Отново: Баба се върза на мошеници, даде им 20 бона

Излъгана по старата схема за пострадал роднина
15 юни 2016 09:19,
11
Отново: Баба се върза на мошеници, даде им 20 бона
Снимка: архив Булфото

77-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 20 000 лева, съобщиха от ОД на МВР - Бургас.

Вчера тя сама подала сигнал в бургарската полиция за престъплението. Обяснила, че получила обаждане от непознат на домашния си телефон. Той ѝ обяснил, че неин роднина е пострадал при ПТП.

Тя изтеглила 20 000 лева от банката и предала сумата на непозната жена, която я чакала до гарата в града.

Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Вбесен преди 7 години
Не мога да повярвам, че МВР не е в състояние да се справи с този тип измами.Вече и децата знаят в кои селища кои фамилии са превърнали това в свой бизнес.Кой какво цели, като допуска тези безобразия да се случват отново и отново?
4
0
 
6
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Интересно как питекантропите попадат все на хора с пари или роднини в чужбина !!! Явно получават информация от ВИСОКО място !!!
3
1
 
7
 
! Отговори
редовни измами преди 7 години
Може да не е демократично, но ще посъветвам хората - не давайте възможност на майките и бащите ви да разполагат с повече пари.Те ежедневно стават жертви на измами. Баба ми изцяло е на издръжката на семейството и получава 350 лв. пенсия. Почнах да се съмнявам когато и свърши пенсията по средата на месеца. Оказа се кварталното магазинче, където от време на време си вземаше дребни неща за стотинки - редовно я лъжеха и мамеха. Ако изхарчеше 100 лв, то 250 и вземаха отгоре.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как се теглят 20000 от банка без предварителна заявка /поне при мен искат при суми над 4000/....и от къде толкоз пари у бедна българска пенсионерка... то си е за данъчна проверка .... а на спечелилите със здраве да си ги харчат , след като тия дето ги имат се чудят как да им ги подарят
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще я помоля да ми даде 500 лв. само,да си сложа зъбни протези. може да стои до мен,до като ми ги слагат,та да види,че е истина.