Баба богаташка тарикатее, играе го просякиня

С приятелки е елегантна, на улицата в Пазардиж - дрипава
18 авг 2016 19:30, Петя Славова
25
Баба богаташка тарикатее, играе го просякиня
Снимка: архив, Булфото

Пенсионерка-богаташка, която се препитавала с отдаване на жилища под наем в Пазарджик, редовно излиза в центъра на града, за да събира милостиня от минувачите.

Бабата била забелязана да протяга ръка на търговската улица до Битовия комбинат в града от свои наематели, които й плащали по 150-200 лв. месечен наем за отдаденото от нея жилище.

Неин клиент сподели, че рентиерката е бивша пощенска служителка, живеела в охолство в собствен апартамент.

Обзавеждането й не е от соцвремето и е доста добре поддържано за нейните години, коментира наемателят, който е ходил във въпросния апартамент, за да й дава месечната си лепта за ползваното от него жилище в друг квартал на Пазарджик, съобщава "Монитор".

Освен това момчето разказва, че когато тръгвала с приятелки по кафенета из града, тя се обличала супер елегантно, а когато излизала да проси, нахлузвала стари дрехи и се прикривала, че и той дори не я познал, ако не си била вдигнала лицето към хората, които преминавали през тази част на областния град.

Застаналата на Колоната (както знаят пазарджиклии кръстовището на улиците "Отон Иванов" и "Търговска") често успявала да трогне сърцата на хората и те й давали освен монети и левчета от съжаление, споделя момчето.

По негово описание, бабата е около 65-годишна, с побелели коси, висока към 170 см. Освен че изглежда много добре за възрастта си, тя е в отлично здраве и стандартът й на живот й позволява да живее добре за разлика от много нейни съграждани.

От местната служба за социално подпомагане често правят акции срещу просяците в града, които чакат с протегнати ръце за милостиня в района на кооперативния пазар, пред църквите в града и по-големите търговски обекти, но много рядко попадат на незаконно забогатяващите от чуждата съпричастност, тъй като просяците успяват да се измъкнат от социалните и ги разпознавали отдалеч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък просякинята, която се влачи по земята пред ЦУМ и Хотел Шератон е майка на софийска мутра. Тя изобщо не е в нужда, но така осъществява социалния си живот.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама 150 или 200 и плащат ,,май нещо не са сигурни точно колко им е наема...умо чковци
17
0
 
2
 
! Отговори
kilmango преди 7 години
До Турчина Мехмед: Абе ти май имаш нещо общо с посочените извършители.
16
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жената си има хоби, какво се възмущавате?
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заглавието ви няма нищо общо с литературния език, на който сте длъжни да пишете!
14
3
 
8
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 7 години
Яяя Василка много ги разбирала тия работи! Василке мамина, радвай се че заработваш като с о ро соид. Добре си си ти. А ко да кажем ние с гайдите. Хаха. Явно цикъла ти е свършил и си имал полови изненади с твойте хагенти от свръхсекретното звено за дезинформация. Кав ал смотан.
13
6
 
16
 
! Отговори
SEGA преди 7 години
Плевнелиев ходеше в Германия да проси преди 5 години .Днес е Президент - Лотария България .Всеки се оправя както Умеее.
12
0
 
7
 
! Отговори
СЕМ преди 7 години
Под "... дума" да се чете: дума, неотговаряща на критериите за хигиена.
11
1
 
17
 
! Отговори
СЕМ преди 7 години
Браво, цензурирахте ме, задето написах името на собствената ви медия. :-D Ами правилно, това вече е *** дума. Имате ниска самооценка, но за сметка на това правилна.
10
2
 
26
 
! Отговори
СЕМ преди 7 години
Поредната "статия" от раздел "Една жена каза". Много ви станаха, Dnes.bg. Явно вече сте за ***.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес.цг са натрупали много злоба към българските баби
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да,другият любом номер е да се правят,че нямат пари и мизеруват а роднини,деца и внуци да изкарват дебелите пачки в САЩ,Канада и ЕС.Като дъртите им родственици имат нужда от помощ винаги има поне няколко милозливи тъпанара които ще спестят разноските по хоспис,санитари или гледачи на бабички и дядовци.А когато гушнат букета апартамента се продава на газ и паричките си ги делка родата.Както се казва който ял,ял който пил-пил.А който платил сметката е балък.Затва имайте не едно и две наум..
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Незаконно забогатяващите" просяци...Журналистите съвсем изтрещяхте ...
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този случайно ли я е видял или е дебнел. Така написано май доста време е следил жената. Само той може да каже това твърдение. Звучи ми като клюка от кафенето. И момчето си плаща наема, няма нищо общо с лепта. Несериозна статия.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз също мисля ,че е редно да се помага,но не с пари,виждал съм мноого пъти как "майките"се крият и вземат парите на децата и после пак ги пускат на просия!
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе то като чете човек (хеле пък и да вярва), то май бедна баба няма, а?Как няма да хвърлят и пари и злато на "ало" измамници през балкона!С нетърпение чакам да се пенсионирам че и аз да забогатея!
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да намерят сводника й и после той кара Ауди Q7
2
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да не ми е гузно, че не давам пари на всеки просяк, си въведох следното правило. Давам на просяк единствено нещо в материално изражение. Ако иска храна, ще му купя, ако иска дреха, ще му дам. Ако трябват лекарства, помощ - да. Но кеш НЕ. Да се обърне към БНБ, ако иска.
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То да е само там ми пияниците пият по 30 0 лева и реват нямам пари като оня де му крив света ама казва че неговото било добро друг път е да *** другия крив що щото не черпи бира ми що да черпи има принципи и закони те се спазват и боико е краино време да изкара закон първо за тях и после да видят дали те не грешат нещо и чак тогава може да командват и да приказват глупости де знаят и де не че от това децата теглят наи вече