Банда укрила 2 млн. данъци от продажба на GSM-и

ГДБОП претърсила 8 адреса в София и Перник, иззети са доказателства
21 окт 2016 13:00, Анисия Иванова
7
Банда укрила 2 млн. данъци от продажба на GSM-и
Снимка: Reuters, архив

Престъпна група е укрила 2 млн. лева данъци от продажба на мобилни телефони. По случая са работили служители на ГДБОП и Спецпрокуратурата, съобщиха от МВР.

Операцията срещу тях е проведена във вторник на територията на София и Перник.

Според събраните до момента доказателства, от февруари 2015 г. до октомври 2016 г. групата е укрила около 2 млн. лева дължими ДДС и корпоративни данъци от продажбата на внесени в страната мобилни телефони.

Установено е, че участниците са осъществили вътреобщностно придобиване на мобилни телефони от ЕС за около 10 млн. лева. Стоката е била доставяна от търговски дружества, регистрирани в ЕС, а получатели били български търговски дружества, регистрирани на подставени лица.

Впоследствие мобилните телефони са продавани, без да е издавана първична счетоводна документация.

Пред НАП са подавани месечни справки-декларации по ЗДДС с невярно съдържание, в които не са били декларирани извършените продажби. По този начин е избегнато плащането на ДДС и корпоративния данък.

В хода на процесуално-следствените действия са извършени претърсвания на общо 8 адреса на територията на София и Перник.

Оттам са иззети множество документи, компютърни конфигурации и други доказателства. Предстои анализ на събраните доказателства и повдигане на обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Ми не е. Пробвай да ги наречеш официално банда и ще те осъдят. Както и Фолксваген между другото. Това са юридически лица и няма как да ги вместиш в понятието банда.
5
0
 
4
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Е, браво ! Че те 98% от "бизнесмените " в България укриват продажби ! Никои не плаща данък печалба ! И най-големите фирми декларират или смешни обороти и печалби или са все на загуба ! Само ,че не е ли странно ,че НАПА хваща чат пат някоя и друга жертва! Останалите си живуркат спокоино! Някои ще познае ли защо ?!?!
4
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До Анонимен"По тази логика Теленор(която бе глобена 5 млн) е банда?" - Ми не е ли...? Как се нарича група хора които обединени със съвместни усилия лъжат с цел самообогатяване? Това е официалното заключение на комисията - Не е мое голословно твърдение.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такива журналсти! Как пък пресметнаха ДДС-то при положение, че липсвали счетоводни документи? И как ги наричат банда и престъпна група без да са осъдени. И как има дължимо ДДС без да има фирма регистрирана по ДДС. И ако фирмата укрива данъци, как бат Пешо нощния пазач е участник в банда и престъпна група? Ако няма фирма/фирми, за какво ДДС говорим? По тази логика Теленор(която бе глобена 5 млн) е банда?
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе алфа бнт2и бнт хд де са бре оптиспринт
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве лукоил укрива милиарди вече 16 години *** полицайте нищо не праят!