От първо лице: Млади араби вървяха насреща…

Политици в Австрия посъветвали Весела Кацарова да мълчи за нападението
Обновена: 13 авг 2016 17:36 | 13 авг 2016 17:24,
188
От първо лице: Млади араби вървяха насреща…
Снимка: Facebook

"Вървях по главна улица, по която нямаше хора. Две млади арабски момчета вървяха срещу мен и изведнъж отприщиха изключителна агресивност срещу мен. Човек трябва да го преживее, за да го разбере”.

Това е част от разказа на оперната ни прима Веселина Кацарова. Тя е едно от стотиците европейски жени, жертва на нападение на млади бежанци. Сцена на действието в нейния случай е Инсбрук, Австрия. За агресията срещу нея се разбра през изминалата седмица.

"Случки като тази за, съжаление, са бъдещето на Европа и това е страшно", каза Кацарова пред "Дарик".

Още по темата
Примата ни е сигурна, че нападателите й са били от арабски произход, но не може да каже категорично, че са били бежанци.

"Политици в Австрия ме помолиха да не казвам истината, но аз реших да я споделя, защото това не е нормално", каза още Кацарова.

"Аз бях нападната от две млади момчета. В подробности не искам да влизам, защото всички знаем какво става в Европа”, разказа певицата.

Тя обясни, че не е засегната психически, а повече физически. Но и това не било драматично.

”Просто ми е тъжно, защото тези деца можеха да ми бъдат синове - аз имам син на 17 години. Тъжното на ситуацията е, че това е реалността. Професорът, който ме прегледа в клиниката, каза че това става на всеки два-три дни", добави оперната ни прима.

"И това е много тъжно развитие - аз мисля какво е бъдещето на нашите деца, какво направи света такъв, каква грешка направихме хората? Отговарям си, че лошото става повече от доброто. Сега вече ще бъда по-предпазлива", зарече се Веселина Кацарова.

Тя обясни и че след нападението първо е била ужасена, а след това се ядосала на себе си, че не е реагирала добре.

"Аз съм артист, който дори не ходи гримиран на улицата, една жена на 51 години, много е страшно. Тези хора се чувстват изолирани. Те искат да дойдат и да притежават средства, да живеят като другите. Това е невъзможно - и австрийците, и германците имат безработица. На тях са им осигурени, разбира се, дом, дават им се средства и храна. Но и нямам право да спекулирам, защото те може да са родени тук", каза още оперната певица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро европейците ще се събудят
1
14
 
27
 
! Отговори
wqq преди 7 години
Еврейска психологическа война.