatel na Norodnoto sabranie.
53
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалка история...
52
2
 
22
 
! Отговори
неУчуден преди 8 години
Е,то Швейцария няма да е Швейцария ако почне да дава информация наляво и надясно за постъпили пари. Интересно ми е, обаче, защо прокуратурата се занимава с чуждите банки вместо да наостри вниманието си върху изходящите трансфери от българските банки. Много по-лесно и доказуемо действие.
51
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Боко се възмущава, че хората протестират заради увеличените цени на винетките. Хора, защо плащаме данъци? Има ли държава? Има ли правосъдие? Всичко е една голяма шега! Оставка! Мафия!