Ало измамници свиха 13 000 от възрастни русенци

И двете жертви "съдействали" на полицаите
8
Ало измамници свиха 13 000 от възрастни русенци
Снимка: Dnes.bg

Възрастни мъж и жена от Русе са станали поредните жертви на телефонна измама, след като дали на престъпниците близо 13 000 лева, съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Сигнали за извършените престъпления са подадени вчера. При първия случай 82-годишен мъж заявил, че попаднал в познатата схема "да съдейства на полицията при залавянето на измамници". Така след разговори по телефона с мъж, представящ се за "полицай Йорданов", русенецът изпълнил дадените указания да хвърли от терасата на жилището си сумата от 6000 лева.

При другия случай жертва на измама станала 81-годишна жена. Тя разказала, че била потърсена по телефона от "полицай Александър Йорданов", който я убедил да съдейства за залавянето на измамници.

Мнимият униформен обяснил, че за целта ще трябва да предостави пари. От своя страна, жената казала, че има пари в банка, откъдето по-късно изтеглила сумата от 3500 евро и ги оставила върху гума на автомобил, паркиран на улица в Русе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Русетелефонна измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Такива престъпници, трябва публично да се изнасилват!!!! Като искат пари- корабни машинни отделения!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези измамени и още доста като тях ще гласуват в неделя за БСП и ДПС. Това е техният електорат. Ако им кажат да скочат от балкона вместо да хвърлят пари и това ще направят!А дано!
2
2
 
7
 
! Отговори
дискриминиран преди 7 години
Значе СХЕМАТА е следната Ром-копанар изпозва български имена по време на Измамата , това е подигравка с България и българския Народ
1
3
 
8
 
! Отговори
Това да се чува преди 7 години
Браво на пичовете!Ще изкарат идващите новогодишни празници страхотно.Да са живи и здрави старците, пак да почерпят.