Собственик на отнети бойни питбули, си ги иска

Баща и син - пуснати от ареста срещу 6 хиляди гаранция
12 ное 2016 11:45, Петя Славова
34
Собственик на отнети бойни питбули, си ги иска
Снимка: архив, Булфото

Синът на бизнесмена Иван Иванов, от чието хале в Северната промишлена зона в Пловдив бяха иззети 49 ползвани за битки питбули, си иска част от тях обратно. Константин е настоял пред прокуратурата да му бъдат върнати 14 от животните - майки с палетата им. Всички кучета бяха иззети от полицията на 29 октомври и в момента се намират в общинския кучешки приют в Пловдив.

По искането за връщане на част от иззетите животни Районната прократура е постановила отказ. Делото в момента се намира в пловдивския съд, тъй като бащата и синът жалят размера на паричните си гаранции, съобщава "Монитор".

Двамата бяха пуснати от ареста с гаранция за бащата от 5 000 лева, а за сина – 1000 лева, но сумите им се видели високи и тъй като имали процесуалното право да ги обжалват, го направили.

Според държавното обвинение питбулите не бива да бъдат връщани на обвиняемите, тъй като продължават активните процесуално-следствени действия с участието на кучетата.

На тях им е била назначена ветеринарно-медицинска експертиза, която трябва да установи травматичните увреждания на иззетите 49 животни, какви са причината и начинът на получаването им.

Бизнесменът Иван и синът му Константин са обвинени от прокуратурата за отглеждане на животни за провеждане на боеве, уточниха от държавното обвинение. Този 4 ноември наблюдаващият прокурор Елена Богданова лично извърши проверка в приюта с цел установяване на условията, при които пребивават животните.

На място е констатирано, че са създадени допълнителни приспособления с оглед специфичното поведение на кучетата и че се полагат специални грижи за малките питбулчета.

Отнемането на животните в полза на държавата може да стане само и единствено след постановяване на окончателен осъдителен съдебен акт от съответния компетентен съд.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: съдгаранцияпитбули
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
2
 
! Отговори
Питбул преди 7 години
До Моряк и половинаМного си вдлъбнат Саше,мислиш ли че по този начин ще спреш боевете?Може и с Йоркита да се бият.
4
1
 
19
 
! Отговори
saki преди 7 години
Криминалния контингент, който непрекъснато ще нараства, винаги ще се занимава с обири,проституция,рекет,убийства,наркотици,хазарт,боеве с кучета, каналджийство ,контрабанда и т.н.. И нито полиция,нито държава,съд,затвори и т.н. могат да променят това. Не сме Норвегия или Дания. При нас става само с тоталитарен режим.
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко е долно и мрсно да си българин.Отричам се от пркаженото си племе долно, и искам да си върна личната карта.
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nikakvo vra6tane na opasnite ku4eta ili s namornik i kaischka tesi hora gi ispolsvat sa lischi neschta i sa opasni ku4eta sobstvenizite sa saschto opasni
1
6
 
35
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Държавата няма ли най-накрая да криминализира отглеждането на някои кучешки породи?!