Задържаха в ареста измамник, издирван е в Германия

Мъжът се опитал да си присвои близо 50 000 евро
2 ное 2020 13:40,
2
Задържаха в ареста измамник, издирван е в Германия
Снимка: БГНЕС

Бургаският съд остави в ареста мъж, обвинен за финансови престъпления в Германия. Спрямо Мирослав Б.  има издадена Европейска заповед за арест от Районния съд в град Бамберг. Според германското законодателство за престъпленията му е предвидено наказание до десет години затвор.

Мъжът се издирвал за пет независими едно от друго деяния. Той имал намерение да се сдобие с неправомерна имотна облага, за което имал и съучастници. Обвиненият незаконно се разпоредил с близо 50 000 евро от банкова сметка на трето лице, без основание и разрешение.

Бургаският окръжен съд прие, че съществува реална опасност обвиняемия да се укрие, ако не бъде задържан. От момента на извършване на деянието са изминали няколко години, през които не е могъл да бъде установен.

Пред съда той заяви, че се грижи за четири деца и има трудов договор – доводи, които не успяха да наклонят везната в негова полза и магистратите прецениха, че трябва да му бъде наложена най-строгата мярка – "задържане под стража“.

Определението на Бургаския окръжен съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред въззивна инстанция в 3-дневен срок. Малко вероятно обаче е решението на Апелативния съд да е по-различно от определеното от БОС.
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Тоя добре че се "грижел" за 4 деца,ами ако е имал 6 или 8 тогава какво - да му простят всички престъпления ли? И само той ли има и се "грижи" за свои деца?