Наръгаха афганистанец при сбиване в Харманли

Той бил ранен при свада със свои сънародници
18 авг 2016 12:07,
15
Наръгаха афганистанец при сбиване в Харманли
Снимка: архив Bulphoto

Афганистански гражданин е намушкан в гърдите след скандал с негови сънародници в Харманли, съобщиха от Държавната агенция за бежанците.

В сряда, около 22:00 часа, на автобусната спирката срещу входа на РПЦ-Харманли е възникнал скандал между чужди граждани, който прераснал в сбиване.

По време на конфликта един от чужденците е прободен в областта на гърдите. За инцидента е подаден сигнал на телефон 112 от собственичката на близко заведение.

Пострадалият мъж е откаран незабавно в близката болница, където са предприети всички необходими мерки по оказване на медицинска помощ. Към момента състоянието му е стабилно, а живота му е извън опасност.

Патрулен автомобил на РУП Харманли, пристигнал веднага на мястото на инцидента е установил, че чужденците са афганистански граждани, които са подали молба за закрила, регистрирани са и настанени в РПЦ "Харманли". Лицата са с установена самоличност. Нападателят, използвал хладно оръжие, е идентифициран и задържан. В момента се провеждат следствено-процесуални действия.

Държавната агенция за бежанците е в непрекъснат контакт и в постоянна координация с органите на МВР, като са предприети всички необходими действия по запазване на обществения ред и повишаване мерките за сигурност на българските граждани, както и на лицата, потърсили международна закрила.

МВР предприема превантивни засилени мерки за сигурност с полицейски патрули и жандармерия около всички териториални поделения на ДАБ в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има европейски осигуровки. Тези са по-важни от нас, животът им струва повече от нашия. Тези ще населяват нашите земи, това е положенидто.
6
1
 
8
 
! Отговори
Мунчо от Под игото преди 7 години
Тоя като го лекуват дали има здравни осигуровки?
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо само един? Нека всички се наръгат!
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто един банален делничен ден в общежитието ,нали така ?Най-вероятно лекарите са си общували с поетите на тема евроинтеграционните процеси в провинция Кандахар а архитектите са се намесили в разговорът и накрая всички са запяли химнът на обединена Европа.
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тез така наречени бежанци нямат никакво разбиране и толерантност към себе подобните си бежанци.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ми дреме!
1
0
 
25
 
! Отговори
мую преди 7 години
Ако беше някой обикновен здравно осигурен българин , вече щеше да е предал Богу дух !!!