Мъж, убил колега, остава 21 години зад решетките

Подсъдимият е признал вината си, случаят от преди два месеца
8 ное 2017 19:21, Петя Славова
3
Мъж, убил колега, остава 21 години зад решетките
Снимка: архив, Булфото

21 години лишаване от свобода получи 52-годишният Крум Д. от Кубрат. Мъжът влиза в затвора при строг режим, реши състав на Шуменския окръжен съд. Причината - убийство на своя колега по особено мъчителен начин и с особена жестокост под въздействоето на алкохол.

 До тежката присъда на Шуменския окръжен съд се стигна, след като подсъдимият призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна, цитирана от "Фокус".

Трагедията станала на 25 срещу 26 юни 2017 г. в местността Смесе край Шумен във вилата на подсъдимия Крум Д. Там възникнал конфликт с неговия гост – 41-годишния Ст.Щ.  Двамата мъже били колеги в шуменското предприятие.

Домакинът обвинил госта си, че му откраднал пари. Заради изпития алкохол той забравил, че малко по-рано във вилата пристигнала дъщеря му, на която дал пари за покупка на автомобил.

Подсъдимият нанесъл зверски побой над госта си, като го удрял с юмруци и го ритал по цялото тяло. Пострадалият бил настигнат на около 50 метра от вилата и Крум продължил да го рита, дори и когато 41-годишният му колега спрял да се движи.

Уплашен от състоянието на госта си, който лежал безжизнен на земята, Крум Д. извикал своя съседка. Пред нея продължил да рита тялото на жертвата, като се заканвал да го убие. Пред жената споделил, че дал парите на дъщеря си, но заради изпитото количество алкохол забравил за това и обвинил в кражба колегата си. Въпреки това продължил да го рита „с всичка сила“ по обясненията на свидетелката.

По-късно подсъдимият Крум се обадил на тел. 112 и обяснил, че се е сбил с негов познат, когото смята, че е убил. Дори на записа на разговора между него и оператора на спешния телефон се чували реплики със закани срещу убития.

Смъртта на жертвата настъпила в резултат на остра дихателна недостатъчност вследствие на тежката гръдна травма. Съдебномедицинската експертиза описала 11 счупени десни и 10 леви ребра, носни кости и десетки травми по цялото тяло.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Шуменубийствозатвор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Тоз пък толкова ли е нямал 2-3000 лв да даде на съдията
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А убиеца Йоан го пускат да избяга. Българско правосъдие....