Откриха 12-годишен, загубил се в гора

Момчето събирало трюфели с баща си край Алфатар
8 юли 2016 11:52, Анисия Иванова
0
Откриха 12-годишен, загубил се в гора
Снимка: Булфото, архив

Полицейски служители, работещи в района на Алфатар, и местни жители са открили невредимо дванайсетгодишно момче, изгубило се снощи в горски масив с площ от 6000 дка край силистренското село Бистра, съобщиха от полицията.

Сигналът за инцидента е подаден от близки на детето около 20:30 часа. Няколко часа по-рано момчето, заедно с баща си, отишло в гората да събира трюфели.

Около 17:00 часа се изгубило. След като безрезултатно го търсили, близките му се свързали с тримата полицейски служители, обслужващи община Алфатар.

Незабавно е организирана издирвателна акция, в която се включили местни доброволци - ловци, горски работници и жители на селата Бистра, Алеково и Кутловица. От РПУ-Силистра било изпратено служебно куче с водач.

Издирвателните екипи били насочени към различни точки в огромния горски масив. Действията им били сериозно затруднени от пресечения терен, падналия мрак и липсата на мобилна връзка.

Около 22:30 часа момчето било открито в местността "Гола Боруна" в района на село Поп Русаново - на около 10 км от село Бистра. Детето било предадено на семейството му невредимо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: МВРСилистра
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари