Рекордьорката днес: Софиянка метна ?16 000 и злато на апаши

Убедили я, че участва в залавянето на престъпна група
18 авг 2016 14:52, Анисия Иванова
86
Рекордьорката днес: Софиянка метна ?16 000 и злато на апаши
Снимка: Dnes.bg

Софиянка хвърли през балкона си над 30 000 лв. и злато на телефонни измамници. Те успели да измамят пенсионерката, че в района, където живее, се провежда операция по залавянето на престъпна група и тя трябва да съдейства.

Жената събрала намиращите се в дома й пари, около 16 хиляди евро, както и златни бижута и ги метнала през терасата на жилището, съобщи БНР.

Измамниците я убедили, че трябва да съдейства с голямата парична  сума, за да може полицията да задържи група от телефонни измамници, които действали в нейния район.

От МВР разказват, че освен възрастни хора, жертви на подобни измами стават и деца. При подобен случай преди седмица, пак в София, деветгодишно дете е дало пари за лечение на майка си.

То било накарано да събере наличната сума пари в жилището си под предлог, че майка му е претърпяла някаква злополука.

От полицията обясняват, че има и случаи, в които банки са подали сигнали затова, че възрастни хора теглят големи суми пари. След намесата на полицията станало ясно, че телефонни измамници са се опитали да излъжат пенсионерите, за да им вземат спестяванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: МВРСофияало измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От къде ги вземат тези пачки с пари по хиляди? Нали нямат пари?
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само в България може да има толкова глупави хора с толкова много пари.
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да им се променят мозъците на възрастните хора, това е невъзможно! Дори и да е вярна историята, къде е мястото на "родната полиция" тук?
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** народ ,слаба държава.
55
1
 
7
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Abre Bolgari mnogo prost narod ste bre... kantar ne ve meri. Ajde ADMINISTRATORCE brzo brisi ti stopiram vremeto......
54
0
 
9
 
! Отговори
някой преди 7 години
От глупави по-глупави и тъй нататък и.................
53
1
 
15
 
! Отговори
Нормален преди 7 години
Не мога и да ги съжалявам вече тези хора, живее с 200 - 300 лв. пенсия, събирала пари цял живот и е толкова ***, че да се върже на това. Да е първата разбирам, но всеки ден има поне една. Всяка новинарска емисия предупреждава за измамите ежедневно и те пак го правят. Ами оставете ги, явно се чувстват полезни по този начин. "Милицията" има нужда от тях. Борисов, преди години в САЩ, беше казал, че голяма част от БГ пенсионерите са некачествен материал. Ами май е прав.
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
90-години се народиха всякакви просяци, и т.н. Тогава българина помагаше, докато видя че го лъжат. Сега го лъжат отново с идеята да помогне. Въпрос на време е да станем *** и да не си помагаме помежду си, зот страх да не бъдем излъгани. И това е държавна политика. Много лесно могат да бъдат спрени тези измамници, но държават има полза от тях. Трябва да ни зомбират.
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората са казали печели се от бедния или от този, който е готов да помогне. Ако тези възрастни хора бяха без грам човечност, като някои други народи, нямаше да вървят схемите. Но тези престъпници използват единствената добра черта на българина - съпричастността и желанието да помогне. Искат да ни преврнат в темерути, подобно на някои други нации, които дори да се дави някой до тях ще се правят на луди. Смятате ли че след тези случки ако наистина полицията има нужда от помощ, някой ще помогне?
50
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мятане на пачки през балкон - новия олимпийски спорт! Да пратим отбор баби да вземем златния медал, няма такива балами и ще сме без конкуренция.
49
0
 
26
 
! Отговори
dominici преди 7 години
Тия баби разнасят 30000лв из дома си, пък аз трупам 30лв. в касичката си прасенце. Какво стана с живота ми?
48
1
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
С толкова много борци срещу престъпността и свежо финансиране как изобщо съществува незнам.
47
3
 
3
 
! Отговори
мую преди 7 години
Идват избори , резултатите ще бъдат: 1-Герб , 2-БСП , 3-ДПС . Затова ще мълчите , няма да ревете като вдовици муй !!!
46
0
 
8
 
! Отговори
кой е най-пpocт преди 7 години
Време е да си направим реалити
45
0
 
7
 
! Отговори
agori преди 7 години
много си бавен трябваха ти 5мин да ми изтриеш написаното.модераторце хахаха
44
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да попитам, откога драги ми пенсионери , полицаите се обаждат да искат пари за залавянето на престъпници (изнудвачи) ? Преди да хвърлите парите, помислихте ли малко или напълно сте изперкали? Всеки ден вие раздавате пари и бижута през балкона. Иска ми се да вярвам, че възрастният човек е по мъдър, но практиката показва друго. Не сте и за съжаление.
43
2
 
15
 
! Отговори
Ivan преди 7 години
И да не се чува някой да се оплаква, постоянно бабички изхвърлят през терасите хиляди левове и евро. От скоро си търся жилище и като отида на оглед обикновено като чуя сумата която му търсят си казвам тия са цифромани, но факт е че до 10тина дена след имота е продаден. Пари има много, банките врашкани с влогове. Просто българина е свикнал да се оплаква и мрънка явно, някой да не му завиди.
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
че тя наистина съдейства за залавянето на престъпната група! дала им е парите и сега чака полицията да ги хване! иначе никой няма да тръгне да ги търси! браво на бабата!
41
3
 
7
 
! Отговори
Дада преди 7 години
Няма такова нещо, това е статия за печелене на балъци в Днес бг. Що не кажете от кой град е станало, улицата,името на жената...щото знаете че не е вярно това!
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имала бол пари-дала.