Пуснаха от ареста двамата афганистанци, изнасилили момиче в София

Те са непълнолетни, прокуратурата ще обжалва решението
21 окт 2019 16:08,
209
Пуснаха от ареста двамата афганистанци, изнасилили момиче в София
Снимка: архив Булфото

Мустафа Хан и Лахаб Юсуфзай са двамата афганистанци, задържани за изнасилването на 17-годишно момиче около "Военна рампа" в София.

Още по темата
Девойката е сирак, настанена е в дом за деца в столичния квартал "Овча Купел".

В хода на действията на МВР са задържани три момчета. По първоначална информация едно от тях само е гледало какво вършат другите. По-късно то е освободено, съобщи "Нова телевизия".

Пострадалото момиче е настанено в Център за настаняване от семеен тип. От там отказаха да коментират темата с мотив, че в момента тече разследване.

Двете непълнолетни момчета бяха освободени от съда с мярка за неотклонение "Надзор от инспектор в Детска педагогическа стая".

Очаква се от Софийската районна прокуратура да атакува решението пред Софийския градски съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
58
 
2
 
! Отговори
! преди 4 години
България е член на ЕС не на СССР затова спрете с антисемитските коментари. В ЕС сентенцията е "невинен до доказване на обратното" затова докато тези момчета съда не докаже че са виновни няма право да ги държи в ареста. Дори да докаже че са виновни с тези момчета трябва да работят психолози защото те са жертва на война която е взела всичко което имат. Не забравяйте че именно СССР запали войната в Афганистан която бошува от десетилетия и прогони милиони деца като тези момчета да гладуват по света.
71
29
 
3
 
! Отговори
Славянин преди 4 години
Излишна паника всявате. Така беше и навремето когато пълчищата преплуваха дунава и се омешаха с нас ама виж сега каква горда нация със здрави корени сме.
70
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами екстра,сега бежанците да хванат ,тез които са ги пуснали,явно симпатията ще е взаимна:)))
69
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корабите на Сорос като "Open Arms" в Барселона, фондация финансирана от него и разбира се Отвореното му общество има офиси там, пренасят като фериботи всеки божи ден стотици африканци без контрол. Други френски и немски кораби правят същото. Тази мрсна долна еврейска ***, дава милиарди за ислямизирането на Европа. Вървим към пропастта с пълна газ. Искат да ни превърнат в смесени раси, без корени и национални ценности, за по лесна манипулация и контрол. Вижте ЕС каква кочин. а е вече.
68
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А знаете ли какви ги върши нашият контингент в Афганистан? Ако не знаете имаме контингент там от години....
67
1
 
17
 
! Отговори
Жалка история преди 4 години
Хахахахахахахаха трябва БХК да ги обяви за хора на годината а съдъците за най честните.
66
0
 
31
 
! Отговори
179 преди 4 години
Ние сме виновни ,че позволяваме това да става не само тук но и във цяла Европа. Саудитска арабия, Израел, Турция ,Йордания ,Ливан .Държави в който имат над 2 милиона бежанци във всяка но такива неща са немислили да се случат особено със месни жени. В Европа за 5 години станаха над 1000 покушения срещу тях. Това е пример ,че живеем в слабо и разединено европейско общества в което жената не знае своето място а мъжа мълчи и чака закона да се задейства.
65
1
 
24
 
! Отговори
123 преди 4 години
Няма такава държава и това е!Какво е това правосъдие, ами ако се случи на техните деца.Нямам думи, тези *** трябва си понесат наказията и то най-строго.
64
1
 
37
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Осъдете ги на смърт чрез замерване с камъни на площада според законите на шериата.
63
0
 
24
 
! Отговори
Евроатлантик преди 4 години
Браво истинска постъпка от нашите евротлантически съдии, България трябва да се гордее с тия авганистанци,бъдещи ядрени физици и невро хирурзи на обесена Европа.
62
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайко Маас призова да се зачита волята им и да не бъдат изпращани по домовете си против нея. Така, че по-внимателно с мигрантите да не си имате работа с Германия която е защитник на правата им.
61
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А СЕГА КЪДЕ СА ВСИЧКИ КРЯКАЩИ СРЕЩУ СЪДА? ЗАЩО НЕ ОБЯВИТЕ КОЙ Е БИЛ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪДЕБНИЯ СЪСТАВ, ИЛИ ТОЙ Е ОТ НАШИТЕ И СРЕЩУ НЕГО НЕ СЕ КРЕЩИ?!
60
4
 
21
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Навремето ЦРУ предлагаше на афганистанците по 8 000 $ ако се съгласят да премахнат нивите с опиумен мак...Оказва се, че има и по-лесноДа се докопат до западна Европа, и да легнат на социал.. Па и европейките са лесни... Виж в Турция - за такова "геройство" роднините на "жертвата" щяха да ги лишат от някой им "украшения" от кръста надолуНо в Европа може!
59
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма проблем, да ги пускат да си изнасилват, нека бъдем толерантни - БХК завинаги.
58
0
 
27
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Боже Господи живеем в Жунгла
57
3
 
8
 
! Отговори
ше преди 4 години
До ЛегендатаАфганистанките от какво точно да бягат?
56
1
 
21
 
! Отговори
??? преди 4 години
До АнонименМного си прав ! За това нещо в тяхната държава ще им резнат пикалата, а в Европа... сме толерантни и не го закачаме, защото те са многострадални .... мамицата им !!!
55
24
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
На всички е ясно, че не е имало никакво изнасилване.
54
4
 
30
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Европа я напълниха с шебеци...Мислех, че Нова Зеланзия е "пощадена"... Но уви..Чаршафосаните са и там!И навсякъде са с претенцииЗамяната на европейците върви с пълна пара!
53
2
 
38
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Защо бежанците са все мъже? Къде са изстрадалите афганистанки, сирийки и сомалийки?