Заловиха 153 мигранти в София за денонощие

Полицаите са проверили над 200 души в столицата
16 авг 2016 13:44, Красимир Ангелов
10
Заловиха 153 мигранти в София за денонощие
Снимка: Булфото, архив

Общо 153 чужди граждани с нередовни документи бяха задържани само за последното денонощие в София, съобщават от МВР.

От там допълват, че продължават специализираните операции за противодействие на незаконното пребиваване на чужди граждани и лица, съпричастни към каналджийска дейност на територията на София.

През последното денонощие столичните полицаи са проверили почти 200 човека. 153 от тях са задържани в районните управления на полицията за установяване на самоличността и произхода им, след което предстои да бъдат предприети действия за предаването им по компетентност на различни служби.

През изминалото денонощие граничните полицаи от РДГП – Елхово са предотвратили 4 опита на общо 111 имигранти да преминат незаконно турско-българската граница.

В понеделник граничен полицейски наряд от ГПУ-Свиленград е задържал близо до границата 11 чужди граждани без документи, които заявили, че са сирийци. Заедно с тях е задържан 30-годишен мъж от Хасково. Като съпричастни към случая граничните полицаи са задържали на ГКПП Капитан Петко войвода още двама мъже, влизащи от Гърция с лек автомобил "Ауди".

Работата по случая продължава.

При друг случай служители от ГПУ – Малко Търново са задържали трима чужденци без документи, които заявили, че са афганистанци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е чудно, като ги отведат в РПУ "за установяване самоличностт и произхода"- край на цитата, като как се случва тая работа с изясняването? Д.р.и.п.л.ь.о.т.о. е без документи, може да ги лъже колкото си иска. И ало, журналята - що не пишете наш'те дали им вярват? И изобщо какво се изяснява в РПУ-то? И после какво става? Пускат ги по живо по здраво, за да ги "хванат" пак следващия ден ли? И още: Как така са все без документи, ама имат супер-модерни телефони? Тях защо не са си ги изгубили?
7
0
 
2
 
! Отговори
БХК преди 7 години
да заминават за Германия там ще се наредят на соцялни помощи.Няма да бачкат цял ден ще дремят и ще гонят германките.
6
1
 
1
 
! Отговори
Незнаещ преди 7 години
абе боката да не пълни нарочно с такива ,да помпа напрежение и да вика че той е единствената ни алтернатива?
5
0
 
6
 
! Отговори
Огнян преди 7 години
абе има ли изобщо некъв контрол по границата?
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ги хващат,бой по манерките и обратно откъдето са дошли!
3
0
 
13
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Всеки път питам едно и също. Кво прайм като ги задържим? Има ли някакви правила в държавата и кой следи да се спазват? Има ли някой журналист който може да задава истински въпроси?
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега пъпландския мат'рял има ли си представа,какво всъщност се прави на маоумната му тиква?На малоумната му тиква управляващите "хващат",ама в София,а не по границите,тка наречените чуждестранни окупатори,под името "незаконни мигранти" и ги "узаконяват".С други думи,ако "утре",същите тези "мигранти" попаднат в друга държава,ТЯ СЕ ПОЛЗВА С МЕЖДУНАРОДНОТО СИ "ПРАВО",ДА НИ ГИ ВЪРНЕ!!!!Така,Територията ни ,ще бъде заселена с тези "мигранти",а за нас остава ЕДИН ГОЛЯМ ЧЕПАТ ГУЙ!!***!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
Навярно сега като сложиха начело на Гранична полия за шеф морски вместо горски наплива би трябва да секне и София да се успокоят най вече тези от нац. полиция. които саботират бизнеса на граничарите.