Затворник подлуди пазачите си: шие устата си, гълта нокторезачки

Мехмед поставял ултиматуми, искал телевизия, да е в Пловдив
17 ное 2016 20:41, Петя Славова
19
Затворник подлуди пазачите си: шие устата си, гълта нокторезачки
Снимка: архив, Reuters

Затворник в Пазарджик подлуди пазачите си. Миналата седмица глътнал над 10 пирона, а вече е и с две нокторезачки в корема. Наред с това Мехмед Михайлов си зашил и устата, но няколко часа по-късно склонил да махне конците.

Така лишеният от свобода поставял ултиматуми на затворническата управа, някои от които са да бъде върнат в килия в Пловдив или да гледа телевизор зад решетките.

"Не ми обърнаха внимание, не ми пратиха лекар. Искам да се върна в затвора в Пловдив. Заших си устата, но ги махнах конците. Още съм с болки в корема, но никой не ще нищо да направи. Тука се свивам, като някой умрял. Какво като съм циганин. Циганин съм", изплака Мехмед, цитиран от Монитор.

Все пак миналата седмица Мехмед е бил прегледан от екип на "Спешна помощ" и бил откаран до "Спешното отделение" на МБАЛ Пазарджик. Там бил изследван и прегледан от хирург. Предложена му била операция, но затворникът отказал.

Затова бил върнат обратно в затвора в Пазарджик и му била назначена терапия. На следващия ден бил конвоиран и настанен в хирургическото отделение на Специализираната болница за активно лечение на лишени от свобода (СБАЛЛС) при затвора София. Изписан бил оттам, след като отново отказал да бъде опериран. На 15 ноември бил върнат в затвора Пазарджик.

Поглъщането на различни предмети с цел изнудване на управата на различни затвори в страната, било запазена марка на Мехмед Михайлов от години. Когато лежал в затвора в Пловдив той глътнал две батерии, тъй като отново бил от нещо недоволен.

На 15 ноември, след като се върнал в Пазарджик след лечение в столицата, Мехмед се срещнал с инспектор по социалните дейности. Първо казал, че е добре и иска да работи, но след това размислил и пак поставил ултиматуми. Поискал незабавна среща с началника на затвора в Пазарджик, да бъде върнат в затвора в Пловдив или да отиде в затворите в София или Враца.

Поискал също да му бъде поставен служебен телевизор в килията. На социалния инспектор казал, че пак е глътнал метални тела и ще продължи да поглъща каквото му падне, за да му изпълнят исканията. Заради това той пак бил откаран до болница в Пазарджик, където му направили рентген на корема.

Снимката потвърдила, че Мехмед е погълнал различни метални предмети, които са в храносмилателния му тракт. Поради това от затвора в Пазарджик отново са изпратили проблемния пандизчия до лечение в затворническата болница в София, където се намира и в момента.

По информация от Министерството на правосъдието няма потвърждение, че Мехмед е зашивал устата си. "Лишеният от свобода е настанен в спално помещение, като е взето предвид неговото мнение. Поддържа се нормална за сезона температура", уточниха от министерството

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не разбрах на колко излиза издръжката на този затворник и доближава ли се до минималната пенсия?
11
0
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Защо не го оставят на спокойствие да се храни с метални предмети?!? Всеки яде каквото му харесва?!? Иначе му се нарушават човешките права... :)
10
0
 
4
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Случаят е мно-о-о-го специален! Опит за бягство към Пловдив и.....девет грама подир него решават въпроса1 Тази *** за какво го хранят - да разиграва цялата държава ? Ами поне го разкарвайте като мечка със синджир на муцуната, че да изкарате за дребен харчлък по някой лев !!!
9
0
 
9
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
Една усмирителна риза и в изолатора. Няма да хвърляме пари да го лекуваме тоя. *** урода.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ми е как така роми си избират имена с които нямат нищо общо
7
0
 
12
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Има нужда да му обяснят хубаво правилника за вътрешния ред с палки, както правят в сериозните азиатски затвори като Khao Bin, Bang Kwang, Rayong, Kerobokan, Karangasemq, Permisan, Batu и т.н.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тодор Живков е виновен така хубаво ги казкраси с теа имена сега рома не знае какъв да стане
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мехмед Михайлов , няма такъв българин иили турчин сами разберете какъв е
4
0
 
7
 
! Отговори
Цветино Джукати преди 7 години
Жаба влачи телевизор с нокторезачка
3
4
 
5
 
! Отговори
шибана държава преди 7 години
абе един плазмен телевизор не струва милиони бе ! Струва осколо 500 лв. ,сложете в килията на момчето един телевизор ,не се излагайте !
2
0
 
6
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Защо не пишете за какво е осъден и за какъв период ще бъде на топло? Стига с тези капризи.Да е мислил преди да е попаднал там където е.На времето един хирург от Пазарджик извади лъжица счупена на две от стомаха на такъв като този, а д-р неврохирург извади от стомаха на 2 годишно дете монета от 2 лв. И пак са живи и здрави.Нищо му няма. Ще му мине като на кученце.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не му зашият и г ъ з ъ, да си му седят нокторезачките и пироните в търбуха !?