Данъчен шеф от Тутракан с подкуп от 255 лв., оставиха го в ареста

Поискал парите, за да занижи оценка на луксозна кола
Обновена: 3 окт 2019 13:57 | 3 окт 2019 13:37, Анисия Иванова
12
Данъчен шеф от Тутракан с подкуп от 255 лв., оставиха го в ареста
Снимка: Dnes.bg

Директорът на дирекция "Местни данъци и такси" в община Тутракан, който бе задържан с подкуп от 255 лева на работното си място, от днес е с мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Силистренския окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура в града, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Шейсетгодишният мъж е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по член 301, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Като длъжностно лице Алекси Б. поискал пари от 40-годишния Севгинай А., за да бъде занижена оценката на луксозния му автомобил с цел заплащане на по-малък данък. Гражданинът, предложил и дал подкупа от 255 лева, също е обвиняем.

С определение на съда му е наложена мярка за неотклонение "Парична гаранция" от 5000 лева. В съдебната зала 40-годишният обвиняем се е признал за виновен и е изразил съжаление за действията си. Той също ще отговаря за престъпление по НК.

Задържането на директора от община Тутракан като получател на подкупа и на гражданина, който го е дал, е станало след продължила близо шест месеца сериозна оперативна работа на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.

Определенията на Силистренския окръжен съд, с който са взети мерките за неотклонение на двамата обвиняеми, подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятно 6 месеца са подслушвали докато е сгафил. Малко ми е странна причината при положение, че вече МВР изпраща точни данни на данъчните относно автомобила. Поне така би трябвало да е.
11
0
 
4
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
За 250лв. 6мес. разработка. Падам от смях. Welcome to country of Mafia
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Добре,По принцип за богати хора не важи и то в цял свят, не виждам как успя да се закачиш за "руското", само ти си знаеш....
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да знае за кви суми взима подкуп!!! Срамота.
8
1
 
6
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
С този грандиозен арест бе пречупен гръбнакът на корупцията в България. Евала на разследващите. Сега очакваме арест и за леля Конче, взела 100 лв от родител н а дете в Злокучене за да го уреди н ясла
7
0
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
Там беше катастрофа,какво общо има с подкупа?
6
3
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Разликата между тоя и Иванчева е само в сумата.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само кокошкари.А Горанов кога?
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне две нули са изпуснати от тая сума, чини ми се.
3
3
 
10
 
! Отговори
Добре, преди 4 години
ама се сещам за един с един джип преди години, лице на една кампания, дето край морето направи голяма беля, ама и един час не изкара в ареста. Или за шампиони от руски произход НК не важи?
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заловиха тутраканския кадър и прекършиха гръбнака на корупцията в Бг.Сега следва напоително обясняване с дни и статия след статия как го следели отдавна, как го изловили, какво обвинение му повдигнали и каква присъда му отсъдили. Зер той е най- големият мафиот.
1
2
 
8
 
! Отговори
я гледай... преди 4 години
След 6 месеца оперативна работа... Значи не е за пръв път.