Убиха трима "терористи" при учение край Пловдив

Бъчварова: Няма информация за готвени терористични атаки над България
Обновена: 27 сеп 2016 20:22 | 27 сеп 2016 20:18,
17

 Снимка: Dnes.bg

Трима терористи са обезвредени в резултат на престрелката със специалните част на летище Пловдив в рамките на антитерористично учение на МВР, предаде репортер на Dnes.bg. То се проведе на Летище Пловдив.
По предварителен сценарий трябваше да бъдат убити и петима цивилни и униформени, но в крайна сметка те бяха „спасени” от баретите.

Терористите бяха ликвидирани в стара постройка, където се бяха барикадирали. След престрелката последните двама атентатори бяха убити,  както и раницата, в която имаше взривно вещество.

"Няма информация за готвени терористични атаки над България.” Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова по време на антитерористичното учение.

Полицаи, пожарникари и специални сили демонстрираха как се реагира в ситуация с опит за бомбен атентат на летище Пловдив. Учението бе ръководено от главния секретар на МВР Георги Костов.

То се разви при специален сценарий. Автомобил с три лица влиза в зоната на терминала на Летище Пловдив. Така започна сценарият на антитерористичното учение, провело се днес. Един от мнимите терористи влиза с раница в летището и открива стрелба. Веднага е неутрализиран от служители на Гранична полиция, но съучастниците му активират бомбено устройство. Впоследствие демонстрацията продължи с преследване на другите „терористи” и тяхното неутрализиране.

"Изобщо бяха изпълнени всички законови предвидени процедури. Всички тренировки са в реални условия – колегите не са предупредени.”, заяви Георги Костов.
Докато силите за сигурност действаха по справяне с терористите, пожарникари и медици се погрижиха за хората, които уж са пострадали при атаката. Външният министър Румяна Бъчварова заяви, че е доволна от реакцията на силите за сигурност.

„Всички ние сме убедени, че това е начинът да поддържаме готовността на нашите сили да реагират и установяваме къде са евентуалните пропуски и разработваме начини, по които те да бъдат преодолени”, каза шефката на МВР.

Главният комисар на МВР Георги Костов заяви, че не е получавана информация за терористична опасност за страната ни.

Въпреки това подобни антитерористични учения ще продължат, за да се проверява готовността на областните дирекции на МВР и силите за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: пловдивМВРучение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
bor преди 7 години
Ние кавички не познаваме
13
0
 
3
 
! Отговори
Граматиката!!!??? преди 7 години
Щом няма кавички на УБИТИ, а само на ТЕРОРИСТИ, значи наистина са ги убили. Така пише Илиян Велков. Пък те не са се оказали терористи.
12
0
 
2
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Каква ежедневна помия !?!?!??
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хехех, снощи на FarCry се справих с над 40 ...
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бяха убили към 40 000 и тогава ИД и тем подобни ще капитулират. Операцията е провал.
9
0
 
10
 
! Отговори
ЦРУ преди 7 години
Путин лично се е молил на Тиквата, да прати няколко супергерои в Сирия: 1. Фидоска, ще изяде всички хранителни припаси на "Идил" и те ще умрат от глад, 2. Дянкофф, ще ги нашляпа и ще им управлява финансите и ще фалират и Бъчвата, тя ще координира антитерористичният център, но е поискала да има 300 литра сливова ракия, че не може да мисли без пиене.
8
0
 
4
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Тая нощ ще спа спокойно!Аз по принцип спа кат пън откак ПРЕМИЕРА е ПРЕМИЕР ама сега хептен ще му отпусна края....
7
0
 
12
 
! Отговори
Запалката преди 7 години
Бъчварова разбира от тероризъм, колкото абориген от квантова физика. "Няма информация за готвени терористични атаки над България. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова по време на антитерористичното учение. Тя какво очаква терористите да й звъннат преди атентата ли. Тази е вредна за МВР и въобще за България.
6
0
 
10
 
! Отговори
Смех преди 7 години
МВР ще убие терористите със смях :D
5
0
 
12
 
! Отговори
Pablo Escobar преди 7 години
Ако чакаме Бъчварова да ни пази от терористи те......Смях в залата :)
4
0
 
7
 
! Отговори
Р.П. преди 7 години
"След престрелката последните двама атентатори бяха убити, както и раницата, в която имаше взривно вещество." - и раницата ли са убили?
3
0
 
10
 
! Отговори
Vulpes преди 7 години
По предварителен сценарий трябваше да бъдат убити и петима цивилни и униформени, но в крайна сметка те бяха спасени от баретите.Ееей пак издънка! Една работа като хората неможем да свършим...
2
1
 
16
 
! Отговори
bobo преди 7 години
Операцията протече ли под мъдрото ръководство на Б.Б.(божеството от Банкя)?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То става няколко часа що закъснявате От Днесът ТолковаЕдиният е разстрелен на място Другите са побегнали в преследването се е Включил и Б.БорисовЦецо Уш.ите го е давал като Радист подавал е команди директно от Главният щаб на Герб в Пловдив Докато Боко е Карал Джипа на БаретитеПри преследванетоТерористите са Унищожени Ураааааааааааааааа