Арестуваха общинар на мач в Благоевград

Обвиняват Кирил Ваклинов за нанесен удар над полицай
12 сеп 2016 14:22, Красимир Ангелов
1
Арестуваха общинар на мач в Благоевград
Пирин спечели мача с 2:1. Снимка: БТА

Полицаи арестуваха общинския съветник и председател на Гражданско сдружение "ЕКИП" в Благоевград - Кирил Ваклинов. Задържането стана в неделя вечер по време на време на футболната среща между "Пирин" и "Ботев"-Пловдив на градския стадион "Христо Ботев", съобщава БТА.

По време на двубоя фенове на домакините на трибуните смачкали и запалили голям хартиен плакат. На това веднага са реагирали полицейски служители, които веднага се опитали да го загасят.

Според официалната информация на полицията в днешния полицейски бюлетин на един от полицаите е нанесен удар с юмрук от 42-годишния съветник Кирил Ваклинов, който е фен на "Пирин". Затова той е задържан със заповед в ареста до 24 часа.

За случая е уведомена Районна прокуратура Благоевград. Образувано е досъдебно производство. Работата на разследващите продължава.

Според фенове на "Пирин" обаче не е имало удар от страна на арестувания общинар по полицая, а само блъскане, което е предизвикано от действията на униформения.

Феновете са категорични, по време на мача в агитката бил баща със своя 12-годишен син, детето е вратар в юношеската школа на "Пирин". При запалването на транспаранта двама полицейски служители нахлули в агитката, за да загасят горящия транспарант, като един от тях  се отнесъл грубо с момчето и го блъснал, при което детето паднало под седалките.

Това довело до намесата на Ваклинов, който се е опитал да поиска обяснение на служителя на реда, който вследствие на бутане е загубил равновесие и паднал.

Предстои бащата на момчето да извади медицинско на детето, което е с одран корем и повърхностни рани от падането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще арестуват кюрда за нанесения побой на фотографа?