Стрелбата по Митьо Очите - дело на престъпна група

Повдигнати са обвинения на 10 души, издирват Божо Кравата
29 юни 2016 16:37,
36
Стрелбата по Митьо Очите - дело на престъпна група
Снимка: Архив Булфото

Стрелбата в Слънчев бряг е дело на организирана престъпна група и на десет лица са повдигнати обвинения. Това стана ясно на брифинг, свързан с разследването на Специализираната прокуратура в Слънчев бряг.

Още по темата

"Иззети са оръжия, някои от които членовете на групата са се опитали да укрият в деня на престъплението. Извършен е следствен експеримент и до момента са задържани 7 лица. Обвинения като участници в организираната престъпна група са повдигнати на 10 лица към настоящия момент – три от лицата се издирват. Това са Божидар Кузманов, Данаил Петков и Марчо Марков", съобщи Даниела Попова, прокурор от Апелативната специализирана прокуратура, цитирана от "Фокус".

По данни на прокуратурата престъпната група с ръководител Божидар Кузманов се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудване, унищожаване на вещи, побой, палежи.

Попова уточни, че групата се е опитала да заличи следите си след престрелката и са взели видеозаписите. В последствие записът е предаден от единия от защитниците на обвиняемите, но след експертиза е установено, че е манипулиран, допълни тя.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова добави, че Специализираната прокуратура продължава да събира доказателства и е възможно да има и още обвиняеми.

"Организирана престъпна група не се разследва бързо и лесно. Така че Специализираната прокуратура продължава да събира доказателства. Това също така не означава, че кръгът на обвиняемите лица е този", уточни тя.

Главният секретар на МВР Георги Костов отрече тезата, че над Митьо Очите е осъществяван политически или медиен чадър.

"Не считам, че има какъвто и да е чадър над Димитър Желязков. Ако някой има данни за политически чадър над Димитър Желязков, да бъде така добър да свидетелства, а не да говори в публичното пространство. Едно е да се говори в публичното пространство, друго е човек да застане зад думите си", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Орхан Мурад преди 7 години
Да, ама след дъжд качулка!... Пардон, ЧАДЪР!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не няма чадърИма си палатка
26
0
 
13
 
! Отговори
шахмат преди 7 години
Аз пък си мислех, че местния от кръжок по шахмат за му имали зъб...
25
0
 
19
 
! Отговори
Пълен абсурд е преди 7 години
"Стрелбата по М.Очите е дело на организирана престъпна група."Бравос!Нямало чадър над Очите?А това какво е?Може би Митьо е просто добре облечен бизнесмен,дето няма нищо общо с наркотиците,рекета и т.н.?Значи когато той не може да си запази територията,държавата трябва да му помогне и отстрани конкуренцията?!Работата е ясна за всички,само за институциите-не!
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СПРЕТЕ ДА НИ ЗАНИМАВАТЕ С НЕКАКВИ МУТРИ!!!! Да измират!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е държава в която крадеца вика дръжте крадеца.Е напрегнали сме повече от останалите в това отношение.
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стрелбата е дело на две оргонизирани групи! Обвинения трябва да има за всички!
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повдигането на обвинения е лесна работа,ама колко от тях ще издържат в съда е друг въпрос !Щото не вярвам да им повдигат за пръв път обвинения на тия!
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле тези главорези Митето отишъл на разходка а те да вземат да го нападнат пред аверите му. Да не повярва човек!С тази биография и опит направо е готов за поста на следващия правосъден министър.
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдаммм, нещата се изясняват - организирана престъпна група стреля по мирно разхождаща се група от организирани туристи, един организиран турист загива, друг е тежко ранен. Този, другият организиран турист, е Митьо Очичките. Приятел на Зайо Байо Средногорски. И на още няколко полицаи.Те така!;)
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митьо Очите е невинен! :))
17
0
 
20
 
! Отговори
? преди 7 години
Две организирани престъпни групи (ОПГ) се посбили, но на едната ОПГ политическият чадър се оказа по-силен от политическия чадър на другата ОПГ.
16
0
 
23
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Тая престъпна група която гръмна това невинно ангелче в топките сега щели да ги да му закупят нови изкуствени и типично по мутренски златни топки. Така вече нямало да е Митьо Очите а Митьо Gold Мъдите.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И въпроса е къде са обвиняемите ? Нали ги бяха хванали? Или може би някой ги е изпреварил вече?
14
0
 
8
 
! Отговори
Иванчо преди 7 години
Да бе, стрелбата не може да бъде от престъпна група!
13
0
 
31
 
! Отговори
ined преди 7 години
Значи Очите отива с 30-40 мутри на "среща" с Кравата и неговите 10 мутри и почват да се стрелят. Полицията арестува само мутрите на Кравата, а после ще разравят че нямало чадър над Очите, да бе да взех че им повервах.
12
0
 
5
 
! Отговори
istinata преди 7 години
nali toi e napadnal s 40 choveka?bilo e samootbrana v goliama stepen
11
0
 
5
 
! Отговори
Анчо преди 7 години
Сигурно са искали много пари за булката :-D
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От заглавието разбрах, че М. М*дите е невинно ангелче - член на милосърдно-благотворителна група.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престъпна група?! Не може да бъде!!! Аз си мислех, че са си играли на стражари и апаши и са се поувлекли малко момчетата.