Местан платил гаранцията без да е длъжен, няма да поема чужд грях!

Не съм удрял кола, бях ударен в моето платно, твърди лидерът на ДОСТ
8 май 2019 10:00,
120
Местан платил гаранцията без да е длъжен, няма да поема чужд грях!
Снимка: архив, Булфото

Съвестта ми е спокойна и няма да поема чужд грях и вина за тази трагична смърт, заяви пред bTV лидерът на ДОСТ по отношение на трагичната катастрофа с негово участие, при която загина 6-месечно бебе.

Местан обясни, че е платил 10 хил. лв. парична гаранция само за да не давал основание на прокуратурата да продуцира тенденциозни новини. Той добави, че може да пътува извън страната и мерките на съда са отменени.

"Оказах пълно съдействие на полицията и притесненията, че бих се укрил са излишни, защото се укрива виновен човек, а аз не съм виновен за тази катастрофа", заяви Лидерът на ДОСТ.

Местан посочи, че обвинението на прокуратурата не било придружено от доказателства, че е извършил нарушение по Закона за движение по пътищата.

Относно твърдението на говорителя на главния прокурор Румяна Аранаудова, че има един акт и 13 фиша – не е вярно.

"Аз заявявам, че ако това, което тя казва е вярно – аз никога няма да си поискам книжката обратно. Ако това се окаже лъжа, тя трябва да понесе отговорност пред прокуратурата и българския съд”, заяви Местан и показа издадените от КАТ фишове.

В перода 2013 – 2019 г., когато са посочени неговите нарушения, Местан не е управлявал лично автомобил, защото като лидер на ДПС, той се е придвижвал с автомобили на НСО. Той каза още, че глобите са издадени на кола на ДПС, която се е управлявала от настоящия лидер на партията Мустафа Карадайъ или негов шофьор.

"Когато една прокуратура приписва нарушения на председателя на ДПС, на председателя на ДОСТ, вече е в режим на изпълнение на откровена политическа поръчка. Това преминава всякакви граници“, каза Местан и добави, че колите са били собственост на ДПС преди самият той да стане председател и не били негова собственост.

Според лидера на ДОСТ, обвиненията са свързани с предстоящия вот за Европейски парламент и силната листа на неговата партията.

Относно самия инцидент Местан категорично заяви, че е спрял на стоп, а насрещната кола с висока скорост е навлязла в неговото платно.

„Аз не съм удрял кола. Бях ударен в моето платно“ твърди Местан.

Въпреки шока от катастрофата лидерът на ДОСТ отишъл до другата кола, опитал се да помогне на пострадалите пътници и да се обади на Спешна помощ, но спрелите около местопроизшествието шофьори го изпреварили, а той самият не можел да направи много преди да отведат пострадалите към болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
17
 
8
 
! Отговори
Що е андрешковщина 2 преди 5 години
В случая с Местан и Хюсеин, публиката зае страната на Хюсеин, защото Местан е политик, доста неприятен при това, а Хюсеин е народен човек. Симпатиите са едно, правдата друго, но андрешковците си имат андрешковска правда, която не винаги съвпада с истинските факти.
12
1
 
20
 
! Отговори
Торба лъжи преди 5 години
То бива лъжи ама чак толкова, вече е прекалено. Изявява се спонсор на прокуратурата, защото без определена гаранция да внесеш едни пари. Остава от прокуратурата да му връчат документ за дарение. Другата крайна долна лъжа. След удара бил скочил да помага на другата кола. Айде ся, при толкова отворени въздушни възглавници, как се е измъкнал сам. Тази кола колко въздушни възглавници има задействани? Най-малкото от отварянето на въздушните възглавници се е стреснал.
11
2
 
28
 
! Отговори
родител преди 5 години
Родителите да организират протест пред съда.Тази гнида,нагла ,без съвест трябва да си получи заслуженото!Докога ,за такива като този,няма да има възмездие?От сто кладенци вода ще извадят за да го оправдаят.
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какъв късмет само че инцидента е станал с друг ре зак... сега тоя ще види гласове през крив макарон
9
1
 
32
 
! Отговори
как става това преди 5 години
И кое е твоето платно, Местане? Ако се намираш спрял перпендикулярно на чуждата кола, тя да не е направила пирует на пътя, специално за да те повлече?
8
29
 
6
 
! Отговори
Що е андрешковщина преди 5 години
Не казвам, че местан е невинен, да кажат разследващите и съда. Що за хора са тези, които го нарочиха за виновен на секундата ? В знаменития разказ на Елин Пелин Авндрешко в качеството си на превозвач оставя човешко същество в блатото, само защото бирника идва за житото на негов съселянин. Андрешковщина е да си на страната на някого по някакъв признак, крив, прав, на негова страна си, защото от е от твоето село, от твоята черга, и т.н.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сени гиди шейтан! Вие колко години стана дост ли дпс ли сте управлявате етническите групи без да има полза за нас карадаьювци несьжелителни шейтановци мафиютовци.
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ахахахахах съвест... ако я имаше щеше да си трае
5
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан персона нонграта за България и българите.
4
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нагъл
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кое е твоето платно бе братле ... колата ти стои перпендикулярно на пътя, неговото платно
2
1
 
31
 
! Отговори
Момо преди 5 години
Защо започнахте да ни го навирате този в очите?Не участва в политиката ба страната. Тогава защо?По телевизии и в интернет... Защо? Кой плаща, за да бъде показван и рекламиран?
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да има справедливост за семейството......