Китай отбеляза исторически срив на производството

Очаква се първото свиване на БВП от 1989 г. насам
16 мар 2020 16:24, Ния Христова
26
 Китай отбеляза исторически срив на производството
Снимка: Pixabay
В началото на годината Китай претърпя по-голям спад дори и от този, който анализаторите предвиждаха. Коронавирусът предизвика принудителното затваряне на заводи, магазини и ресторанти в цялата страна. Това е сигнал какво да очаква глобалната икономика, докато вирусът се разпространява по целия свят, пишат от Bloomberg TV Bulgaria
 
През януари и февруари индустриалното производство се срина с 13.5% като спрямо една година по-рано консенсусната прогноза за спад е с 3%. ПРодажбите се свиха с 20.5% през периода в сравнение с прогнозирано понижение от 4%. 
 
Инвестициите в дълготрайни активи намаляват с 24.5% спрямо прогнозен спад от 2%. Абсолятен рекорд за Китай е и коефициентът на безработица, който скочи до 6.2%.
 
Сигурно е, че БВП на най-голямата азиятска икономика ще се свие през първото тримесечие на годишна база. Това ще е първият път, когато това се случва спрямо данни от 1989 г. насам.
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супер ! - всичко made in china не струва.Доказателството е очевадно и неопровержимо !
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bloomberg "установили " Ха сега да бъдат така добри и дадат прогнозите си за ЕС и САЩ,какво ще е поражението от това цунами!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Азиятска се пише с а преди т.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видяхте ли колко уязвим е светът ни.. май това беше целта на цялото упражнение. Да покажат как един вирус, едно биологично оръжие, може да затрие всички ни за месеци.