Джип тръгна назад по "Тракия", предизвика сблъсък с жертва

Инцидентът е станал на отбивката за Карнобат
27 окт 2016 10:14, Красимир Ангелов
73
Джип тръгна назад по "Тракия", предизвика сблъсък с жертва
Снимка: Булфото, архив

Джип предизвика катастрофа при движение на заден ход на магистрала "Тракия". При инцидента загина една жена, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Инцидентът е станал в сряда следобед. Тогава джип "Гранд Чероки" с пловдивска регистрация, управляван от 64-годишен мъж, пропуска отбивката за Карнобат и започва да се движи назад в дясната пътна лента на магистралата, за да се върне до отклонението.

Джипът е застигнат и ударен от "Фолксваген Пасат" с добричка регистрация, управляван от 60-годишен мъж. С него е била и 49-годишната му съпруга, която при сблъсъка е пострадала тежко и по-късно, въпреки усилията на лекарите, е починала в бургаската болница. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
12
 
! Отговори
бесен преди 7 години
С две ръце съм да се върне смъртното наказание. Тези с по 2-3 присъди да са първи, а веднага след тях ето такива нагли ***, които карат назад на магистрала!
20
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де в Германия като изпуснахме отбивката обикаляхме 50 км. Как тук си позволяват такова нещо. Разстрел ли трябва да се въведе като наказание за каране на магистрала в насрещното или връщане назад? Това българинът е страшно тъпо животно. И като плюехте младите шьофори този млад шофьор ли е или самонадеян стар?
19
2
 
19
 
! Отговори
Агент Мики Маус преди 7 години
ПРЕДУМИШЛЕНО убийство.....
18
1
 
1
 
! Отговори
bb преди 7 години
До до 13Eвалата - това е правилния начин на мислене и поведение.
17
0
 
26
 
! Отговори
redordead преди 7 години
ако и двмата са били в дясна лента (не аварийна) и оня чук с чероките поне не е пуснал аварийните, няма как да видиш, че колата е спряла или се движи назад - когато го забележиш вече може да е късно да се реагира.Спирането на магистрала, дори в аврийната, трябва да се случва при крайна необходимост и трябва да се маркира с триъгълник и т.н. - движението назад...нямам думи - този трябва да бъде съден за причиняване на смърт поради крайна наглост и простотия...
16
0
 
27
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Същото се случи и при мен... преди тунелите на Витиня има някаква странна табелка за София,заради която слязох от магистралата.Заради 10 метра в грешна посока минах 40км по път достоен за тестове на марсоходи! И все пак живота ми струва повече от изхабените нерви!
15
10
 
13
 
! Отговори
истината е преди 7 години
Трябва да има на всеки 5 г опреснителни курсове за всеки шофьор - преговор на правилата и изпит .Не бързайте да ми пишете минус,а помислете!!!има хора с купени книжки, има стари хора синилни,има всезнайковци и тн
14
0
 
15
 
! Отговори
1 преди 7 години
И как ще го накажат? С потупване по рамото, а жената, която е била в кола с редовен шофьор я няма!!!! До кога?????
13
0
 
23
 
! Отговори
Не е джипът виновен преди 7 години
Не джипът е тръгнал, тъпанарът в него е дал на заден на магистрала.Колко жертви има на ударени коли в аварийната лента ?
12
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро ми се случи да изпусна отбивка така,можех да дам 100-200 метра на зад,нямаше никакво движение.Не ми го позволи съвестта и карах 70 км повече заради грешката.Карайте разумно.Живи и здрави.
11
26
 
5
 
! Отговори
hahah преди 7 години
kakви 140 по нашите магистрали може да се кара с не повече от 100 тряя си самоубиец за повече. колко тряя си луд да не видиш спряла кола и да натискаш до край газта тряя си много смотан честно
10
2
 
22
 
! Отговори
аман от ********** преди 7 години
не се казва къде е станал удара, но всеки знае с каква скорост се завива в отбивките. Обикновено имаш 30-40 метра да намалиш от 140 за да завиеш. И сега си представи някакъв *** там срещу теб, даващ назад защото спал и пропуснал и не му се обикаля. нямам думи....
9
1
 
23
 
! Отговори
shpagonti преди 7 години
Дай на зад! Дай,дай,дай оп. А сега сляз да видиш к'во направи!
8
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не се научи, че на магистрали и големи булеварди като изпуснеш отбивката не се връщаш на заден ход. Масова практика на много места.
7
2
 
57
 
! Отговори
Пътуващ преди 7 години
Постоянно обикалям страната по командировки и навъртам по 60-70000 км. годишно. Като видя коли с РВ на регистрационната табела винаги имам едно на ум. В повече от половината от странните ситуации, в които съм попадал (а те не са хич малко, все пак в България карам) заради неадекватно поведение и маневри на шофьорите около мен, РВ стоеше на табелите. За журналистите - няма понятие "дясна" лента на магистралата. Има аварийна, активна и изпреварваща ленти.
6
0
 
36
 
! Отговори
тъпи ли сти преди 7 години
пише в дясната лента карал назад не в аварийна
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименвземи си изхвърли книжката, че утре ти ще караш назад по магистралата. Знаеш ли колко бързо се приближава обект идващ срещу тебе при скорост от 140 км/ч - допустимата.
4
1
 
42
 
! Отговори
BGStyle преди 7 години
Аман от Бай ***! Такива се мислят за по хитри от другите. Дано да го затворят до живот!
3
26
 
5
 
! Отговори
ОПС преди 7 години
До АнонименТака, както разказват, единия е карал назад в аварийната лента, а другия просто е карал в аварийната лента, освен ако разбира се, ударът не е станал точно на отбивката.
2
43
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така както е описана катастрофата не мога да си я представя. Джипа че е в нарушение в нарушение е ама този с пасата наясно ли е бил че той кара колата