Прокуратурата разследва Веселин Пенев

Бившият областен управител на София сключил неизгодна сделка
17 сеп 2016 14:05, Петя Славова
8
Прокуратурата разследва Веселин Пенев
Снимка: архив, Булфото

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу бившия областен управител на София Веселин Пенев, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Като областен управител Пенев съзнателно е сключил, от името и за сметка на държавата, неизгодна сделка, като с три деяния се e разпоредил с имоти частна държавна собственост и от това е произлязла значителна вреда за българската държава, смятат от прокуратурата.

Още по темата

Основен предмет на разследването са три договора от 8 август 2016 г., сключени от областния управител и "Евротрансбилд" ЕООД, с които е прекратена съсобствеността между държавата и търговското дружество.

В хода на разследването, освен събиране на доказателства за тези неизгодни сделки, ще се изискат и проверяват всички договори за разпореждане с имоти, държавна собственост или идеални частни от такива имоти, сключени от Пенев, в качеството му на областен управител, пише БТА.

Разпоредено е да се изискат и всички договори за придобиване и/или наемане на движими вещи в т.ч. автомобили, както и други сделки по разходване на държавни средства за доставки и услуги, сключени от бившия областен управител.

Разследването е възложено на следователи от Следствения отдел на Софийската градска прокуратура и е определен двумесечен срок за извършване на следствените действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Независимите нека съдят безпристрастно и по съвест!! Какво означава "неизгодна сделка"? Тя ако е била неизгодна, човекът нямало да я сключи !! Стига с тази "държава",бе ! Тя да има как, да ни оглозга до кости.Те за това бягат от нея, кой,как и къде завърне !!Доходите ни най-ниски - цените ни най-високи ! На туй какво му се вика : " Затрийте го този народ и тази държава !! "
5
0
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 7 години
Тая дебела шия верно не е от туршия.
4
0
 
2
 
! Отговори
88 преди 7 години
Тези реформатори искат за една година да откраднат повече от комунистите за 45години
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
разпродадоха държавата! мафия! за това ли се бориха Левски, Ботев и стотици хиляди?!?
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От реформаторите и по-скоро от ДСБ(демократи за слаба България) по-гладни няма. Този се рапорежда от името на приведения зет от Драгалевци, ако се поразровят от следствие и прокуратура малко повече и ще му излезе името. Кога най-после ще вкарат приведения зет в панделата, където му е мястото и за където единствено Филчев имаше смелостта да почне борба!
1
1
 
15
 
! Отговори
G преди 7 години
Защо неизгодна сделка???За него си е екстра...