Родителят-побойник от Плевен се укрива в психиатрия

Срещу Милен Антов има повдигнато обвинение, издирват го
Обновена: 17 фев 2016 09:03 | 17 фев 2016 09:00,
32
Родителят-побойник от Плевен се укрива в психиатрия
Училището в Плевен. Снимка: bTV

"След като бащата влетя, той ни каза, че ако кажем на родителите си, ще ни убие и нас, и тях. Дойде до мен, попитаме дали съм удрял детето му и преди да му кажа, че не съм, той ме удари с юмрук към лицето", обясни пред Нова телевизия Георги, едно от двете нападнати момчета.

Още по темата

Говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен Добринка Матеева заяви, че мъжът е бил осъждан за икономическо престъпление и вече е изтърпял наказанието си.

Но след инцидента от вчера Милен Антов е изчезнал и все още се издирва. Твърди се, че се е отправил към психиатрична клиника в Ловеч.

Вчера Милен Антов нахлу в Музикалното училище в Плевен. Влязъл през аварийния вход, където охрана няма, нахлул в учебна стая и разбил стол в гърба на деветокласника Мартин и ударил през лицето неговия приятел Георги.

Родителите на пострадалите деца се опасяват, че мъжът може да избяга от наказателна отговорност.

"Няма да му е за първи път. Оказа се, че няколко пъти е ходил да се освидетелства в психодиспансер в Ловеч, за да се измъкне от правосъдието", обясни Антонио Димитров, баща на бития Георги.

По думите му, охраната на училището е реагирала тотално неадекватно – извела е мъжа от училището, без да съобщи за инцидента в полицията. Той се надява този път да не се размине на Антов, който по думите му има четири висящи дела и винаги се измъква с документ от психиатричната клиника в Ловеч.

"Надявам се правосъдието да си свърши работата и такива потенциално опасни хора да не застрашават децата ни", каза още бащата на Георги.

В стаята, където се разиграл инцидентът присъствала и учителка - Вяра Тодорова. Жената се опитала да се намеси, но е дребна и не успяла да помогне на децата, разказват учениците.

"Той взе стола и го счупи в гърба ми. Госпожата се опита да го спре, но той посегна на другото момче и му заби юмрук в лицето", разказа Мартин, който заедно с Георги даде показания в Първо РПУ.

Причината за агресията на бащата е, че синът му Цветан се оплакал от по-големите Мартин и Георги.

Охраната на училището дори не повикала полиция, въпреки че една ограда дели школото от Първо РПУ.

Това е първи подобен инцидент в училището по изкуства в Плевен. Директорът обяви, че ще вземе мерки за по-строга охрана на входовете на учебното заведение.

Срещу побойника Плевенската районна прокуратура вече образува бързо производство. Срещу него се води разследване за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди на две непълнолетни лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
смрт преди 2 години
чакам всички биячи в 23.00 ч на 30 т.м. на спирката малашевски гробища
21
2
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
До Анонимен23Проблемът е, че НЯМА разлика между бащата и отрочето-единя зяплашва със смърт и бие, другият постоянно е обиждал и се е гаврил с по-големи ученици, защото знае, че тате ще ги пребие....хайде психиатрийка и няма отговорност....ама ако има агенция за закрила на детето, на този психар трябва да му отнемат родителските права!
20
0
 
11
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Снощи гледах репортажа по телевизията. Тази абсурдна ситуация може да се случи само в България. В училищна сграда влиза външен човек, при наличие на охрана, която е длъжна да не ги пуска. Оказва се, че побойникът е влязъл през авариен вход, който не е охраняван. Ами защо е тогава охраната на централния вход, абсолютно ненужна! Интервюираха охранителя, пуснал??? бияча, млад висок мъж, с АБСОЛЮТНО неадекватно поведение и изказване. Не счел за необходимо да се обади и в полицията, така преценил!!!
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте го този ,за три месеца при бай Ставри, от първи отряд....Той е строг ,но справедлив!!!
18
1
 
6
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
В *** с назначените капиталисти и червен съдийски слугинаж е възможно всичко!
17
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Как може някой да се укрива в психиатрия?
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като съществуват неколкократни психиатрични експертизи, издадени по повод публични прояви на този човек, защо Агенция за закрила на детето не е поела случая, те и без това рядко попадат на случаи, в които дори много тежко психично болни се освидетелстват публично, явно хората си пият лекарствата, заради децата си...? Ами че това е обществено опасен родител, защо той изобщо има родителски права?...
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А това училище трябва да има адекватни мерки срещу евентуална терористична атака, а не може да се справи с един родител.
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва психично болните да носят наказателна отговорност за действията си и да ги пращат по затворите.Луд бил.. Като е луд що не скочи от покрива на някоя сграда?Да не е луд ,а ? хахаха
13
1
 
10
 
! Отговори
65 преди 8 години
най-добре за него ще е повече да не се укрива,а да остане там да си живее.Когато децата ми са имали спорове с други,винаги сум говорила с родителите им и веднага всичко се е разрешавало.Ако някой посегне на децата ми ще му счупя и двете ръце-да не може да си избърше ***.В този смисъл коментара на 12 е много на място.
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако тормозят моето дете отивам и потрошавам бащите им. Като се прибере синковеца в къщи и пита: Тате защо си с гипс и избити зъби - баща му да каже: Защото ти се биеш в училище. Набил си Цветан и ми го върнаха на мен. Утре го набий пак.
11
4
 
25
 
! Отговори
lelee преди 8 години
Тоя Милен Антов е пропаднал тип, мошеник на дребно-децата му са расли без всякво възпитание и внимание. Малкото *** е тотален хулиган откак е проходил, явно са го записали в музикалното щото е тотален ***-поне да завърши по-лесно. "Родителят" е цветнокож мошеник, мамил системата на Земеделието-има присъда.
10
1
 
18
 
! Отговори
sg преди 8 години
Нормално би било 1-во да си поговори с родителите на децата, които са били набедени от сина му за натрапници. Ако е сигнализирал на ръководството и то не е взело мерки, следва разговор с родителите на децата, които са го притеснявали-ако и там няма резултат се вземат други мерки...а тоя ***-направо с тупалките почнал..
9
9
 
36
 
! Отговори
мима преди 8 години
Децата са ужасно гадни и на всеки може да му падне пердето, ако тормозят неговото дете. Никаква дисциплина няма вече в училищата, никакво уважение и респект нямат към нищо.
8
5
 
37
 
! Отговори
за Антов преди 8 години
Защо толкова внимание от медии на този човек,като че ли не знаете какви гадове има ученици,които тормозят по малки деца.
7
1
 
14
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Поредните цветя и рози в училищата и в страната. Се е простотия и ще се жъне диващина. Правим лоши неща, но очакваме да стане нещо хубаво. Права на детето, задължения за учителя.
6
20
 
27
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
На мен ако ми тормозят детето и аз ще вляза в класната стая и ще ги счупя от бой. Учителката скочила да пази децата от разгневения баща.... а що преди това не опази онова дете дето тия двете са го товмозили? Кво ми се правят на 2 и половина всичките. Прав е бащата, като няма кой да въведе ред в училището, той въвежда реда. Ще ми тормозят детето и аз ще седя и ще ги гледам ли? Напрао им чупя гърбовете със стола, нека после ме съдят. Що тия двамата кeлеша не си признаят че са тормозили детето???
5
6
 
23
 
! Отговори
Ico преди 8 години
За какво влиза в училището... да ги причака отпред, лекенцата малки. Като нямат родители да ги възпитават и улицата възпитава. Какво са виновни те че нямат адекватни родители? А какво сме виновни ние че в обществото ни има такива недоразумения?
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бащата Милен Антов, синът му Цветан... Да не се окаже, че детенцето е кръстено на дядо си Цветан Антов.
3
0
 
15
 
! Отговори
ZP bot преди 8 години
Tiq beha strashni leketa bitite po tv