Откриха незаконна сеч на над 1600 дървета във Видинско

Дърветата били сечени от общинска гора в землището на село Градец
16 яну 2022 15:17, Красимир Ангелов
49
Откриха незаконна сеч на над 1600 дървета във Видинско
Снимка: БГНЕС

Незаконна сеч на над 1600 дървета от общинска гора е констатирана в землището на видинското село Градец, край Албутинския скален манастир. За незаконната сеч е сигнализирал кметът на селото Илия Томов, съобщи БТА.

Той посочи, че след сигнал на гражданин е извършил проверка и установил, че общинската гора е сечена незаконно на няколко различни места и то най-вероятно в продължение на над три месеца.

За незаконната сеч Илия Томов е уведомил кмета на Видин, сигнализирал е в полицията и в Регионалната дирекция по горите в Берковица.

Екипи на Регионалната дирекция по горите са извършили незабавна проверка в посочената общинска горска територия, за резултатите от която са уведомили кметовете на Видин и село Градец.

Проверката е установила незаконна сеч на три места на общо 1 622 броя дървета от дървесни видове зимен дъб, благун, цер и акация с обем 492 плътни кубически метра дървесина, немаркирани с контролна горска марка и без издадено позволително за сеч.

За констатираното нарушение, РДГ - Берковица незабавно е подала сигнал до Районна прокуратура-Видин и разследващите органи за установяване на извършителя на деянието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
Ако отсечеш дървото ниско, тръгват издънки напролет, минаваш лятото, изрязваш всички без една и дървото бързо се възстановява. Като се сече така обаче, дървото загива. Ясно е кои сегат така, въпросът е докога държавата ще ги търпи? Трябва да се залавят, да се смазват брутално от б0й, след това да бъдат заставяни 3 години да работят безвъзмездно в горското, да засаждат и отглеждат дървета. Който откаже, да му се режат ръцете. С тая напаст няма утравия с добро.
29
0
 
2
 
! Отговори
Гърчанин преди 2 години
Това са Ради Пенчавия и брат му Дани Ръбеля
28
6
 
0
 
! Отговори
Кпле преди 2 години
Пффф то па едни дървета. Ще садите. Нали това ви е работата. Вие садите ние ***. Къв е проблема. Така е като дърветата и горите не са застраховани от държавата. Ако бяха нямаше и да си помисляме за сеч. Щяхме да се отопляваме с бклуци. Това е.
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там са само индианци.
26
7
 
10
 
! Отговори
Бай ви Стефан преди 2 години
Кире, май....нещо.....А... Едно говориш, а друго излиза.А да те видим....Настъпи Рашков малко....или се страхуваш от Радев?
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започна се като не могат да си купят тия скъпи горива започнаха да си приватизират направо от гората
24
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страшна корупция е в кметствата. От българите се искат купища документи и подкупи, а от ромите не и сечат масово.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 месеца и никой не ги вижда. Явно е кмета за изборите и си затваря очите.
22
1
 
21
 
! Отговори
мак преди 2 години
Няма оправия с тях. Пък и недостигат горските и надзорът е труден, освен това работата е опасна, ц..аните налитат на бой, та ще останем без гори. Години толерантност, включвания и тази измишльотина интеграция си казват думата. Чувстват се недосегаеми и безнаказани.
21
0
 
14
 
! Отговори
Нормално е преди 2 години
При тези цени на енергията и горивата това ще става все по често срещана гледка! Ток, газ, въглища, пелети, дърва всичко поскъпва с бясна скорост. Хората в провинцията и по селата мизерстват и стоят на студено. А когато нещата опрат до физическото оцеляване законите не важат.
20
0
 
14
 
! Отговори
Бай Горски преди 2 години
Това на практика прави около 25 тираж по 40 пространствени куб м.т.е измерими на камион.толкова правят тези 450 плътни куб.м.А сега сами ще си отговорите на въпроса как е станало това .*** сече ,но кой извозва такова количество. БЕЗ Бай ГОРСКИТЕ ,МИ ЛИЦИОНЕРА И МЕСТНАТА" ВЛАДА" такова количество не можеш да изведеш от "леса".така действа ОПГ демек морската мафия
19
3
 
11
 
! Отговори
ТАНИТКА преди 2 години
ЗАТВОР ДО КАТО УМРЬТ НИКОЙ НЕ САДИ САМО СЕЧЕ ***
18
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как ,нормално е да режат незаконно.
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека като се погледне в огледалото Кирил Петков да види тази картинка!
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е само в Градец Видинско, в Градец община Котел е още по-зле, официално са шест хиляди хасматика на соцял. Но кмета на общината е сляп,или по-скоро заслепен от хубостта на Деса мелинса,видната герберка, която му е жена.
15
4
 
7
 
! Отговори
Радко преди 2 години
До АнонименКмета е видял кога са сечени но айдуците от Герб паднаха и има ново правителство
14
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е, че само един етнос сече дърветата високо. Дядо ми така познаваше кой е сякъл гората и ми обясняваше, че са мързеливи и не искат да се навеждат. Липсва ми дядо. :(
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отсечени са с участието на кмета,който след това е сигнализирал органите!Как мислите ,че се сечът 1622 дървета за 2-3месеца без никой да види?И сега изведнъж ,кмет видял!!!
12
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
В Ихтиман така е от 20 години но се снася на кметове от Герб
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГиЦанска сеч - високо се секат дърветата, че бракониерът на дърва да не се навежда и уморяваГиЦани, сър !!!